Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Čitam sad da je Anora najozbiljniji kandidat za Oskara kategoriji "Najbolji film" što po meni samo pokazuje kakvo dno je dodirnula filmska industrija.

Prema istinitoj priči. Skoro pola veka prođe a stvari se nisu mnogo promenile u tom kraju sveta.
Nije loš film, snimljen iste godine kad se događaj zbio pa i nije moglo mnogo bolje. Izostavili neke detalje koji ne idu baš u prilog izraelskoj strani.
Takođe, malo čudno videti Bronsona i Vudsa kako pevaju Hine Ma Tov.

"What about the truth? What about reality?" (govoreći o izmenjenom originalnom tužnom kraju filma). Svi vole film sa srećnim krajem, to je realnost (tokom te scene u bioskopu setih se odmah originalnog kraja filma First Blood).
Nekako mi se uz ovu satiru vezuju filmovi poput Sunset Boulevard, Me and My Shadows, Mullholand Drive (najkomplikovaniji zbog tone Linčovih metafora) koje sam skoro gledao i koji prikazuju svu lepotu i glamuroznost holivudske kanalizacije.
Najzabavnije mi je koliko ima poznatih glumaca koji se pojavljuju samo na tren-dva uglavnom glumeći sebe.

Kakav horor? Delovao mi tako kad sam ga davno gledao. Sad mi liči na komediju, romantičnu ljubavnu priču. Dobar film ali...
Atmosfera i efekti jesu dobri, gluma mi je nekako površna, bez dubine. Oldman i Hopkins su bili sasvim OK mada je moglo i bolje. Oldmanu nisu trebale scene s Frost (Lusi) ako je već trebalo da predstavlja romantika (umesto kasapina) slomljenog srca a Hopkinsu je falilo doze ozbiljnosti jer je delovao pomalo poremećeno. No, to je na scenariju a oni su dali sve za materijal koji su dobili. Ostali glumci nisu vredni nekog pomena. Rivsu je falilo samo da dobaci "Whoa, dude!" pa da bude ono što jeste skoro celu filmsku karijeru.

"...you have to start out learning to believe the little lies." -"So you can believe the big ones?"
"You need to believe in things that aren't true. How else can they become?"

Adaptacije su uvek problematične. Meni je film uvrnuto sasvim OK, prevod na srpski je blagi užas. Taman legao na Božić.

Pa naravno, kad je prethodno odradio sve sklekove :p

Carry-On (2024)
Počeo dosta dobro ali kasnije prepun rupa...
Nikako ne mogu da svarim Jasona Batemana u ulozi negativca. 😁 Napet i zabavan film.
6/10

2+ sata dugačka reklama za jelen pivo.

Prvi deo filma i ajde, drugi deo užas.:rolleyes:

I čemu tolike reference na Mr. Robot seriju? Kapiram da je isti režiser radio i seriju i film, čak sam i pomislio da su dešavanja iz serije povezana sa dešavanjima u filmu.

Još ono patetisanje sa serijom Prijatelji :sick:

4/10 a mislim da je i to prevelika ocena

Šta je ovo, otkud to da je imdb preview sad na engleskom ili našem jeziku? Konačno se otvorili da reše to?

@Marezz Preselili hosting foruma iz Nemačke u Srbiju. Zato je na srpskom, ako na IMDB ima dodat srpski naziv. Ako nema onda bude engleski.

A treba noge polomiti onima koji u IMDB bazu unose nazive ćirilično.

Poslednja izmena:
Meni izlazi na engleskom jer uvažena moderacija ima razumevanja za moje kornvolsko poreklo, s majčine strane.;):):p

Ne sećam se tačno ali mislim da sam ovaj film nekad već gledao. Sad kad sam pogledao opet po prvi put, dajem mu ovih 8+ koliko stoji na IMDb sajtu jer nemam pojma o čemu se tu radi.:cool:

Baš neobičan superherojski film. Dopalo mi se to što su likovi mahom mutni a ne neke moralne čistunice iz većine DC ili Marvel franšize. Kraj filma mi se nije dopao, da mi omiljeni lik završi kao fleka.:cautious: Sem toga, nije loše, dođe mi kao Infinity War minus Endgame što se kraja tiče.

Gledao ga sinoc, nije mi prvo gledanje, uzivao sam, pogotovo na kraju kada krene Draft.
Nemam pojma dal stvari tako fukcionisu, ali odnos prema igracima zivim ljudima kao da su predmeti uopste nije za ponos ali jga velike su pare u sportu, pa ko voli neka izvoli.
Da se razumemo film nisam gledao zbog NFLa jer ga ne znam, nije mi jasan sport ali Jenifer, Kevin za mene dovoljno

6/10
Južnokorejski filmovi su mi sve tanji i lošiji, ni nalik ostvarenjima po kojima je njihova kinematografija bila sinonim za određene žanrove.
Ovo nije loš film. U pitanju je supernatural horor ostvarenje sa ne toliko originalnom pričom i meni bar upitnom glumom, mada je to diskutabilna stvar kada su oni u pitanju.
Daleko je to od recimo likova iz Memories of Murderes ili The Yellow Sea, gde se čovek slatko ismeje, iako su u pitanju crime, mystery, horor filmovi, ali mi na kraju nije ostavio bog zna kakav utisak, iako je dobio silne pohvale od majstora Bong Joon-hoa. Imalo je tu suptilne napetosti, ali mi je nedostajao karakteristični južnokorejski intezitet.

Posle jako puno vremena odgledah jedan od meni najomiljenijih filmova iz detinjstva, koji sam ko zna koliko puta odgledao tada. Cenim da sam ga imao na VHSu.
Film mi je i dalje bas kul, legao ko budali samar. Odlican humor, James predobar u ulozi, Jerry presladak. Iako je film sa jednostavnom pricom, smatram da zasluzuje vecu ocenu od ove sa imdb.

Nazad
Vrh Dno