Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Pojavio se Megalopolis na platformama. Ako neko ima volje i vremena da odgleda i prenese utiske. Ovde su najmerodavnija mišljenja, sa par izuzetaka:).
Odgledah sinoc Megalopolis ceo, do kraja... :)

Prva trecina filma zapravo i ne da nije losa nego je vrlo dobra. Odlicna poenta, paralele izmedju rimskog i US carstva,
utopije i distopije, kao i ukazivanja na sve sto je lose po malog coveka, lazi servirane kao istina, ljudskoj megalomaniji (narcisoidnosti, jer je to danasnja fraza za isti poremecaj)...
Ali posle te 1/3 film gubi na drzanju paznje, i postaje bez reda, pogubljen totalno,
gde je meni licno bilo nemoguce da izvucem vise ikakvu poentu i da uopste pratim film. Sam kraj jeste odlican, ali necu da spojlujem.

Nije materijal kao Kjubrik pa da cu da se vratim da ga gledam opet, ali mozda za 100 godina neko od prapraunuka skonta sta je Kejdzov stric hteo da kaze..

Poslednja izmena:
Gladijator 2
Ne postoje reci...koje mogu opisati koje je ovo djubre..epskih, biblijskih razmera . I ovo ne govorim kao poredjenje sa prvim delom jer sam znao da je to nemoguce. Ridliju treba odrediti dijagnozu i prepisati medikamente i zauvek ga odstraniti iz sveta filma. Ne trosite vreme, novac, zivce na ovu grozotu!

Ni spomenuti soundtrack u The Village je nedopustivo.

Nisam skonta da je Hilary Hahn juce kad sam slusao vec danas vidim na kraju filma. Omiljena violinistkinja.

The Village bio sam isto ubedjen da sam gledao film verovatno zbog Zodiaca koji je izasao u slicno vreme.

Film mi je savrseno upakovan, kad neko ovako stvori atmosferu muzikom i kadrovima stvarno svaka cast. Bas mi je super jaka 7 od mene.

Ima li nešto od Shamaladingdonga jos da valja pored ovoga, Nesalomivih i 6 čula?

Ako nisi, pogledaj OLD, ocena na imdb vara.
Film lepo drzi
nije wow, ali drzi paznju, a to je danas retko

Nisam skonta da je Hilary Hahn juce kad sam slusao vec danas vidim na kraju filma. Omiljena violinistkinja.

The Village bio sam isto ubedjen da sam gledao film verovatno zbog Zodiaca koji je izasao u slicno vreme.

Film mi je savrseno upakovan, kad neko ovako stvori atmosferu muzikom i kadrovima stvarno svaka cast. Bas mi je super jaka 7 od mene.

Ima li nešto od Shamaladingdonga jos da valja pored ovoga, Nesalomivih i 6 čula?
Ovaj poslednji Trap mu je najjaci film ikada, ali malo prekosutra 😄

A sad ozbiljno, meni je npr The Visit bio ok iako kontam da ce ga vecina ovde popljuvati. Sa druge strane Old je mozda imao ok ideju i ok je krenuo, ali mi je posle bio sve losiji i losiji.
Spomenuo si Unbreakable, taj svakako, ali i ostala dva dela (Split i Glass), ako ih nisi sve racunao pod "nesalomive". Doduse, mislim da mi je Glass bio nesto slabiji, ne secam se sada. Iiiii, to bi bilo to 😄

Da sva 3 dela nesalomivih, kad se McAvoy cepa na delove i na kraju sa svom trohicom koji mi je i najlošiji koliko mogu da se setim.

Knock at the Cabin mi je bio da kažem mmokej ali sad posle Village vidim da je dosta u Kabini iskopirano iz Sela.

Nesalomiva triologija opada kvalitetom ali Split je ipak prilično dobar film, dok je onaj treći dosta lošiji. Prvi naravno najbolji ubedljivo, onako baš vrhunski slow burn mix žanrova. The Visit nikad ne bih preporučio za gledanje jer igra na jeftinu kartu zgražavanja i gadosti, plus FF koji opet meni lično uglavnom ne leži, (sreća pa je trend snimanja FF horora opao do nivoa statističke greške) iako ima solidan zaplet. The Happening mi je nekako njegov najpodcenjeniji film, iako ima dosta mana, odgledao sam ga do kraja i bio mi je prilično zanimljiv, a uhvatio ga na kablu ne znajući ništa o njemu.

Sa Marki markom i pčelama? Taj mi je bio katastrofa. Pa pobogu taj covek je snimio vise filmova nego što imam čarapa. A izgleda da ima samo 3 para čarapa ostalo sve ne raspar 🤣

Dobar, mada je i neiskoriscen potencijal. 80% fima je zapravo buildup - serif i jos par spretnih "kaoboja" krecu u oslobadjanje par otetih sugradjana od strane bizarnih starosedeoca negde da divljem zapadu. Problem je ta zavrsnica. Mozda je bolja rec razocarenje. Ili sam mozda previse ocekivao.

Ali se vidi stil Kreg Zelera (rezisera) - realisticna akcija i nasilje, spora i takticna, i dugo upoznavanje sa protagonistima.
7/10, bas kao sto mu je ocena.

Ako bi ste nesto slicno u stilu Syaljfsjkgflsghvb nebuloza topla preporuka za:
Nije bas debilan, dobar kraj, dobre su keve, ima ubijanja dece...sve sto jednom solidnom filmu treba.

^vec sam ga gledao, jednom su ga prikazivali na tv i jeste dobar. Ne znam zasto nemam one opcije da lajkujem u ovoj temi.
Inace tomahawka sam gledao bas zbog rezisera. Opasno mi se svideo draged across concrete i brawll in cell block 99 ali izgleda da mu je to sve sto valja za sada.

Red One - znao da ce da bude lose, ali ne onoliko. Kao da gledam jos jedan Marvelov sablonski film, sa njihovim sablonskim salama. Chris Evans mi ovde lici vise na Sean-a iz Psych nego na sebe, dok sto rece neko u komentarima, The Rock je postao Steven Seagal. Ko voli Marvela, preporucujem.

Transformers One, poceo da ga gledam samo sa i zbog dece. Ostao do kraja sa osmehom na licu. Odlicno ostvarenje u moru svega u svacega - ocena sa IMDb odgovara mom utisku...

Gladijator 2
Ne postoje reci...koje mogu opisati koje je ovo djubre..epskih, biblijskih razmera . I ovo ne govorim kao poredjenje sa prvim delom jer sam znao da je to nemoguce. Ridliju treba odrediti dijagnozu i prepisati medikamente i zauvek ga odstraniti iz sveta filma. Ne trosite vreme, novac, zivce na ovu grozotu!
Potvrđujem . Ne vredi ga gledati , toliko loša priča , dijalozi, ma sve je loše .

Пало ми на памет да обновим, и даље одличан, невероватно да је већ прошло 8 година од изласка. Ендру Гарфилд добар, споредне роле Хуга Вивинга и Винса Вона врхунске, можда једина мана што је збрзано све укупно иако траје преко 2 сата. Мел као режисер одличан. Сложио бих се са оценом на IMDB која је преко осмице.

Pogledah i ja sinoć Longlegs... isti problem kao i sa speak no evil i mnogim drugim novim filmovima, radnja mi je bas prespora, preokret prilično predvidiv... Ima tu neku atmosferu i super sve ali brate smorio sam se i onda kraj filma te onako još dočeka sa šamarčinom.
Ja ga vala ne bi preporučio nikome

Pošto vidim da je hejt već krenuo, ne mogu a da ne iznesem svoje mišljenje, a siguran sam da će biti dobar broj onih koji će se složiti samnom. Meni je Gladijator 2 odličan film. Mislim da niko od nas nije očekivao da nadmašiti prvi deo, ali i ne mora. Malo je filmova sa ovom tematikom poslednjih godina, a da su ovako dobro uradjeni. Od mene svaka preporuka za gledanje u bioskopu. Ocena 8/10

Nazad
Vrh Dno