Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Solidni nemački sci-fi distopijski triler.
Ko je gledao i seća se In Time sa Džastinom Timberlejkom verovatno će na keca prepoznati inspiraciju i sličan vajb filma.
Meni je lično uvek ovakva tema koja za premisu ima hipotezu trgovanja godinama života kao robom od vrednosti zanimljiva pa mi je i film samim tim zabavan kroz cela dva sata trajanja.
Sasvim pristojna priča, pristojna i polufuturistička scenografija i atmosfera filma, fina gluma, naročito glavnog glumca, pomalo ima i akcije.

Kome je bio gotivan In Time biće i ovaj mislim.

@Stefan1995 за мене је 5/10 на граници гледљивости. У принципу глумачка екипа ми је антипатична, бацају неке прелоше форице, цео филм покушавају да испадну духовити ал им не полази за руком. Ефекти су стварно одлични, што ме изненадило тако да ако си гледао и претходне делове овај није ни бољи ни лошији. Једноставно народ више сморило једно те исто па отуд и ниже оцене. Ја сам свакако гледао и много горе филмове од овога, морам признати😂.

Pffff, nista, preskacem. Gledam da odgledam nesto novije, ali nema nista odlicno.
Edit: Sisu (2022) sto ste vec pominjali cu da gledam.

Gledao na FOXu Transformerse, prvi deo. Ova Megan je tada opasna riba bila.

Sto se tice hroologije i price da se prebacm na ove poslednje Transformerse

U poslednjem delu i u filmu o Bablbiju ispada da su Autoboti tu od 80 i neke, medjutim u prvom filmu se lepo vidi da oni tek taada stizu na Zemlju i preuzimaju oblike. Radnja u prvom filmu odgovara periodu u kome su snimani.

Zbog navedenog u spojleru mi snimanje ovakvih filmova u nedogled ide na zivce...

U poslednjim Transformersima je glavni duet glavnih glumaca bas slab. Onaj lik i nekako da prodje, ali ona devojka/žena, sta god da je, baš loše.

Film kome mogu da dam vrlo opreznu preporuku. Jer ovaj film je spooooor, filmovi Džima Džarmuša deluju brzi u poređenju sa ovim. Pet minuta gledaš kako Runi Mara jede pitu. Ali opet, film tehnički odlično odrađen, sa jako puno šarma. Najbolje gledati dok uzgred radiš nešto drugo ili u društvu sa ljudima koji vole da pričaju tokom filma.
Po meni vrlo podcenjen spooky, daleko od horora u pravom smislu značenja. Pisao sam o njemu ovde i stekao sam mnogo bolji utisak pogledavši ga dva puta u isto veče :D naravno sa preskokom mažnjavanje pite.

Ko je gledao i seća se In Time sa Džastinom Timberlejkom verovatno će na keca prepoznati inspiraciju i sličan vajb filma.
Meni je lično uvek ovakva tema koja za premisu ima hipotezu trgovanja godinama života kao robom od vrednosti zanimljiva pa mi je i film samim tim zabavan kroz cela dva sata trajanja.

Premisa je maznuta iz kratkog TV filma The Price of Life iz 1987. Korišćenje vremena kao novca se pre toga pojavljuje u epizodi Time to Go serije Tales of Tomorrow iz 1952.

Kakav spoj... Nik Kejdž i Džoel Kinaman u nečemu što liči na "odbegli rimejk" Kolaterala i to ne nužno kao nešto loše samo daleko manje sofisticirano.
Prvo, njihov tandem je je bolji nego se da naslutiti; drugo, lik i uloga Kejdža je to toliko prenaglašena da nisi siguran da li je dobra lucidna izvedba ili je smešna, ali deluje da je njemu bila baš zabavna. Priča, skoro pa Kolateral samo više namaknuto na psihotriler momenat. Scenografija u sličnom, noir noćnom ambijentu.

Da je zabavan jeste, da je neophodan i nije.

It's kind of a funny Story (2010)

Prelepa drama/komedija o depresiji.
Ubija činjenica da je film rađen po knjizi Neda Vizzinia koji nije izdržao i digao je ruku na sebe 2013. godine...
Prelep, apsolutno prelep film.
7,5/10

Kakav spoj... Nik Kejdž i Džoel Kinaman u nečemu što liči na "odbegli rimejk" Kolaterala i to ne nužno kao nešto loše samo daleko manje sofisticirano.
Prvo, njihov tandem je je bolji nego se da naslutiti; drugo, lik i uloga Kejdža je to toliko prenaglašena da nisi siguran da li je dobra lucidna izvedba ili je smešna, ali deluje da je njemu bila baš zabavna. Priča, skoro pa Kolateral samo više namaknuto na psihotriler momenat. Scenografija u sličnom, noir noćnom ambijentu.

Da je zabavan jeste, da je neophodan i nije.
Tipicno vece u zivotu Kejdza. Mada sam mislio da prica nece biti tako obicna.

Gledao na HBO Max Blade Runnera. Zadnji puta sam ga mislim gledao prije 15+ godina. Kad...

..izbacili iz filma Unicorn scenu. Jao kako me je naljutilo. Pokvari mi film. Zamišljam onog ko prvi put gleda Blade Runner na HBO:

vince-mcmahon-dumb-meme-shps71tdnn34apgy.gif

Prva verzija iz bioskopa mislim da nije imala. Bar mislim koliko je davno bilo. Za vreme satelitske televizije, na nekoj nemačkoj TV pustili sa krajem gde lete zajedno u zalazak sunca🙂 Bio sam optužen da sam na nekim supstancama 🙂
Ima Bladerunner više verzija. Pogledaj na netu, možda je na HBO išla originalna.

..izbacili iz filma Unicorn scenu. Jao kako me je naljutilo. Pokvari mi film. Zamišljam onog ko prvi put gleda Blade Runner na HBO:
Nisi dobro zamislio bar što se mene tiče ali i nemam HBO.:p Ali jesam gledao toliko puta i nalazio razne verzije i nijednom da nabasam na to.:mad:
Ako me išta bezrezervno i apsolutno nervira u vezi filmova to su alternativne verzije i teška sečenja. Posle gledaoci treba da se ubijaju tražeći i vagajući koji je najbolji. Te koji dozvole to skrnavljenje treba spaliti na lomači.

Videh ovde da je popularan... 😄

Meni se (na kraju) nije dopao. Počeo mi je kul, i prihvatio sam da kopira taj neki Tarantino stil, ali kako je odmicao tako mi je "preterivanje" postajalo sve više preterano.
Mislim da je ovaj film školski primer zašto Tarantino ne može biti svako jer to baš nije tako lako kako sebi ovaj film uzima za shodno.
Nije fora u tome samo da iznova krojiš neke ekstravagantne momente koji suptilno prkose realnosti ili fizici i da konstantno igraš na kartu iznenađenja koja iznova vadi glavnog lika iz belaja, tu umešaš par eksplicitnih i brutalnih scena, pa do sledeće. U suštini na kraju dobiješ jednu lucidnu kaskadarsku interpretaciju Tarantina bez imalo sofisticiranosti i stila, čisto sirovo.

Tako da je moj krajnji utisak negativan, nije film za izbegavanje, ali mi je u jednom trenutku jednostavno postao previše jeftin naspram onoga što bi kao trebalo da bude.

Ako se ne veram scena sa jednorogom ukazuje na pravu prirodu Dekarda barnza tu verziju filma.

Openhajmer moze kuci da se gleda opusteno nije stivo za bioskop. Ko ima dobar zvuk nece nista pripustiti. Film i prica su mi dobri ali kao jedan dobar dokumentarac.

Odgledah Teneta danas ponovo i duplo mi je bolji nego prvi put. Mnogo znaci kad imas ideje o tome sta se zapravo desava. Definitivno ga treba pogledati drugi put posle par godina.

Zivo me interesuje šta će sledeće da snima. Posle sećanja, snova, prostornih dimenzija i hronologije vremena možda je vreme za nešto mnogo mračnije. Nešto kao Event Horizon samo dublje.

Take Back the Night 2021

Odlična priča, ali izvedena jako skromno. Onaj demon mi više liči na vanzemaljca. Glumica je odlična. Sve ostalo je bez veze. Od mene 5 do 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno