Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Džon Vejn, je preminuo od posledica radicijacije, kao i skoro cela ekipa filma The Conqueror iz 1956. Alec Baldwin je pod sedativima jer je upucao kinematografkinju i ranio režisera na snimanju filma "Rust" u Santa Feu. Brandon Lee je 93 treće imao smrtonosni problem sa pravim metkom. Ode čovek u 28 moj godini.
Prica je bila u vezi konkretnog filma, Come and See

Beautiful Boy (2018)
Ne pamtim kad mi se desilo i da li mi se nekad desilo da vežem dva filma i da im dam maksimalnu ocenu... Juče "Knives Out" a jutros "Beautiful Boy"... Film koji je veći horror i od Lovecrafta i Kinga zajedno. Kakav film o paklu narkomanije. Steve Carell i Timothee Chalamet besprekorni... Usudiću se i uporediću ovaj film ga sa "Requiem for a Dream".
10/10

Džon Vejn, je preminuo od posledica radicijacije, kao i skoro cela ekipa filma The Conqueror iz 1956. Alec Baldwin je pod sedativima jer je upucao kinematografkinju i ranio režisera na snimanju filma "Rust" u Santa Feu. Brandon Lee je 93 treće imao smrtonosni problem sa pravim metkom. Ode čovek u 28 moj godini.
Zanimljivosti o filmu Stalker (1979):

Film je sniman svega nekoliko dana u jednoj napuštenoj hidroelektrani,blizu Jegale u Estoniji.U blizini mesta snimanja,uzvodno,se nalazilo hemijsko postrojenje koje je ispuštalo otrovne hemikalije u reku.U jednom delu filma se može videti kako u sred leta pada sneg,i bela pena plovi po reci.To je ustvari bio smrtonosni otrov,od kojeg su mnoge žene u ekipi dobile alergijske reakcije,a reditelj filma Andrej Trakovski je preminuo od raka pluća,kao i Аnаtoliј Solonitsin koji je glumio pisca.Da je to zbog otrovnih hemikalija,bilo je jasno kada je umrla i supruga reditelja Larisa Trakovski koja je takođe bila deo snimateljske ekipe.

Po vasim komentarima uzeo da odgledam Don't look up. Ne znam, izgleda da je samo meni film toliko dosadan i ni malo smesan cak naprotiv. Pola filma sam premotavao. Od mene nema ni ocenu. Jos jednom sam se zeznuo citanjem komentara na ovom forumu :) Bukvalno svaki film koji je ovde hajpovan je meni tresh nevidjeni a filmovi za koje govorite da su bzvze meni su vrh :)

Nisi citao ‘prave’ komentare koji su bili protiv gledanja. Barem polovina :)

Smarate malo sa Rajanom.
Taj film je bio nenadjebiv kada se pojavio, cak je i vrlo pristojno omatorio, narocito imajuci u vidu "Pad crnog jastreba" i "Vojnike Bengazija" , oba snimljena po istinitim pricama.
Da ne spominjem koliko je proslavio silnu glumacku ekipu, prvi put na veran nacin docarao iskrcavanje u Normandiji, barem desavanja na Juta plazi gde su borbe bile najzesce (koje su posle kopirale i igre - medal of honor, cod,...).
Kadrovi , zvuk, sitni detalji , npr:

Nije bez razloga pojeo 5 oskara. Ako izuzmemo americku propagandu i patriotizam bullshit, sigurno je zasluzio bar 3.

Ali zapad zna da napravi dobre ratne filmove, imaju budzet i zato pokrivaju taj zanr akcije, sto se mahom i ocekuje od takvih filmova (akcije, eksplozije... itd).
Cist primer da zapad zna da snimi i odlican film sa Ruske strane u WW2 je "Neprijatelj pred vratima" , rezirao francuz (7 godina na tibetu) i produkciju radile evropske kuce.

Rusi isto imaju odlicne filmove , ali je njihov pristup drugaciji. Vise je nekako umetnicko-psiholoski, reziser docarava tripove, shokove, neku socijalnu snalazljivost itd.
Da ne tupim previse, sasvim je ok da se coveku svidja neki film a drugi ne.
Vojnike Bengazija?

Koji je to?

Aaah , Lt George... ovaj:

Upravo odgledah Knives Out. Odlican. Prvo pomislio tipican Agata Kristi/ Poaro moderni klon, ali nije bas tipican. 9/10 bez problema.
Neki omiljeni momenti iz filma

Desktop Screenshot 2022.01.10 - 21.12.54.95.pngDesktop Screenshot 2022.01.10 - 21.36.10.12.pngDesktop Screenshot 2022.01.10 - 21.17.58.58.pngDesktop Screenshot 2022.01.10 - 20.46.37.07.png

Poslednja izmena:
2. deo je sniman izmedju ostalog i u Beogradu. :)

Isto kao Pad crnog jastreba , samo bez hans zimmer muzike i RPG prskalica.
No posto volim rokacine...

The Man from U.N.C.L.E. (2015)
Klasičan film Gaja Ričija. Dvosatno opuštanje mozga i sasvim korektna zezancija.
6,5/10

Black Widow (2021)
prosečan MCU film, nit' smrdi nit' miriše. snimljen jer je kao publika tražila

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
solidan MCU film. zabavan ako, poput mene, praktično ništa ne znate o Šonetu. uglavnom, hoće da se priklone kineskoj publici

No Time to Die (2021)
ovde je odgovarajuća ova pesma od Merlina. moraće opet da resetuju priču ako misle da i dalje snimaju 007 filmove. i ovaj reset je previše, što se mene tiče.
uglavnom, dobar kao i ostali neparni 007 filmovi sa Krejgom. doduše, ovde je dosta primetan CGI a i smoriše sa sunčevim svetlom direkt u kameru.

Pustio sam novi Matrix,ono je uzas za gledati. Na pola filma sam iskljucio. Nije mi jasno kako su uspeli da uptopaste trilogiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno