Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Ja mislim da to nema veze sa instalacijom u zgradama, jednostavno problem je do "njih" jer mnogo ljudi iz različitih delova grada se žali na iste probleme koliko ja vidim.

Hvala svima

Sad sam ucitao i analogne kanale, vise snega ima samo na Kopu u februaru
Bio je i ranije problem pa su nesto cackali i resili
Sutra zovem da prijavim analognu tv, pa ce mi to resiti i digitalnu
Ako produze akciju i u julu uplacujem paytv

Elem zvao sam u proslu subotu opet Korisnicki, javio mi se neki zbunjeni lik. Ukratko, prihvatio je prijavu i obecao da ce se javiti majstor. U ponedeljak mi zena kaze da je kablovska u redu, majstor se javio oko 10 i ja mu preneo. Dodjem kuci, a ono.. .Zene, gledala je TLC i TRAVEL i zakljucila da je u redu. Kakav danak neiskustvu?! Arene ne postoje, ustvari NIJEDAN sportski kanal ne postoji, jedino sto valja je RTS HD i jos par kanala. Pustim ja 2 dana da to tako prodje, zovem ih danas opet i prijavim. Opet ce majstor da me zove...

Da prekinem ovu zaj***nciju resio sam da uzmem Plus paket paytv i da se prikljucim ostalim STB korisnicima.

4 Arene SD, 2 SportKluba SD i 2 Eurosporta SD sigurno postoje u osnovnoj ponudi i televizor je skeniranjem to morao da pronadje. Kod nekih modela frku moze da izazove izbor drzave prilikom automatskog skeniranja kanala i to tako sto ako se odabere Srbija, neki kanali (frekvenzije) ostanu "preskocene". U tom slucaju lek je izbor neke druge drzave na meniju (npr. Nemacka, Austrija, ...) ne nastavka procedure skeniranja kanala.

Meni je DTV radio normalno I nista nisam menjao

Uostalom na sajtu postanet.rs pise da imaju prekid na NBG i da ga resavaju

Koliko god sam ponekad besan na PTT te i razmišlajm da ih otkačim, to što nije potreban STB za osnovnu ponudu ih čini i dalje najprihvatljivijim u mom slučaju.
Posebno što mi je jedina alternativa Telekom IPTV, gde uslovljavaju i fiksnom linijom pa onda cena ode u nebo...

Poslednja izmena:
Danas je fiksna linija kamen oko vrata.Kada bi imao net bez te linije odavno bi je se resio.

Jel zna neko koji jezik da stavim na ovom njihovom risiveru da bi mi se videli titlovi na nekim kanalima npr. na national geographic..?

Isto tako mi ne radi zvuk na rts HD

Title na stranim kanalima se stavlja tako sto se pritisne zeleno dugme na daljincu od risivera. zvuk se ukljucuje(ako ga nema) tako sto se pritisne 2x AUDIO dugme da daljincu od risivera.

Mene interesuje da li svi imaju problem da daljinac mora da se uperiti u pravu liniju sa risiverom da bi se promenio kanal ili pojacao zvuk (znaci ako sedim moram da podignem ruku iznad glave(risiver je na zidu iznad tv.a) i "gadjam" pravu liniju ka risiveru) to mi je totalno glupo kao da je neki daljinac od pre 20 godina pa mora tako "direktno" da hvata pravac?

Slaba je infra-red dioda. Zameni je jačom ili nek ti to u servisu urade ako ne znas da lemis.

Jesu li HRT 1 i 2 skinuti iz digitalne ponude ili pomereni?

E pa to i meni piše scrambled, da li je zbog svetskog ili...mada HRT ima dobru i analognu sliku.

Posto planiram da odjavim targo telekom,a uzeo bih ptt tv digitalnu ponudu,imam jos uvek nekih nedoumica.
Mogu li gledati digit.i anal.programe u osnovnoj ponudi bez stb-a na tv-koji ima dvbc,a isti koristiti nezavisno na starom crt-u?
Drugar mi kaze da su mu iskljucili digitalne kanale a na pitanje zasto,odgovor je: prosao promotivni period treba da doplati oko 300din pa ce imati.
Moje je pitanje u stvari,imaju li oni mogucnost da selektivno bez stb uredjaja ukljucuju i iskjlucuju digitalni signal?
Koji se stb uredjaj dobija?

