Istrebljivač 2049
Nekada nisam podnosio Goslinga, ali promenio sam mišljenje pre nekog vremena.
Ovo je izneo baš dobro, i liku su uzeli bukvalno sve, lepo je preneo tu usamljenost. Spor je film, ali je tako lepo snimljen da ne mogu da zamerim.
Izbegli su zamku pravljenja istog filma, ovo je odličan nastavak ali i film za sebe. Ima tu nekih šupljina u priči ali opraštam im.
Moram da priznam da je kraj adekvatan ali sam ostao tužan.
Do you feel that there's a part of you that's missing? Interlinked... Interlinked... Interlinked... Interlinked.
Ocena: 9 od 10.
Kursk: Prokletstvo dubine
Solidno snimljeno, meni nepoznati glumci, prikazuje loše stanje u Ruskoj ratnoj mornarici posle raspada SSSR-a i shodno tome potonuće ponosa mornarice.
Razumem skrivanje tajni od zapada, ali na kraju je Kursk izvađen uz pomoć zapadne kompanije...
Gluma mi je ok, zanimljivi likovi, lepi efekti, sve deluje veoma uverljivo. Znao sam kako će film da se završi ali deo mene se nadao i nervirao, suprotno logici.
Tužna priča, pokoj duši posadi, odgovorni za nesreću bi trebali da se nađu u sličnoj situaciji.
Ocena: 9 od 10.
K-19: The widowmaker:
Opet podmornica, donekle slični problemi. Solidna gluma na svim stranama. Mislio sam da je film više zapadna propaganda ali ipak, lepo prikazuje profesionalizam i patriotizam posade Ruske podmornice. Klackalica tokom celog filma. Možda najluđi deo filma kada se sva odeljenja, jedno po jedno javljaju kapetanu i pored katastrofalnih oštećenja i dalje služe majci Rusiji.
Za razliku od Kurska, posada je imala više sreće.
Ocena: 8 od 10.
Cosmic sin
Brus Vilis... ne znam ko ga je zahebao da se ubaci ovde? Ovo je takav treš, takav promašaj, nedostatak svega. Patetični likovi, gluma se negde pojavi i pobegne kada vidi šta se dešava.
Nešto gore nisam gledao decenijama. Treš filmovi iz '80 i '90 zaslužuju oskare u poređenju sa ovim smećem.
Ocena: 0 od 10.