Šta je novo?

Posta Net Digitalna TV

Da li se nekom dešavalo da se kodirani kanali izgube? Posle vađenja i vraćanja CA modula sve je ponovo u redu.

Prenos na RTS1 kasni 11 sekundi za RTS HD...

Kod mene na samsungu serija 8 i modulom, ne desava se to..
Verivatno je do losije serije CA modula

Pa ne treba ca modul za RTS. Doduše nisam probao na drugom TV-u. Na ovom gde sam gledao prenos nema ca modula.

To sam i ja zapazio. Gledam juče odbojku kad čujem komšije kako se raduju, a kod mene ni počela igra. Sigurno više od 10 sekundi. Imam CA modul ali ne verujem da je do njega.

Ušla im voda u kabl! pola kanala nema.

Sad sam opet pogledao; basket USA-ESP, kašnjenje na RTS1 je opet 11 sekundi u odnosu na RTS HD. Na oba televizora. Jedan ima CA modul, drugi nema.

nisam mislio na rts i kasnjenje slike..vec na gore pomenut problem sa prekidima na 10 sekundi kodiranih kanala.

To kasnjenje na rts-u je uvek bilo, tj. jos od pocetka digitalne

Definitivno postoji kašnjenje u odnosu na RTS HD. Čak mi se čini da je oko 20 sekundi. Ja gledam HD, utakmica je završena, a pola minuta kasnije čujem povike u kafiću ispod mog prozora.

HD je oduvek najbrzi. E sad zna li neko zasto? I da li je tako i kod drugih provajdera ili samo kod poste?

Poslato negde iz svemira

RTS HD stiže u distributivni centar KDS optičkim kablom, dok RTS1 i RTS2 dolaze preko DVB-T2, kroz etar, sa predajnika, pa je to razlog kašnjenja. Normalno bi bilo da je RTS HD "sporiji" jer je signal zahtevniji.
Kod prijema istih kanala sa satelita, ako se radi o istom kanalu, uvek pre stigne signal SD, pa HD sa izvesnim zaostatkom.

Hvala na pojasnjenju[emoji3]

Poslato negde iz svemira

Uzeo sam juče tv sa digitalnim risiverom, dvb-t2, ali nije našao nijedan digitalni kanal. Imam osnovni paket ptt kds, pa me zanima da li moram da aktiviram neki digitalni paket kod njih ili šta već.

Uzeo sam juče tv sa digitalnim risiverom, dvb-t2, ali nije našao nijedan digitalni kanal. Imam osnovni paket ptt kds, pa me zanima da li moram da aktiviram neki digitalni paket kod njih ili šta već.

Ne moras, osnovni paket je nekodiran

dvb-t2 je za televiziju koju hvatas preko antene, za ptt digitalnu skeniraj kablovske kanale dvb-c

Poslednja izmena:
Ne treba ti nikakav paket za slobodne digitalne kablovske kanale, ali pretragu treba da vršiš pomoću DVB-C tjunera, koji je tv u pitanju?

Poslednja izmena:
Evo uspeo sam. Ma neki vox 32yd200, uzeli moji. Video sam da ima dvb-t2 pa sam odmah računao da će da nadje kanale. Ja sam na mom lg-u samo pusto skeniranje digitalnih i našao ih je, a na ovom sam video izbor prilikom skeniranja između dvb-t2 i dvb-c, ali nisam imao blage šta he je c [emoji4]
Hvala na pomoći!

Ne treba ti nikakav paket za slobodne digitalne kablovske kanale, ali pretragu treba da vršiš pomoću DVB-C tjunera, koji je tv u pitanju?

Uzela od prijatelja CA Modul koji ide sa ikomovom tv digitalnom, sta ce se desiti ako pokusam da stavim u led lg koji ima otvor za ovaj ca modul. mogu li nekako iskoristiti , ili je beskoristan

Beskoristan je, da je postin moglo bi.

Poslato negde iz svemira

Jel ovo više nema Universal kanala? Na njegovoj staroj frekfenciji ubacili Diva i nigde ne mogu da nađem Universal.

Universal je postao Diva kanal. Uživaj :)

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

neće

u ovoj zemlji nista nije sigurno, ali ovo mi deluje prilicno sigurno da Telekom nece ponuditi konkurentske sportske kanale... mada bi mozda bilo i logike uzimate pare na tome, da svoje Arena kanale daje za osnovnu pretplatu, a konkurenciju uz doplatu. Ali kod nas vlada filozofija da bolje i komsiji da crkne krava, tako da onda na kraju korisnici ispastaju... i cak i za Arenine kanale uzimaju doplatu carevi...

Ma nema nista od sport klubova, slao im mail, odgovorili.

Poslato negde iz svemira

Nazad
Vrh Dno