Prvo da pozdravim kolegu sa Targo teme :wave:. Meni Targo i dalje radi bez i jednog problema (NET paket, bez TV), ali da imam prekide i probleme kao ti, i ja bih "pakovao kofere" i tražio alternativu, ali ne bih sad o tome jer ovo nije adekvatna tema.
Imam Poštin (PTT) KDS (PoštaNET), 1 DVB-C TV, kao i 1 analogni CRT (imao sam 2, ali sam 1 poklonio).
Da krenem sa odgovorima:
Mogu li gledati digit.i anal.programe u osnovnoj ponudi bez stb-a na tv-koji ima dvbc,a isti koristiti nezavisno na starom crt-u?
DA ! Možeš u isto vreme gledati različit TV program na DVB-C TV-u i analogiju na CRT TV-u. Nema ograničenja u broju TV prijemnika bilo za analogiju ili digitaliju (ili oba u isto vreme). Sve dok, naravno, ne oslabiš signal sa spliterima, ali i to se sredi sa pojačivačem signala (u lokalnoj režiji). Meni su do skora bez problema fino šljakali 3 TV-a bez pojačivača signala. Dakle STB kao ni CAM modul koji je za sada samo u najavi, nisu potrebni za osnovnu ponudu bili digitalije ili analogije! Treba ti samo osnovni ugovor za analognu TV (DVB-C digitalija šljaka provereno).
Drugar mi kaze da su mu iskljucili digitalne kanale a na pitanje zasto,odgovor je: prosao promotivni period treba da doplati oko 300din pa ce imati.
DVB-C digitalija - osnovni paket, kao što sam već rekao, meni fino radi. Živim na Novom Beogradu, dakle u Beogradu sigurno radi, a za ostale gradove ne znam.
Moje je pitanje u stvari,imaju li oni mogucnost da selektivno bez stb uredjaja ukljucuju i iskjlucuju digitalni signal?
Mogu da skrembluju celu digitalnu ponudu (dakle i osnovnu), kao što je to slučaj kod SBB-a. To za sada nisu uradili (bar ne u Beogradu).

P.S. STB uređaj nemam, pa to ti ne mogu pomoći...

Hvala "kolega" pozdrav i za tebe i hvala ne odgovorima baš to mi je trebalo.

Aj da dodam i zadnji info od kor.servisa.
Zvao danas i par pitanja pa to otprilike izglada ovako:
U promotivnom periodu svi kanali su bili u dig. formatu,a sada imaju 70 u dig. I 80 u analognom.Da bi gledao sve na jednom tv u dig. Treba ti stb.
STB je no name brendiran na ptt,crnr boje manjih gabarita sa hdmi izlazom,a cam modul navodno krece od avgusta.
Ako sam nesto lose shvatio ispravite me.

ne treba ti stb za sve digitalne, samo za neke 'paytv', ostali su FTA (uglavnom oni koji idu i analogno + rtshd).

Hrt i jos par analogno slobodnih kanala su zakljucani u digitalnoj.
Sa obzirom da je tender zavrsen i da ce ista firma koja je isporucila kung fu risivere isporuciti cam module ,sva je verovatnoca da ce cam modul biti u avgustu.
Ostaje pitanje sta ce biti ako zelis da u dve ili tri sobe gledas pay kanale sa modulom.Nije problem u broju modula vec u pretplati.Da li ce biti neka vrsta multi room servisa.

Poslednja izmena:
tender nije zavrsen a ta nagadjanja bolje zadrzi za sebe.

:shock::shock:Ti ne moraš da čitaš moja nagađanja,niko te ne tera.

Kada ubace eurosport 1,2, discovery i history HD kanale,tek ću onda da razmišljam o cam modulu.

Poslednja izmena:
U Smederevu nema ni jedan digitalni kanal i pola analognih kanala, da li ima jos neko tih problema u drugim gradovima?

I u Subotici smetnje u toku prepodneva, digitalni kanali su se kočili non-stop, a analogni su bili sa više snega nego inače. Ovo je prilično redovna pojava i uvek su isti simptomi. Ladno su kodirali HRT 1 i 2, ne znam šta misle da imaju od toga, kad su oba kanala u analognoj ponudi?

Poslednja izmena:
To je namera da te nateraju da pređeš na kung fu risiver.Kako se približava vreme za cam modul tako rastu i šanse da se mic po mic gase pojedini digitalni kanali koji će biti free ako se uzme nešto od pay ponude.Sa sadašnjom cenom za analognu pretplatu nije realno da ona podrazumeva i digitalnu full ponudu jer oni od toga nemaju profit,odnosno jako sporo će povratiti sredstva uložena u digitaliju.

Poslednja izmena:
Kad ubace kanale vredne paznje bice i zainteresovanih, ovako ce ljudi prelaziti u manjem broju

Narvno,pay ponuda je siromasna ko osiromaseni uranijum.:d

Mene interesuje da li svi imaju problem da daljinac mora da se uperiti u pravu liniju sa risiverom da bi se promenio kanal ili pojacao zvuk (znaci ako sedim moram da podignem ruku iznad glave(risiver je na zidu iznad tv.a) i "gadjam" pravu liniju ka risiveru) to mi je totalno glupo kao da je neki daljinac od pre 20 godina pa mora tako "direktno" da hvata pravac?

Hvala za pomoc orange47 ,znas li mozda gde kod nas ima ova "matte Scotch tape" ? pa da probam sa njom da vidim hoce li ovaj stb "da hvata" signal od daljinca iz vise uglova...

Hmm sada gledam po netu i pitam se da li je ta traka ustvari obicna providna lepljiva traka? http://boingboing.net/2011/04/23/render-frosted-glass.html (probacu veceras sa obicnom trakom:)

Poslednja izmena:
Hvala za pomoc orange47 ,znas li mozda gde kod nas ima ova "matte Scotch tape" ? pa da probam sa njom da vidim hoce li ovaj stb "da hvata" signal od daljinca iz vise uglova...

Hmm sada gledam po netu i pitam se da li je ta traka ustvari obicna providna lepljiva traka? http://boingboing.net/2011/04/23/render-frosted-glass.html (probacu veceras sa obicnom trakom:)

Probao sam sa matiranim(peskarenim) staklom, lepljivom trakom(obicnom providnom), nekim mutnim plastikama i nista nije pomoglo...

Vrh Dno