Beau Is Afraid
Koji je ovo ringišpil od filma!
Snimio ga tvorac Midsommar-a i Hereditary-ja, mislim ne može se reći da su loši, ali imaju neku posebnosti što ih čini solidnim za svoj žanr, ali ovo je sasvim drugačiji trip i jedna mogu reći epska vožnja anksioznog čoveka (koji je zaboravio popiti svoje pilule, ili koji je popio koju pilulu više, svejedno je), kroz tri sata filma, s tim da bi se slobodno mogla dodati i
šizofrena dijagnoza jer ono što će se videti ovde je jedna iscrpljujuća vožnja dotičnog, te sam morao praviti pauze.
Kad smo već kod dotičnog, nemam naviku da pre gledanja filma obratim pažnju na režisera, glumačku postavu, uglavnom ako je film dobar bacim pogled naknadno na te pojedinosti.
Gledam i ne verujem. Čovek (srednje pozne godine) od recimo šezdesetak godina, izmrcvarenog, umornog, plašljivog pogleda i izgleda, kao poznat mi nešto i nevera na kraju da je u pitanju Joakin Finiks! Neverovatna transformacija, performans! Kakav crni The Whale i Brendan Fraser. Čovek je razvalio!
Teško je ovakvim filmovima dati ocenu jer se sastoje iz mnoštva
flešbekova, vizija, fantazija i stvarnosti, koje na početku deluju nerazumljivo da bi se kako film odmiče dobijale neku smisao i uopšte razumevanje šta je pisac hteo da kaže.
Nije mi se sve dopalo, vidim da mu se ocena sa solidnih 7.5 kako ga sve više ljudi gleda spustila na 6,9, neka moja bude 7/10, s tim da ću mu ostaviti šansu možda za još jedno gledanje.