Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Sto bi se reklo, porodican film :)
Odlican, Toni Collette kao i uvek razvalila...

Hereditary je zaista dobar film, a pride moze da se gleda i sa decom.
Ako su deca 12+ ( po srpskom, inace 18+ po US / zapadno evropsskom standardu ).
Sto bi se reklo R-rated.

Ne glumi Pedro Paskal, znaci moze da se gleda... sa decom

Poslednja izmena:
EP_Sing_Sing_Final_Cineplex_Traditional_Screen_768x1280_a5c013db-84c6-4bd8-a3d7-cbd9c57b2cc8.jpg
Jedna zatvorska prica na pomalo drugaciji nacin. Prica o iskupljenju. Dobar, dobar film. Rekao bih i filmcina uzimajuci u obzir sta se sve snima. Neverovatna gluma Colmana Dominga i sam kraj filma (the end credit) podizu film na mnogo visi nivo.
Apsolutna preporuka ko voli dobru dramu.
8/10.

^ако сам добро превео, ту глуме глумци бивши затвореници? На имдб-у сам прочитао, коментар А24.

^ако сам добро превео, ту глуме глумци бивши затвореници? На имдб-у сам прочитао, коментар А24.
Nikada nemoj da citas info o filmu, komentare sa imdb-a...da gledas trailer-e...jer neces doziveti film na isti nacin ako znas sve te informacije. Ok svi mi procitamo kraci sinopsis filma pri odabiru filma koji cemo gledati mozda i samu ocenu sa imdb-a.
Mislim da je to dovoljno. Eto meni je bilo iznenadjenje sto su bivsi zatvorenici bili u filmu. Jer nikada ne bih to ni pomislio. Svi su bili sjajni.

Извињавам се ако сам спојловао. Ни ја не читам ништа посебно о филму, нешто основно на главној страни и то је то. Тиме што глуме бивши затвореници, по мени, само појачава добар платонски утисак о филму.

Novokain mi se svideo. Nije za gadljive, u pojedinim trenucima bas preteruju, ali zabavan film.

Bez nekog posebnog razloga sam ga odlagao i konačno sam ga pogledao. Dobar film, čak mi više prijao nego li American Primeval, najviše mi se dopao taj uvrnuti redosled poglavlja, ali sa poslednjim chapterom mi je film srozan da nisam moga da verujem da gledam isti film.
Iz tog razloga dao bih mu 6/10, ali ne mogu biti toliko kritičan jer 2/3 filma je dobra, tako da nek bude 7/10.

Jedna preporuka za repriziranje,
retko pominjan u ovoj temi godinama unazad:
Gattaca (1997)

Te godine kada je izasao (pre 3 decenije) je bio sci-fi, sada vise nije sci-fi, vec realnost (maltene)..
Prica, scenario, vizija, gluma, vrh...

8.5/10

Poslednja izmena:
Gataka i Dark City koji mnogi ne vole 2 vrh komata za 2 godine. Slicno kao 2006 Panov Lavirint, Apokalipto i ne mogu da se setim trećeg iz 2006.

postoje rodne godine i postoje lose godine za Holivud... evo ti 2006., pa ako mozes izaberi treci :)
Screenshot 2025-04-16 at 21-03-01 2006 best movies - Google Search.png
EDIT: to je gugl ponudio, ne ja.. ali od ponudjenih bih recimo izabrao Little Miss Sunshine, Borata i Departed

Napisao je "upoznao", jatagana i umakanje nije... 🤣
Zuba platonski romaticar!

postoje rodne godine i postoje lose godine za Holivud... evo ti 2006., pa ako mozes izaberi treci :)
Pogledajte prilog 488469
EDIT: to je gugl ponudio, ne ja.. ali od ponudjenih bih recimo izabrao Little Miss Sunshine, Borata i Departed
Crash je treći sad sam se setio da je dobio oskara a usput sam video da ima još filmova koje nismo ni pomenuli Minhen, Walk the Line... sad cu da krenem 2006 pa sta nisam gledao.

Pricao si o 2006, a pominjes crash od kronenberga... a to je 10 god ranije...
Mada, zbog Deborah Kara Unger ti oprastam :)

my bad, ja sam zapamtio onaj sa Eliasom Koteasom i Deborah... bukvalno se isto zovu, ali da, vrv je Mare mislio na taj iz 2004., ne iz 1996./2006.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno