Raid on Entebbe: Directed by Irvin Kershner. With Peter Finch, Charles Bronson, Yaphet Kotto, Martin Balsam. True story of a daring Israeli commando assault on the Entebbe Airport in Uganda to free hostages of a terrorist hijacking.
web.archive.org
Prema istinitoj priči. Skoro pola veka prođe a stvari se nisu mnogo promenile u tom kraju sveta.
Nije loš film, snimljen iste godine kad se događaj zbio pa i nije moglo mnogo bolje. Izostavili neke detalje koji ne idu baš u prilog izraelskoj strani.
Takođe, malo čudno videti Bronsona i Vudsa kako pevaju
Hine Ma Tov.
The Player: Directed by Robert Altman. With Tim Robbins, Greta Scacchi, Fred Ward, Whoopi Goldberg. A Hollywood studio executive is being sent death threats by a writer whose script he rejected, but which one?
web.archive.org
"What about the truth? What about reality?" (govoreći o izmenjenom originalnom tužnom kraju filma). Svi vole film sa srećnim krajem, to je realnost (tokom te scene u bioskopu setih se odmah originalnog kraja filma
First Blood).
Nekako mi se uz ovu satiru vezuju filmovi poput
Sunset Boulevard,
Me and My Shadows,
Mullholand Drive (najkomplikovaniji zbog tone Linčovih metafora) koje sam skoro gledao i koji prikazuju svu lepotu i glamuroznost holivudske kanalizacije.
Najzabavnije mi je koliko ima poznatih glumaca koji se pojavljuju samo na tren-dva uglavnom glumeći sebe.
Bram Stoker's Dracula: Directed by Francis Ford Coppola. With Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves. The centuries old vampire Count Dracula comes to England to seduce his barrister Jonathan Harker's fiancée Mina Murray and inflict havoc in the foreign land.
web.archive.org
Kakav horor? Delovao mi tako kad sam ga davno gledao. Sad mi liči na komediju, romantičnu ljubavnu priču. Dobar film ali...
Atmosfera i efekti jesu dobri, gluma mi je nekako površna, bez dubine. Oldman i Hopkins su bili sasvim OK mada je moglo i bolje. Oldmanu nisu trebale scene s Frost (Lusi) ako je već trebalo da predstavlja romantika (umesto kasapina) slomljenog srca a Hopkinsu je falilo doze ozbiljnosti jer je delovao pomalo poremećeno. No, to je na scenariju a oni su dali sve za materijal koji su dobili. Ostali glumci nisu vredni nekog pomena. Rivsu je falilo samo da dobaci
"Whoa, dude!" pa da bude ono što jeste skoro celu filmsku karijeru.
Hogfather: Directed by Vadim Jean. With David Jason, Marc Warren, Michelle Dockery, David Warner. It's Hogswatch (equivalent to Christmas) on the Discworld and the Hogfather has gone missing, requiring Death to take his place while his granddaughter Susan endeavors to find out what has happened.
web.archive.org
"...you have to start out learning to believe the little lies." -"So you can believe the big ones?"
"You need to believe in things that aren't true. How else can they become?"
Adaptacije su uvek problematične. Meni je film uvrnuto sasvim OK, prevod na srpski je blagi užas. Taman legao na Božić.