Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Bukvalno smo u istom momentu pisali svi kada smo procitali...

Elem, sinoc odgledah Sharp Corner (2025) i jedino sto mi je kroz glavu prolazilo je RDJ i Tropic Thunder...
i ona cuvena "never go full r..."
Ben Foster je u ovom filmu full..., ali sa druge strane, po meni, i njegova najbolja uloga...
Def ce mi ostati u pamcenju, jer mi je izazavao emociju, koja nije bila ni pozitivna, ni negativna, nego full gigakrindz.
Izazvao je neku emociju, i to postujem. Kakvu, bolje da ne ulazim...
Ali definitivno film nije 5.9/10 kao na imdb, nego mnogo vise...

lagana sedmica.
jer film i prica su mnogo dublji nego sto biste ocekivali.
Ne bih da spojlujem... ali recicu sam jedno...
Da li zelite da volite, ili da budete voljeni? i gde je granica...

Poslednja izmena:
28 godina posle uopste nije los film, stavise... ako niste gledali prethodnike...
Ili ste, kao ja gledali, ali zaboravili sve od pre
Preporuka, cista eto da malo iznerviram kolege :)

Vrlo dobar film, iako u istom glumi onaj ultranarcis iz kickass-a.
(trebao je da glumi "Alfu", po meni)
Mada je u ovom filmu mjutovan na max, hvala Kijanu Rivsu...
Ralf Fajns, za svoje godine, se drzi wooow i kao i uvek razvalio... 😮

7/10
Još jedan glas za 28 years later, izuzetno atmosferičan i napet. Skoro nisam gledao bolji horor.

U vezi filma Osiris (2025) . Ništa specijalno ali može da se pogleda. A sada osvrt na film. Šta mi se ne dopada.

Mene početak filma, da pucaju protiv "pobunjenika" podseća na Counter Strike, i to sa lošom grafikom. Počevši od grada - sela, preko pobunjenika, pa sve do pucačine. Isto je kao u igrici. Sve mi je to jeftino. Drugo, duša me zaboli, kada su mojoj prvoj i poslednoj akcionoj heroini (Linda Hamilton) Sari Konor dali onako malu i glupu ulogu. Da ne ispadne sve tako loše. Mislim da priča ima potencijala, ali da je loše izvedena. Dopadaju mi se maske vanzemljaca, mada mi je nelogično da su ih pobili toliko, i da nisu uzeli njihov oklop i oružje. Ne samo jedan marinac, nego svi. Dobro je što Rusi nisu prikazi loše. Nadam se da će nastavak filma biti bolji.

@banexbanex @srkiller @emaremare , nije ni jedan od tih. The Road sam gledao, doduse ne skoro, valjalo bi mozda ponoviti. Ovaj je neki noviji film, tipa posle 2020., ali ko za inat ne mogu da se setim glumca/glumaca. Nekako mi je na "vrh jezika" ko je glumio, ali ne mogu da se setim.

Naravno, postoji mogucnost i da sam sanjao da sam gledao tako nesto ili sam potpuno promasio radnju filma 😄

Sad sam pogledao trailer. Nije to taj.
Ovaj koji sam ja gledao je koliko se sećam većina radnje se odvija u šumi. Mislim da je mozda neki apokalipticni period. Mozda nije otac i ćerka, mozda je otac i sin ili vec neka rodbinska veza najverovatnije dva lika, ne sećam se. Mislim i da je noviji od ovog.

Pokušao sam sa nadjem na brzaka, ali nisam uspeo. Potražiću kasnije.
Najjače što mislim da otprilike znam na koji film misliš, isto noviji i na foru Leave No Trace (koji je prehajpovan, 7/10 u najboljem slučaju) ali nema šanse da se setim naziva. Sećam se da sam krenuo da gledam, i prekinuo, nije mi se gledalo nešto na taj fazon, čini mi se da se radilo o nekoj postapokaliptičnoj drami, u nekoj šumi, film je iz 2020. godine ili noviji.

Uspeo sam da nađem Light of My Life (2019) ali nisam mislio na taj film.

