Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Sad cu da im napisem predlog da obore neki satelit .ima tamo dosta tv kanala koji se gledaju ovde.

Napisao sam im zahtev da mi umanje račun za odgovarajući iznos, ovo nema apsolutno nikakve veze sa poštovanjem nastradalih.

Ovo je samo još jedan u nizu koraka ka apsolutnoj diktaturi.

Po čijem su nalogu ovo uradili, verovatno po direktivi Mao Ce Vučića, ili su samoinicijativno to uradili a sve da bi se umilostivili vrhovnom
vođi.

Kako god, očekujem umanjeni račun.

Od umanjenog računa nema ništa, prenosim njihov odgovor na moj zahtev....

Poštovani,
Imajući u vidu da je Radna jedinica „Pošta NET“ postupila u skladu sa odlukom Vlade i preporukom RRA usled toga je i izmenjen sadržaj programske šeme.
Uzimajući u obzir sve gore navedeno smatramo Vaš zahtev neosnovanim.

S poštovanjem,

Danas je to televizija, sutra možda internet, prekosutra možda Vi i vaš način razmišljanja. Ne, nisam paranoičan, samo malkice uplašen
za budućnost ove zemlje, ovaj će nas zajahati gore i duže od Slobe.

U Subotici vraćeni kanali.

Da, videh sada da su i kod mene na Novom Beogradu vraćeni, nije im ipak prošlo, a da se nismo bunili moglo je.

U BG su vraceni Fox Crime i Movie, a obican Fox i Life nisu. Mislim ovo je glupost ziva, radili su to i ranije, ali da mi neko ogranicava sta cu ja da gledam u svom stanu mi je katastrofa. OK je da domace stanice ne emituju zabavni sadrzaj i sl. Stvarno ne mogu vise da gledam politicare kako "spasavaju" Srbiju...

Edit: PTT
DODATNO SAOPŠTENJE:
22. maj 2014.

Savet RRA je u popodnevnim časovima održao hitnu telefonsku sednicu i doneo odluku da obavesti kablovske operatore da emitovanje stranih kanala tokom dana žalosti ne predstavlja kršenje zakona.
Shodno navedenoj odluci, Pošta NET obaveštava korisnike da će se određeni strani kanali ponovo naći u programskoj šemi.

Poslednja izmena:
A po kojoj to logici nisu vratili obican Fox i Fox Life, a vratili su Fox Movies i Fox Crime, kao i ostale filmske/serijske kanale?!

Od umanjenog računa nema ništa, prenosim njihov odgovor na moj zahtev....

Danas je to televizija, sutra možda internet, prekosutra možda Vi i vaš način razmišljanja. Ne, nisam paranoičan, samo malkice uplašen
za budućnost ove zemlje, ovaj će nas zajahati gore i duže od Slobe.

A ja mislim da si pogresio forum, batali politiku.
Evo ja mislim suprotno od tebe, pa necemo valja sad o politici i necijim frustracijama pricati. Kao i o mrznji prema bilo kome pa cak i Premijeru.
Hvala.

A ja mislim da si pogresio forum, batali politiku.
Evo ja mislim suprotno od tebe, pa necemo valja sad o politici i necijim frustracijama pricati. Kao i o mrznji prema bilo kome pa cak i Premijeru.
Hvala.

Hmm, zadnji put kada sam gledao ovo je bila tema o PTT KDS-u, tako da.... ne nisam pogrešio temu.

I nije moja krivica što je vrhovni vođa odlučio da umeša prste i odlučuje koje programe smemo da gledamo a koje ne.

Hmm, zadnji put kada sam gledao ovo je bila tema o PTT KDS-u, tako da.... ne nisam pogrešio temu.

I nije moja krivica što je vrhovni vođa odlučio da umeša prste i odlučuje koje programe smemo da gledamo a koje ne.

Pa ako je tema o PTT KDS sta ima veze Premijer sa tim?
Rekoh ti bolje da ne ulazimo u to a ti tvrdoglav.
Sta on ima veze sa tvojim kanalima i bre brate imas sad svaki kanal i uzivaj u gledanju. A za politiku ti preporucujem B92, bàtali to ovde.
Pozz

EPG nestaje polako vec nedelju dana, a sad ga nema ni na jednom kanalu? Kod svih ista situacija?

Ne vidim nigde spisak radio stanica sa frekvencijama.

I kod mene nestaje EPG, medjutim ako odaberem kanal koji sigurno ima EPG (npr. HBO, FOX, ArenaSport, RTS, ...) i nakon toga pritisnem dugme za EPG on se pojavljuje za taj kanal i sve ostale koji podrzavaju ovaj servis. Mnogo veci problem je u necem drugom - za veliki broj kanala vreme pocetka filma/emisije naveden u EPG-u ne odgovara stvarnom pocetku. EPG kasni ili zuri oko 30 min.

Ne vidim nigde spisak radio stanica sa frekvencijama.

Za ovo je razlog veoma jednostavan - nema ih.

Edit: Mali info za Subotičane. Na Prozivci neko kopa i polaže optičke kablove i to do svakog ulaza. Možda nam se smeši FTTH :)? Konkretno, Pazinska ulica je u pitanju. Pitao sam radnike o čemu se radi i rekoše da "kopaju za neku kablovsku". Moguće da je firma Baulink u pitanju, bivši Panonnet. Otvoriću posebnu temu čim ispitam o čemu se radi. PTT KDS-u se smeši konkurencija, samim tim, možda ih se i rešimo ;).

Poslednja izmena:
Kod mene ima EPG, ne znam kako je kod drugih.
Pojavio se i kod mene sat-dva nakon mog posta.
I kod mene nestaje EPG, medjutim ako odaberem kanal koji sigurno ima EPG (npr. HBO, FOX, ArenaSport, RTS, ...) i nakon toga pritisnem dugme za EPG on se pojavljuje za taj kanal i sve ostale koji podrzavaju ovaj servis. Mnogo veci problem je u necem drugom - za veliki broj kanala vreme pocetka filma/emisije naveden u EPG-u ne odgovara stvarnom pocetku. EPG kasni ili zuri oko 30 min.
Ovo sa dugmetom za EPG sam probao, ali nije uspevalo danas kada ga nije bilo. A tacnost EPG sam vec komentarisao, na nekim kanalima je OK, ali npr. na Discovery i History je potpuno netacan.

Evo npr. trenutno je na History-ju "Pacija dinastija" a EPG tvrdi da je "Borba za skladista".

Pozdrav svima!
Delom iz finansijskih, a delom iz praktičnih razloga i ja uzeh Poštinu digitalnu televiziju+ Pay TV plus paket, i imam nekoliko pitanja, jer nisam baš zadovoljan...

1) Pošto prvi put imam posla sa otvaranjem Pay TV kanala, nisam znao kako to funkcioniše. Na punktu sam samo potpisao ugovor, dali su mi STB, rekli da ga namontiram (napominjem: ne i da uključim!) i da će signal krenuti sutradan. Ceo dan sam sa vodom u ustima čekao da dođem kući i uživam u novim kanalima. Kad mi tamo, a ono međutim, ništa nema. Zovem servis, oni kažu: "Vaša greška. Trebalo je da uključite uređaj da on tako stoji 24 sata radi autorizacije, ovako, ja ću sada da pokrenem proces, ali ne očekujte signal do ponedeljka, jer ide vikend!" :mad: Pod pretpostavkom da jeste moja greška (iako mi niko ništa nije rekao kako da postupim+uputstvo je jako mršavo), o čemu se zapravo radi i šta im treba toliko?

2) Generalno, za sada nisam sasvim zadovoljan ovim što hvatam. Koliko sam razumeo da ovo nije digitalna slika u pravom smislu te reči, već da uređaj "digitalizuje" analognu. Da li će ona takva ostati i kada mi u taj famozni ponedeljak krene signal? Mislim, na drugom tv-u koji ima DVB-C tuner, imaju isti ti kanali. Uglavnom, slika jedva da je nešto malo bolja nego ranije (možda jer je TV Full HD), ali samo RTS HD radi u 1080i rezoluciji. Primetio sam i da neki kanali koji su u osnovnoj ponudi ("Arte", "Pro 7", "RAI",...) fale kao i svi Pay TV programi.

3) Kad sam već kod tog RTS HD-a, automatski mi prebacuje zvuk na nepostojeći engleski, pa samim tim nema tona i mora svaki put da se uključuje srpski. Može li nekako trajno da se ostavi na srpskom?

4) Nijedan od kanala koji u analognoj ponudi imaju uključen titl, sada ga nemaju. Iako sam podesio da jezik za sve bude srpski, jednostavno ničega nema. Kako s tim da izađem na kraj?

5) I konačno (mada ne najmanje važno): postoji li neki način da se napravi raspored kanala za osobe manje vične tehnici? Najpre sam pustio automatski sken i on je relativno brzo ubacio sve kanale baš kako stoji u spisku. Posle sam (kao što je i inače bila do sada praksa) izbrisao tjuner i rešio da ubacujem jedan po jedan ručno (mučan, ali dugoročno vrlo praktičan posao). Kada sam ušao u meni za podešavanja, tražio mi je da dodam svuda frekvenciju, symbol rate i QAM, što se nigde ne navodi, pa sam odustao. Napravio sam raspored (kojim može da se upravlja kursorima na daljinskom), ali se posle restartovanja uređaja sve vratilo na staro (posle sam pročitao da ovaj raspored može da se nasnimi na USB, ali ne znam koliko je to svaki put praktično).

Unapred hvala na svim odgovorima i praštajte što su pitanja možda malo *****na: nisam toliko nesklon tehnici, nego igrom slučaja, prvi put tek sada imam posla sa digitalnom televizijom :smash:

Poslednja izmena:
Da li se nekome dešava da nivo tona na kanalima varira.
Na primer, ono što sam danas slušao na jačini 13 na mom TV-u, na istom kanalu sutradan bude tek sa jačinom 20-22(što bi prethodnog dana bilo prejako!)

I tako za sve kanale.
Ovo mi se prilično često dešava u poslednje vreme.
Inače zvuk na analognoj na istom kanalu mi je jači nego na digitalnoj?

Dešava se. To je do operatera, a biva i na analognoj.
RTS 1 je pretih, B92 preglasan, itd.

Samo da javim da sam u dosluhu sa operaterom rešio skoro sve probleme. Osim onog sa rasporedom kanala...

A boga mi dobra slika na RTS HD-u zadovoljstvo je gledati fudbal u FULL HD-u, uzivacu mesec dana :)

A boga mi dobra slika na RTS HD-u zadovoljstvo je gledati fudbal u FULL HD-u, uzivacu mesec dana :)

Možeš prebrojati publiku :) stvarno je do jaja, uz dobar TV ( ja na Samsungu imam sportski režim slike i tona) pa te boje, zvuk... Moraću kupiti noviji LG 5.1 sa optičkim auxom, pošto ovaj tip TV-a ima samo digitalni aux, pa da slušam fudbal u 5.1 :)

Da imam i ja Samsung neverovatna slika i zvuk 5.1.
Nego od jutros nemam nijedan DIGITALNI kanal a na analognom imam sve sem RTS(1,2) i Pinka.
Jos neko ovaj problem da ima????

Nego od jutros nemam nijedan DIGITALNI kanal a na analognom imam sve sem RTS(1,2) i Pinka.
Jos neko ovaj problem da ima????
Da, i kod mene su svi digitalni kanali nestali (DVB-C, nemam STB)... Na analogiji imam većinu kanala, mada analogiju i ne pratim od pojave DVB-C digitalije... Kad pozoveš call centar Pošte, odmah na početku se čuje poruka da je "u toku otklanjanje kvara na teritoriji Mirijeva", a razgovor sa operaterom (tehnička podrška) je nedostupna, odnosno veza se odmah prekida... Ja nisam na Mirijevu, već na N.BGD-u, ali digitalnog signala nema...

Update: DVB-C digitalija se pojavila, svi kanali na broju :D Sve šljaka po "starom"...

Da, i kod mene su svi digitalni kanali nestali (DVB-C, nemam STB)... Na analogiji imam većinu kanala, mada analogiju i ne pratim od pojave DVB-C digitalije... Kad pozoveš call centar Pošte, odmah na početku se čuje poruka da je "u toku otklanjanje kvara na teritoriji Mirijeva", a razgovor sa operaterom (tehnička podrška) je nedostupna, odnosno veza se odmah prekida... Ja nisam na Mirijevu, već na N.BGD-u, ali digitalnog signala nema...

Da i ja imam digitaliju DVB-C na jednom televizoru, na druga dva mi je analogna znaci nemam STB, da pojavila se digitalna i ova tri analogna sto su nestali.
Sva sreca kratko je trajao prekid a i dobro je sto je preko noci bilo negde oko 2 ujutru je nestalo sve.

Da li se jos nekom izgubio HRT1 i HRT2 iz digitalne ponude? Digitalnu gledam preko tv-a sa ugradjenim DVB-C tjunerom.

Nema ih dok traje fudbal, šta reći a ne zaplakati?

Nema ih dok traje fudbal, šta reći a ne zaplakati?

Nema ih i dok traje fudbal i dok ga nema. Iskljucili su ova dva kanala preko celog dana. Fudbal je najmanji problem jer niko nije blesav da gleda njihov SD prenos ako ima na raspolaganju istu utakmicu na RTS-u u 4+ puta jasnijoj HD rezoluciji.

Da ali je problem slušati naše nazovi komentatore, pogotovo Acu informaciju, koji zna koji igrač spava s kime u sobi, i povremeno čita misli igračima. Hrvatski komentatori su izmislili komentarisanje za ove naše. Ponekad imam osećaj da ću zaspati, kao da komentarišu sahranu a ne fudbal.

A nije u redu da ugase kanale na toliko dana, pa koji god to kanali bili.

Nazad
Vrh Dno