Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Zaintrigirao me je naš novi horor Radnička klasa ide u pakao 2023. Na IMDB je ocena 6. Skinuo sam pa će mo da vidimo.

Domaci post-2015 filmovi su posebna prica.
Ne zna se sta je gadnije - monotono i uglavnom staticno kadriranje i fotografija, losi scenariji, neka klinacka glumacka postava uglavnom strogo rezimski approved (khm khm Ristovski..) , nikakva rezija koja dopusta i losu glumu i neuverljive dijaloge, scene eventualne borbe i pucnjave sacuvaj boze (prikriju lose uradjen posao drmanjem kamere) , a vala i kostimografiju.
Ako prave neki film gde je radnja smestena recimo u rane 1900-te, frizure zenama narocito su napravljene po ugledu iz tog doba, ali su perfektne u smislu da se verovatno koriste sprejevima kakvi tad nisu postojali, niti su tadasnje frizerke znale da to tako dobro naprave. E da kostimografija - bi trebala da lici na tu iz tog perioda, samo sto su svima sva odela i sve haljine u milimetar potaman. Nema da muskima pantalone budu malo sire, blejzeri malo duzi, sesir malo ofucan i slicno. Ako se radi o nesto modernijem periodu, recimo 1950-e, unajmljuju se kola iz muzeja automobila i nikad na njima nema trunke blata i prljavstine, jer moraju se vratiti u perfektnom stanju muzeju.

Ne palamudi Marko, reci ce mnogi, snimi ti film za par desetine hiljada evra, ili cak stotinu pa onda lupaj.
Snimani su i za manje, pa su ispadali bolje. To sto se producenti ogrebu poprilicno, jer rekoh vec... khm Ristovski and son, je druga prica, nedozvoljena na ovom forumu.

Brutala. Ovde mi ruski jezik nije toliko smetao jer su ga glumci naučili solidno, svakako mnogo bolje nego u Krejvenu gde je ruski očajan i zbog toga nisam mogao da ga odgledam do kraja. Što se tiče ovog filma, dobra gluma i režija. Preporuka ko nije gledao.

Zaintrigirao me je naš novi horor Radnička klasa ide u pakao 2023. Na IMDB je ocena 6. Skinuo sam pa će mo da vidimo.
Danas sam jurio domaće klasike (remastere kinoteke) da pravim kolekciju i naletim na 5-6 filmova novijih naših medju njima i Radničku klasu. Gledam ovih dana pa javljam utiske.

6/10 na 179 ocena.
Izvinjavam se sto imam predrasude, javite kakav je..

Dobar je Russel tačno su mu filmovi u ooslednje vrme tu 6.5 - 7 taman.

Takoe.

The Supstance ..wtf šta sam ja to gledao .I pored prelepih oblina Margaret Qualley na premotavanje izdržao do sredine filma .1/10

Babygirl... možda je do mene ali je Kidmanovoj odavno prošao rok za takav tip filmova .1/10

Mnogo bolji nego sto mu je ocena.
Psiholoska priprema za one koji se upustaju u stvaran zivot i sta mogu da ocekuju, i od prijatelja i od neprijatelja.
8/10 od mene.
Solidan film, celokupan utisak negde oko trenutne ocene koja ga prati, ali zaokružujem na 6/10 (možda malo strogo), isključivo iz razloga što su Ginu Gershon na IMDb-u zavukli skroz na kraj Top Cast liste, a zaslužuje mesto u prvih 18. :love:

Dobar performans Aubrey Plaza, koju nisam gledao od druge sezone The White Lotus. Dopalo mi se kako je iznela svoju ulogu.

The empty man 2020

Toliko je los da me mrzelo da ga trazim na imdb.
Nasao ga kao vrlo potcenjen film, a ispao je ekstremno precenjen. Neki pubertetlija je verovatno kresnuo uz njega a ja procitao i naseo.
Pocinje vrlo dobro pocinje i ima potencijal, na koji se izurunira nakon prve petine filma, i drzi taj nekvalitet do kraja.
Film verovatno i ima neku poruku, ali su karakteri toliko nebitni, a i ta misterija isto.
Avoid...

Solidan film, celokupan utisak negde oko trenutne ocene koja ga prati, ali zaokružujem na 6/10 (možda malo strogo), isključivo iz razloga što su Ginu Gershon na IMDb-u zavukli skroz na kraj Top Cast liste, a zaslužuje mesto u prvih 18. :love:

Dobar performans Aubrey Plaza, koju nisam gledao od druge sezone The White Lotus. Dopalo mi se kako je iznela svoju ulogu.
Film mislim da je izašao taman tu negde posle 2 sezone WL.

Istekao edit.

Eternal Sunshine of the spotless mind, jedan od onih filmova koji nema grešku - savršen. Tačno 20 god kako sam ga gledao. Jim Carrey-u tako leže ove uloge šteta što nije imao više ozbiljnijih uloga. Ovde i u Number 23 gde se narativ odvija u paralelnom odnosu sa sećanjima i pisanjem me jako podseća na Alan Wake-a. U 23 više u tom horor smislu i u odnosu na pisanje/knjigu a ovde u odnosu na menjanje scene u odnosu na promenu. Ako ikada bude sniman film Alan Wake iako fizički ima boljih kandidata, Jim Carrey bi oduvao glumom.

Počeo da gledam Triple 9 gde se pojavljuje pa se setih da se ne ogrešim o Kate Vinslet koja je pored Jima isto imala maestralan nastup.

Poslednja izmena:
Pitam se ko je ciljna grupa, klincima je sve predugačko a niko koga poznajem u stvarnom životu nije oduševljen forsiranjem sve dužih filmova.

Ja sam skoro gledao Furiosu i moram da kažem da mi je vreme baš brzo proletelo.

Čak ni telefon nisam čačkao preterano.

Sad za neke duže filmove šta znam...uglavnom gledam dok me drži koncentracija ali čim primetim da moram da vraćam unazad jer sam se pogubio u dijalozima ili radnji to mi je znak da batalim pa da nastavim da gledam drugi dan.

Baš sam juče naleteo na jako dobro ocenjen italijanski film dok sam postavljao Trakt, stavim ga u listu. Odem da vidim šta ću da gledam kada taj film komotno 307 minuta 😬. Mislim se kada ću u životu imati 307 minuta da odgledam 1 film? Sagledma ga kao seriju i eto jedino tako možda iz 5-6 gledanja ga odgledam. Nije mi jasno zašto ih ne prave kao mini serije već predugačke filmove.

Inače u pitanju je The Best of Youth iz 2003

The Supstance ..wtf šta sam ja to gledao .I pored prelepih oblina Margaret Qualley na premotavanje izdržao do sredine filma .1/10

Babygirl... možda je do mene ali je Kidmanovoj odavno prošao rok za takav tip filmova .1/10
na imdb za Babygirl pise erotik triler, sta ia erotski tu pogotovo kdo Kidmanke koja ima skoro 60 godina.
Ona je to snimala kada je trebala sa Kruzom, sta trazi ona u ovakvom filmu

The empty man 2020

Toliko je los da me mrzelo da ga trazim na imdb.
Nasao ga kao vrlo potcenjen film, a ispao je ekstremno precenjen. Neki pubertetlija je verovatno kresnuo uz njega a ja procitao i naseo.
Pocinje vrlo dobro pocinje i ima potencijal, na koji se izurunira nakon prve petine filma, i drzi taj nekvalitet do kraja.
Film verovatno i ima neku poruku, ali su karakteri toliko nebitni, a i ta misterija isto.
Avoid...
Baš tako...

Film mislim da je izašao taman tu negde posle 2 sezone WL.
Tako nekako. Da čovek ne okači predlog, ko zna kada bi se ponovo susreo sa njom.

Baš sam juče naleteo na jako dobro ocenjen italijanski film dok sam postavljao Trakt, stavim ga u listu. Odem da vidim šta ću da gledam kada taj film komotno 307 minuta 😬. Mislim se kada ću u životu imati 307 minuta da odgledam 1 film? Sagledma ga kao seriju i eto jedino tako možda iz 5-6 gledanja ga odgledam. Nije mi jasno zašto ih ne prave kao mini serije već predugačke filmove.

Inače u pitanju je The Best of Youth iz 2003
Jedan dan bez tebe na Benču i eto ti minimum 307 minuta 😎😂

Jedan dan bez tebe na Benču i eto ti minimum 307 minuta 😎😂
😂😂😂
Каб би један дан паузирали на Бенчу, добили бисмо барем сат, ако не и два. Барем ја. Римује се. У, ла, ла. 😂

Солидан, хвала вам на препоруци, уживао сам, скоро да нисам трепнуо.

Nazad
Vrh Dno