Poslednja izmena:
Nije Cargo. Nije Light of My Life, ali te neke scene u sumi iz tog filma najvise podsecaju na to sto sam gledao.

Sto se opisa tice, evo sta se okvirno secam, ne drzite me ni za jednu rec 100%.

Oni su (da kazemo otac i cerka/sin) i nekoj kolibi ili tako nesto, koliba u sumi, tu zive, posapokalipticno vreme (valjda). Mislim da imaju neko pravilo da izbagavaju kontakt sa ljudima, jer je izvesno da ce ih opljackati/ubiti. Mislim da ima i neka fora sa resursima, to nesto je jako retko, a jako bitno ili sta vec tog tipa. Onda im se valjda desi da im jednog dana neko kuca na vrata ili vec zapomaze ispred kolibe da mu pomognu. Onda sin/cerka dodje u iskusenje da pomogne, ali otac kao nenene, pravilo je da ne pustamo nikoga. Naravno, tu se njihov zivot zakomplikuje jer su ipak pokusali da pomognu ili tako nesto. Sta se dalje desavalo, pojma nemam.

PS sacu da pustim ovo u chatgpt sa jos par informacija, tipa posle 2020. i tako to, da vidim oce li pomoci.

EDIT: hahahah, reseno, pomogao chatgpt

Ipak je malo stariji film, iz 2017. Sto je najjace, palo mi u jednom momentu da je ovaj lik glavni glumac, ali posle zaboravio da pogledam njegove filmove.

NIje, njega se jos dobro secam. Ostavio sam u editu da je It Comes at Night (2017).

Nije bilo lako pogoditi jer ima gomila skoro istih takvih filmova.

Ma jasno, nije mi iskreno ni bila ideja da ga trazim, vec samo povezao sa onim Fosterovim filmom, na kraju ispade sveopsta potraga o kom se filmu radi. Pri prvoj pretrazi sam bas naleteo na Into the Forest, ali ga odmah otpisao.

Ipak, kad vidis da na imdb ima preko 100k ocena, to ipak spada u malo jaci broj ocena, tj nije bas neki film koji je gledalo 5 ljudi u Srbiji :)

^^Taj glumac, ni ja mu ne znam ime, ali sam ga isto kao i ti gledao u Twisters.
Priti fejs, ali nesto mi smeta kod njega i njegovom pogledu, kao da izbegava gledanje u kameru pod 90 duze vreme.
Mozda gresim.. ali on je u novom rimejku Running Man... tako da mislim da ce ga silovati kao Harisona, do penzije/smrti.

Nasao sam ga, zove se Glen POwell i gledao sam ga u drugom delu Top Guna, i tamo je bio jerk... izgleda mu te uloge najbolje pasu.

Poslednja izmena:
Glumio je i u Hit man i onom filmu sa Sidni Svini kad se kao ne podnose, a otišli na neko fensi venčanje.

Glumio je i u Top Ganu 2 i stekao sam utisak da je posle neprikosnovenog Pedra Paskala najforsiraniji glumac današnjice.

Bukvalno smo u istom momentu pisali svi kada smo procitali...

Elem, sinoc odgledah Sharp Corner (2025) i jedino sto mi je kroz glavu prolazilo je RDJ i Tropic Thunder...
i ona cuvena "never go full r..."
Ben Foster je u ovom filmu full..., ali sa druge strane, po meni, i njegova najbolja uloga...
Def ce mi ostati u pamcenju, jer mi je izazavao emociju, koja nije bila ni pozitivna, ni negativna, nego full gigakrindz.
Izazvao je neku emociju, i to postujem. Kakvu, bolje da ne ulazim...
Ali definitivno film nije 5.9/10 kao na imdb, nego mnogo vise...

lagana sedmica.
jer film i prica su mnogo dublji nego sto biste ocekivali.
Ne bih da spojlujem... ali recicu sam jedno...
Da li zelite da volite, ili da budete voljeni? i gde je granica...
Odličan film!

Nazad
Vrh Dno