Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro brate. Cemu to "vestern smešten u 20. vek"?
Spasavanje redova Rajana to sigurno nije. I svakako je "film o ratu". Nije sve iz Holivuda bas toliko loše, mada i ja više preferiram "non Holivud" kinematografiju.
Svakako cu pogledati film.

Srećan Božić! Hristos se rodi!
Pokušaj, sam sebi, da odgovoriš na pitanje.
Da li si posle gledanja "... Rajana" ostao u fotelji, gledajući odjavnu špicu u tišini, s grčom u stomaku, nem.
Ili si prebacio kanal i pomislio "Uf! Kako dobro odradjena pucačina!" Što je ocena kvalitetnog vesterna.
Nema veze Holivud ili ne.

Redov Rajan je propaganda i limunadica, generčki film kao i bilo koji Holivucki,
gde veličaju svoju "pobedu" u D danu.

Dobar ratni film je Staljingrad .

Odgledah na Rtsu Podolski kadeti , korektno, ništa spec, ali mož da se gleda.

Sad ste podstakli da se prisetim filmova o II Sv. ratu i za mene su broj jedan Klint Istvudovi: Zastave naših očeva + Pisma sa Ivo Džime.

Smarate malo sa Rajanom.
Taj film je bio nenadjebiv kada se pojavio, cak je i vrlo pristojno omatorio, narocito imajuci u vidu "Pad crnog jastreba" i "Vojnike Bengazija" , oba snimljena po istinitim pricama.
Da ne spominjem koliko je proslavio silnu glumacku ekipu, prvi put na veran nacin docarao iskrcavanje u Normandiji, barem desavanja na Juta plazi gde su borbe bile najzesce (koje su posle kopirale i igre - medal of honor, cod,...).
Kadrovi , zvuk, sitni detalji , npr:
1641563840345.png

Nije bez razloga pojeo 5 oskara. Ako izuzmemo americku propagandu i patriotizam bullshit, sigurno je zasluzio bar 3.

Ali zapad zna da napravi dobre ratne filmove, imaju budzet i zato pokrivaju taj zanr akcije, sto se mahom i ocekuje od takvih filmova (akcije, eksplozije... itd).
Cist primer da zapad zna da snimi i odlican film sa Ruske strane u WW2 je "Neprijatelj pred vratima" , rezirao francuz (7 godina na tibetu) i produkciju radile evropske kuce.

Rusi isto imaju odlicne filmove , ali je njihov pristup drugaciji. Vise je nekako umetnicko-psiholoski, reziser docarava tripove, shokove, neku socijalnu snalazljivost itd.
Da ne tupim previse, sasvim je ok da se coveku svidja neki film a drugi ne.

Poslednja izmena:
Nije Utah plaža nego Omaha, Utah ni 200 žrtava ameri nemaju,
toliko gine na Istočnom frontu u minuti, ali eto i to dovoljno govori o njihovoj propagandi.

Smarate.
Povratak osnovama:
film / ocena / utisak.

uz komentar - da nije bilo tih Amera danas bi svi govorili nemački u Evropi.

Ok rekao si svoje. Sad povratak pravilima teme.

Enola Holmes (2020)
Nisam ništa očekivao iako je dobra glumačka postava a dobio sam dobru zabavu od dva sata i fino se nasmejao nekoliko puta. Radujem se drugom delu koji izlazi sledeće godine. Topla, topla preporuka.
7,2/10

The Mauritanian Odlican film.

"Don't look up"
Umesto ocene:
Trenutni sistem funkcioniše onako kako je Hana Arent (Hannah Arendt, 1906-1975) lepo rekla:
"To stalno laganje i nema za cilj da narod poveruje u laži, već je cilj da ni u šta ne veruje. Jer takvom narodu nije oduzet kapacitet za akciju, već kapacitet da misli i sudi. Sa takvim narodom možete da radite šta hoćete".
Ovu "dijagnozu" je izrekla početkom tridesetih godina XX veka u Nemačkoj.

Bojim se da će većina gledalaca film doživeti prvo kao komediju.

Poslednja izmena:
Au morao sam da bukmarkujem citat.

Upravo odgledao No Time To Die,i jako,ali jako sam razocaran zavrsetkom filma...😡😡😡

Resident Evil: Welcome to Raccoon City - 7.5/10

Rekao bih da je film pre svega dokaz koliko je dobro i bitno pridržavati se izvornog materijala kada su adaptacije u pitanju. Kinematografski gledano, film je čist prosek, pa u nekim segmentima i ispod toga, no zadržava autentičnost zahvaljujući privreženosti narativu, likovima i atmosferi koja krasi Resident Evil, i ma koliko da je prezentacija pomenutog osrednja, drži ga iznad površine i čini gledljivim pa i zabavnim.
Rekao bih na osnovu viđenog da bi malo više budžeta i kinematografskog umeća film učinilo primetno boljim.

Elem, pročitao sam da se produkcijska ekipa iza ovog filma nada i da ima želju da u nastavku reboota franšize oživi Resident Evil 4, i ako bi se to realizovalo uz veći budžet i bolju kinematografiju, verujem da bi se mogao dobiti prilično kvalitetan RE film.

Poslednja izmena:

Novi bond, glupost
U stvari ceo film je napravljen iz malih akcionih minijatura koje su same po sebi u audio vizuelnom smislu odlicne i kao da su napravljene za demo snimke za testiranje audio video tehnike.

Ali ono "izmedju" tih akcionih delova je ocajno... verovatno zato film i traje skoro 3 sata.

kada dodje akcija do izrazaja dolazi vase ozvucenje, ako ga imate...
ako nemate, ***a gledajte nesto drugo

Novi bond, glupost
U stvari ceo film je napravljen iz malih akcionih minijatura koje su same po sebi u audio vizuelnom smislu odlicne i kao da su napravljene za demo snimke za testiranje audio video tehnike.

Ali ono "izmedju" tih akcionih delova je ocajno... verovatno zato film i traje skoro 3 sata.

kada dodje akcija do izrazaja dolazi vase ozvucenje, ako ga imate...
ako nemate, ***a gledajte nesto drugo
A koji Bond nije bio takav? Svaki je na istu foru. Ne znam sta si očekivao. Meni je bolji od prethodna 3, ali nijednom Bondu ne bih dao ocenu vecu od 6.

Knives Out (2019)
Godinu dana sam izbegavao da gledam ovaj film. Razlog ne znam ni ja sam, iskreno.
Fantastičan film, fantastična gluma, fantastični detalji, fantastična dvosatna zabava! Dominacija Daniela Craiga.
10/10

A jede samo piletinu

Koji glumac je imao zdravstvenih problema zbog uloge? Hvala

Džon Vejn, je preminuo od posledica radicijacije, kao i skoro cela ekipa filma The Conqueror iz 1956. Alec Baldwin je pod sedativima jer je upucao kinematografkinju i ranio režisera na snimanju filma "Rust" u Santa Feu. Brandon Lee je 93 treće imao smrtonosni problem sa pravim metkom. Ode čovek u 28 moj godini.

Upravo pogledao novog Spajdermena,Cinestar (NS),4DX....kakva zesca tresina od filma. Glupavi americki tinejdz humor koji vise nikako nmg da svarim....na stranu prepucani efekti,zbog kojih sam i nekako progutao celu pricu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno