Prica je bila u vezi konkretnog filma, Come and SeeDžon Vejn, je preminuo od posledica radicijacije, kao i skoro cela ekipa filma The Conqueror iz 1956. Alec Baldwin je pod sedativima jer je upucao kinematografkinju i ranio režisera na snimanju filma "Rust" u Santa Feu. Brandon Lee je 93 treće imao smrtonosni problem sa pravim metkom. Ode čovek u 28 moj godini.
Ja sam prethodna dva dela prespavao, a ovaj sam nekako uspeo da odgledam. Mozda mi je zato i bolji 🙂
Zanimljivosti o filmu Stalker (1979):Džon Vejn, je preminuo od posledica radicijacije, kao i skoro cela ekipa filma The Conqueror iz 1956. Alec Baldwin je pod sedativima jer je upucao kinematografkinju i ranio režisera na snimanju filma "Rust" u Santa Feu. Brandon Lee je 93 treće imao smrtonosni problem sa pravim metkom. Ode čovek u 28 moj godini.
Inače je original R rated 😂Steta sto su napravili deciji film. Ima neki smek film.![]()
Vojnike Bengazija?Smarate malo sa Rajanom.
Taj film je bio nenadjebiv kada se pojavio, cak je i vrlo pristojno omatorio, narocito imajuci u vidu "Pad crnog jastreba" i "Vojnike Bengazija" , oba snimljena po istinitim pricama.
Da ne spominjem koliko je proslavio silnu glumacku ekipu, prvi put na veran nacin docarao iskrcavanje u Normandiji, barem desavanja na Juta plazi gde su borbe bile najzesce (koje su posle kopirale i igre - medal of honor, cod,...).
Kadrovi , zvuk, sitni detalji , npr:
Nije bez razloga pojeo 5 oskara. Ako izuzmemo americku propagandu i patriotizam bullshit, sigurno je zasluzio bar 3.
Ali zapad zna da napravi dobre ratne filmove, imaju budzet i zato pokrivaju taj zanr akcije, sto se mahom i ocekuje od takvih filmova (akcije, eksplozije... itd).
Cist primer da zapad zna da snimi i odlican film sa Ruske strane u WW2 je "Neprijatelj pred vratima" , rezirao francuz (7 godina na tibetu) i produkciju radile evropske kuce.
Rusi isto imaju odlicne filmove , ali je njihov pristup drugaciji. Vise je nekako umetnicko-psiholoski, reziser docarava tripove, shokove, neku socijalnu snalazljivost itd.
Da ne tupim previse, sasvim je ok da se coveku svidja neki film a drugi ne.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari