Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A Good person.

Film dragoga mi Zeka Brafa (glumio u scrubs, jedan mi od omiljenih sitkoma iakd, i režirao fenomenalni garden stejt i manje fenomenalan i wish i was here.)

Još jedan film o tugi, zavisnosti, kajanju, depresiji.. Na kraju, meni barem, film uspešno katarzira ali mi utisak definitivno kvari (ne u smislu da je film loš već da je mogao biti fenomenalan) - par jako loših momenata iz kojih izbija B produkcija na najgori način:

• Očajna gluma i napisani dijalozi kao i razvoj lika ćerke Rajan
  • Očajna scena kada su došli po njih nadrogirane na onoj žurci "tata, nemoj, imaš mene"
    :wacko:
  • Dijalozi su na momente jako neubedljiv, površni i amaterski napisani, tako da Zek ipak treba da unajmi pomoć nekoga iskusnog da mu to barem ispolira na kraju kada završi ili da završi neke kurseve i dodatno unapredi svoje spisateljske moći

... ali, mane na stranu, film mi se svideo, emotivan je i upečatljiv, poučan na više tema, Morgan Friman sa onim glasom a još starac fočo od stotinu ljeta - može da priča šta hoće i sve prolazi, a i Florence Pugh je zaista sjajna. Dva odlična kastinga koja su digla priču na jedan viši nivo. Estetski, dosta lepih kadrova i kamernih rešenja pa se tu malo vadi na propuste u scenariju.

6.90/10 od mene.

Одгледах га, на твоју препоруку. Није баш трилер, али је добар, свидео ми се. Жилијет Бинош озбиљна риба, не знам колико година има, али уау.
Одгледао сам раније и Tinderswindler, то је колико се сећам документарни, исто добар, кад сам га одгледао, био сам у фазону тако им и треба кад јуре ловаторе, а онда сам стао и рекао себи, па и ти гледаш груди и ду##та, па јел зато треба да испашташ? Мислим да не 😁
59-u gazi pa ti vidi. Onaj tip kad joj u crtama lica nađeš sličnost sa pet bivših :D

Man of Steel (2013)
Ponovio ga posle duzeg vremena,i dalje odlican,pogotovo sa strane zvuka,ko ima dobar sistem,uzivace :) od mene 7/10

Poslednja izmena:
Man of Steel (2013)
Ponovio ga posle duzeg vremena,i dalje odlican,pogotovo sa strane zvuka,ko ima dobar sistem,uzivace :) od mene 7/10
Поједине филмове ћу гледати и по 3х:
  • први пут редовно се гледало
  • други пут: дај то у 4К
  • трећи пут: качи рисивер/саундбар да се чује и звук како Бог заповеда
Наравно, ово важи за филмове које и има смисла тако гледати. За неке је битна прича, нема ни визуелних ни звучних ефеката, тако да се могу гледати и на рерни ;) (Бекство из Шоушенка; Зелена миља; Уобичајени сумњивци... има их, Богу хвала, приличан број)

Openhajmer 9/10. Retko idem u bioskop, pa mi je baš drago što sam odlučio da ovaj film pogledam u bioskopu.

Kapiram su oni kojima se nije svideo film očekivali film o atomskoj bombi umesto o Openhajmeru.

Prvi put gledam ovo... Fast & Furious za bicikliste. 🤣

Šalu na stranu, neočekivano uzbudljiv film, ništa lošiji od drugih saga sa kolima... Ima dozu adrenalina, utoliko više što se savršeno uklapa u scenografiju Njujorka. Na momente shvatiš da juriti biciklom kroz grad kakav je Njujork je ravno kaskaderstvu. Priča sasvim ok, prilagođena motivu ali se Džozef Gordon Levit prihvatio uloge i bajsa stvarno kvalitetno.
Zabavan film totalno, tačno da poželiš da uzmeš bajs i javiš se u Gloovo.

Prvi put gledam ovo... Fast & Furious za bicikliste. 🤣

Šalu na stranu, neočekivano uzbudljiv film, ništa lošiji od drugih saga sa kolima... Ima dozu adrenalina, utoliko više što se savršeno uklapa u scenografiju Njujorka. Na momente shvatiš da juriti biciklom kroz grad kakav je Njujork je ravno kaskaderstvu. Priča sasvim ok, prilagođena motivu ali se Džozef Gordon Levit prihvatio uloge i bajsa stvarno kvalitetno.
Zabavan film totalno, tačno da poželiš da uzmeš bajs i javiš se u Gloovo.
Морам то да гледам, обожавам Левита, тако има неку тугаљиву фацу а уједно и срећну 😁

Reprizirah, pa da predložim ovaj biser za letnji biJoskop:

Sitni prevarant se uz pomoć laži i manipulacija dokopa vlasti nad glupima i neukima i krene izigravati boga... ma sve isto ko kod nas, samo zabavno za gledati.
Kad smo već kod tih paralela, neću se iznenaditi i ako žvalavi Sikander završi slično, samo nezabavno za gledati.

Poučan, zanimljiv i realan. Na francuskom koga zanima je "Mauvaises herbes".

Nije loše... Solidna policijska drama. Više nego očigledna inspiracija filmovima kao što su Dan obuke, SWAT, Gospodari ulice... Suštinski generička tema o sudaru glavne junakinje sa korumpicijom u policiji Nju Orleansa, mimo koje provejavaju neki osrednji motivi dublje socijalne tematike. Ali Naomi Harris održava film tačno gde bi trebalo da ne zapadne u nepopravljivi prosek, odlična je u svojoj ulozi ništa manje nego druge zvezde iz sličnih filmova. I van toga, solidan kasting za ostatak ekipe.

Upravo završih sa filmom
https://www.imdb.com/title/tt0078199/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_8_nm_0_q_same%20time
"Same Time, Next Year" 1978.godine, Odlični Alan Alda i Helen Birnstin.
Ne sećam se odakle mi preporuka, pa ga skinuh, počeh odavno i ostavih, milseći da je ljubavna melodrama. Ne gledam takve filmove, više sam za akcione, SF, naročito akcione SF :)
Ne znam šta mi bi da se vratim filmu (volim Aldu, još od serije MASH), ali film je skoro pa odličan i preporučujem ga.
Nije spoiler ako napišem da su njih 2 već venčani, ali započinju aferu, vidjaju se tokom jednog vikenda godišnje. Godine prolaze...
Ne treba očekivati neku jaku dramu oko svega, tu su kraktotrajni prikazi njihovih dijaloga, ali tu je magija.
Vidim na IMDB filmove sličnog naslova i jedan stariji je možda uzor, ali da li je original, ili je neko književno delo (pozorišna predstava), ne bih se iznenadio.

Naletim sad na TV na Flash Gordona iz 1980. godine i apsolutno se ništa nije promenilo u odnosu na to kada sam ga prvi put gledao pre 30+ godina - film je težak krš i užasno je urađen.

Ipak glavni utisak matorijeg mene je koliko je Ornela Muti bila prirodno lepa žena...

Njega isto nisam gledao 30+ godina ali nije mi se činio loš koliko mi se Flash i tada činio naivnim i snimljenim za $50k budžet.

Mada je razlog možda i u tome što sam oduvek voleo mač i magiju...

Naletim sad na TV na Flash Gordona iz 1980. godine i apsolutno se ništa nije promenilo u odnosu na to kada sam ga prvi put gledao pre 30+ godina - film je težak krš i užasno je urađen.

Ipak glavni utisak matorijeg mene je koliko je Ornela Muti bila prirodno lepa žena...
Verovatno ni tada nisi bio dovoljno mlad 😁😁😁

Kakve teške reči. Ko zna šta bi rekao za meni jako drag The Beastmaster...
Jbmti sunce kakav Fleš - Aaaaa - bek, BeastMaster, bukvalno sam ga gledao milion puta, kao neki Konan za sirotinju. Kodo i Podo lasice, ovo sutra mora da se reprizira.

Kodo i Podo lasice, ovo sutra mora da se reprizira.
Ja sam ga imao na kaseti kao klinac 🤣🤣🤣 Sećam se samo 2 ili 3? kasete iz detinjstva: na jednoj je bio The Beastmaster a na drugoj Flight of the Navigator i čini mi se prvih 2 ili 3 epizode Nindža Kornjača.

Reprizirao sam The Beastmaster pre koju godinu :)

Sad se setih i The Flight of Dragons koji sam takođe obožavao kao klinac... to nisam imao na kaseti ali sam sa oduševljem gledao kad god naletim na TV-u.

Jbmti sunce kakav Fleš - Aaaaa - bek, BeastMaster, bukvalno sam ga gledao milion puta, kao neki Konan za sirotinju. Kodo i Podo lasice, ovo sutra mora da se reprizira.
S obzirom koliko imam empatije prema životinjama sećam se koliko mi je tada bilo krivo kada je jedna od lasica otišla da poseti tvorca.

Ja sam ga imao na kaseti kao klinac 🤣🤣🤣 Sećam se samo 2 ili 3? kasete iz detinjstva: na jednoj je bio The Beastmaster a na drugoj Flight of the Navigator i čini mi se prvih 2 ili 3 epizode Nindža Kornjača.

Reprizirao sam The Beastmaster pre koju godinu :)

Sad se setih i The Flight of Dragons koji sam takođe obožavao kao klinac... to nisam imao na kaseti ali sam sa oduševljem gledao kad god naletim na TV-u.
Ako si gledao kasete do kraja, možda si naleteo i na neki ćaletov kratki filmić akcionog tipa? ;)

Elem, The Flight of Dragons jedan od najboljih crtaća ikada...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno