Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta god da si citao od Harlana Elisona, K.Ddika, Gibsona. Thing je who goes there.

To bilo ok dok su šaneri bili Sir Oliver nivo, jab da se to sad malo zabrani. Zamisli danas najave neku ekranizaciju Šeklija, Harisona, Lema, Simaka, Oldisa... to je pišično već u fazi najave.

Ispasce da se svima svidja Supstanca
To je ta Francuska skola Coralie je zavrsila isti fax kao i Julia Docournau i obe rade bolestine.
Meni se ne sviđa, nikad nisam voleo body horore, a pogotovo ove što siluju gledaoca preteranim vizuelnim nasiljem. Pritom predugo traje. Recimo slična tema, ali mnoooogo bolje realizovana za moje skromne standarde je Refnov Neon Demon.

Neon demon poslednja scena sa okom tapete kukasti krstovi plavi koliko se secam. Dobar

P.S. odgledao sam epizodu Outer Limits S02E01 iz 1964 koju je pisao Harlan Elison i koja je bila predmet tužbe za ideju Terminatora koju je i dobio. Da se može videti da ideja putovanja kroz vreme potice iz pomenute epizode može kao i vizuelno kako igleda buducnost, kao i ono elektricnp krckanje kada putuju kroz vreme. Ali sve to je mrvica u odnosu na celog Terminatora. Bez inspiracije ne bi ni bilo progresa.

Poslednja izmena:
Neon Demon je odlican.
Ko voli Refinov stil obavezno. Okrutni/okultni svet modelinga prica.
Cak je i od Kianu Rivsa napravio manijaka :LOL:

Tokom decenija gledao sam ga barem dvadeset puta i svaki put je bilo kao prvi. Miki Rurk je ovde bio za Oskara, De Niro standardno sjajan, plus mlađana Lisa Bonet no comment.. Od mene ocena više nego na imdb.
'No matter how cleverly you sneak up on a mirror, your reflection always looks you straight in the eye.'

Solidan je Caddo Lake. Ima naravno propusta i nelogičnosti, što je i za očekivati, ali uspeva da bude zanimljiv sve vreme.

MadS
mads-international-movie-poster.jpg

Francuski zombie horror/thriller. Zanimljivost je da je ceo film snimljen one - shot tehnikom. Dakle skoro 90 minuta filma je snimano jednom kamerom neprekidno. To i daje poseban osecaj ovom filmu. Film stvarno dobro vozi od prvog do poslednjeg minuta.
Sa tehnicke strane film me je kupio... ali postoje neke stvari koje su mozda mogle da budu bolje uradjene. Preporuka za fanove zombie filmova. Nesto malo drugacije.
Ocena: 6/10

Sinoć pogledao u bioskopu. Pomešana osećanja, ali na kraju moram reći da je film bolestan, posebno kraj tj poslednjih pola sata. Prvih sat vremena odlično, drugih sat vremena već su počeli da brljaju da bi poslednjih pola sata sve upropastili. Okej razumem poentu filma, poruku šta već ali mislim da su baš uprskali sve sa poslednjih pola sata. Ne znam jel cilj bio da na kraju to ispadne horor ali meni je bilo smešno. Iskreno šteta, film je imao ogroman potencijal ali imam osećaj kao da su želeli da nam urežu u pamćenje sam film. Moram da pohvalim muziku koja odlično ide uz film zatim kao i fantastične uglove prilikom snimanja tj kameru. Još povedem društvo i predložim šta da gledamo, mislim da više neće ići sa mnom u bioskop. Ali moram reći da smo pričali o filmu dobrih 15tak minuta nakon završetka, dakle ostavio je utisak(uglavnom negativan). Po njima film je teška glupost po meni onako, recimo 5/10(zbog prvih sat vremena, muzike i kamere).

Poslednjih pola sata iako se slazem da su nekako najmanje gledljivi, su sustina.
Da nakon svog tog laganja sebe, ugadjanja drugima, bolenje brige i jurnjave za nekim uspehom, bez obzira na trud i ulaganje, sva fasada pada u vodu i ostaje samo monstrum u ocima drugih. Sav trud, bol i pozrtvovanje nece biti dovoljni povrsnom drustvu. Ostaje vam samo delic secanja i uteha na ono sto ste nekada davno bili.

The Substance (2024)
Direktan, odvazan, sjajna kinematografija, zvuk, casting i najbitnije od svega snazna poenta..
pucanj u glavu holivudu i poremecenim vrednostima!

Odlican!

Odgledah pre par dana, potpisujem svaku reč, sjajni Denis Kvejd, kao i Demi Mur, dobra je ta stara garda iz moje mladosti, baš su kao vino.
Sinoć sam odgledao i Knox Goes Away sa Majklom Kitonom i opet talas nostalgije, kao juče da je bilo kad je igrao u prvom Betmenu, stvarno vreme leti, ali klasa je večna.
Dobar je film, ima težinu dok se gleda, sumorna tema, ali lepo odrađeno, a tu je i Al Paćino, jedva sam ga prepoznao, baš dugo nisam ništa gledao, ostarilo se ali još uvek nije izgubio tač, barem za glumu, mada izgleda da je privatno prilično odlepio pod stare dane.
Od mene 7.5

Iako nas oduvek pokušavaju uveriti da romantične komadije trebaju biti sve iste nađe se po koja malo van kalupa.
Inteligentni luzer Dex ima razrađenu i uspešnu filozofiju... ali nevolje su na vidiku..
I naravno naslov filma je na nemačkom :)

Izolovao sam se i zavrsio Supstance, kakav apsurd ovih poslednjih 45 minuta baš preterivanje a moglo je to da ima normalniji closure pa da stigne i do šireg auditorijuma ovako većina ljudi definitivno ga neće drugima preporučiti za gledanje.

Baš dokle sam ga prvobitno odgledao je ima "normalan" tok. To je do pred novogodišnje veče kad se Sue switchuje poslednji put u Elizabeth.

Ipal pored svega 6.9

Dirljiva, srceparajuća priča o odbačenom i gaženom čoveku njegovog čitavog života, čoveku koji je preživljavao horor od najranijeg detinjstva i koji nije mogao poći drugim putem jer nije imao nikoga da mu pokaže bolji put, da ima razumevanja za njega i da mu pruži ruku spasa.:cry:

Jel' ovakvu reakciju treba da imam nakon gledanja filma? E pa nemam je, kamenje nek plače koliko hoće. Da je film o nekom tamo Joe Doe liku, ma i o Peri Mitiću, imao bih razumevanja. Ali Džoker? Dajte, lik iz stripa svesti na nivo sažaljevanja.
I ime Artur Flek? Nekad bilo Džek Nejpier, pominje se Džek Osvald Vajt (neke teorije Trbosek - Li Harvi - Volter) i u Batman AA kao jedan od njegovih identiteta - Mr White.
Može komotno i Nikola Jokić i Novak Đoković a i Feris Bjuler. Glupost odrediti ime izmišljenom liku koji ga inicijalno i nema već samo izmišljena. Kao i igranje na kartu saosećanja prema liku koji je oduvek bio ubilački psihopata.

Nemam ništa protiv posla koji je Finiks odradio sa likom (osim tog smeha koji je prilično nikakav jer kad se jednom navučeš na Hamila...), odradio ga je, verujem, najbolje što je mogao i zbog slave i zbog plate. Verujem da bi dobru rolu pružio i da je glumio kontejner.

Film je taj koji mi se generalno nije dopao, niti hajp i ocena koji se vrte oko njega. Ali ako su već krenuli takvim putem, mogli su malo temeljnije.
Evo nekih mojih zamisli u vidu neke trilogije, kako bi meni leglo.

Film je trebao početi rođenjem i odrastanjem Artura u teškoj bedi, njegovim teškim zlostavljanjem svih vrsta od najranijih dana od strane brojnih nasilnih partnera njegove majke. Dane u školi je provodio izbegavajući ostalu decu jer je stalno bio meta nasilja svojih vršnjaka. Sve to je ostavljalo tragove na njemu, godine je provodio po bolnicama i mentalnim institucijama - ovde bih se nastavio na original priču u odraslom dobu ali uz manje korekcije.
Zabludu da je Arturu otac Tomas Vejn bih stavio kao istinu, da ih je napustio jer nije želeo da mu šteti ugledu. Kasnije, iz osvete, Artur lično ili nagovarajući Džoa Čila (za kojeg se najčešće pominje da je taj ubica) ubija Brusove roditelje a malog Brusa ostavlja u životu kako bi klinac osetio tu bol koju on oseća celog života - nedostatak porodice.

Drugi film bi pratio život malog Brusa Vejna od najranijih dana. Život u izobilju je napravio od njega sociopatsko derište koje voli da pali mrave, baca mačke u reku, davi pse itd. a voli da maltretira svu decu po školi i niko ne može da mu se suprotstavi jer ima ugledne i imućne roditelje, tj. protekciju. Sve se promeni tog dana kad mu roditelji stradaju, umesto da drugima uništava živote, počinje destrukciju da usmerava ka sebi. Danonoćne bahanalije, opijanja do besvesti, narkotici svih vrsta. Takav život ga je odveo jednom prilikom na Tibet gde ga je spasio monah Raz al Gul i pokazao mu put spasenja i pravednosti.

I treći film koji počinje tako što omatoreli Betmen i Džoker igraju šah u parku.
Godinama je besnio sukob među njima. Svi su na kraju nastradali, i Alfred i Harli. Čitava polja grobova armije klovnova i krstaša pod plaštom. Ostala samo ova dvojica i krenula u konačni obračun, za sva vremena.
Posle besomučnih prebijanja, obojica mrtva umorna leže na zemlji. Betmen ga pita (saznajući u međuvremenu da mu je on pobio roditelje) što i njega nije tada ubio, kako ne bi gledao svo to uništenje i toliku smrt sa obe strane. Džoker mu tada (na Betmenovo iznenađenje) kaže da su oni braća i da je želeo da i on inicijalno oseti njegovu bol a kasnije nije mogao da ga ubije jer je jedina porodica koju ima na svetu. Samo što ljubav prema bratu nije mogao drugčije da iskaže, osim nasiljem, budući da je psihopata.
Njih dvojica ustaju, Betmen ga grli i kaže da mu oprašta sve i nada se da će i Džoker moći njemu da oprosti.
I tako njih dvojica igraju šah u parku i prisećaju se starih i ne tako dobrih vremena dok povremeno gunđaju na klince koji skaču okolo selfišući se telefonom i kačeći svoje majmunarije na TikTok.

Nije loše a?:p
Pale mi na pamet one scene iz igre Batman AC, "Cain & Abel - The Duality of Man" sa slike u uvodnoj sekvenci i sam kraj igre. Njih dvojica su praktično novčić Harvija Denta (obe strane glava a jedna strana unakažena, kao i sam Dent).
Uostalom, sviđa mi se ideja da je jedan od njih prvobitno bio dobar i posle zao a drugi krenuo suprotnim smerom, tako da nikad nisu na istom koloseku.

P.S. Nisam znao šta od ovog referata da smestim u spojler pa sam odlučio vodeći se pravilom da kad nisam siguran - sve smestim ovde.:giggle:

The Substance - da pljucnem i ja.
Počinje veoma interesantno, a onda se raspada do nepodnošljivog i po meni besmislenog. Glumci su doduše odlični. Vizuelno (khm...) odličan takodje u odredjenim aspektima.
"Feministički horor" - novi užas 21. veka.

Izrazito ne preporučujem.

Wolfs (2024)
Onako. Nije dosadan. Moze da se odgleda.

Girl You Know It's True (2023)
Za one koji su ih 'slusali' kada su bili 'hit', ovo ce biti zanimljivo odgledati. Film nije naporan, lagano se gleda. Kamera, scene, sve je nekako odradjeno 'easy' tj., opusteno. Meni se svideo. Za one koji ih nisu 'slusali' u 'ono' vreme, sto ce reci 'mladja' generacija, njima ovaj film verovatno nece nista znaciti jer vecina nije ni cula za Mili Vanilli. (neko ce se sigurno nasaliti da ih zapravo niko nije ni 'cuo') :)

The Substance.

Počinje ok i onda se pretvara u ništa, nek mi vrate 90min života.

Platforma 2(2024)
Odgledavsi prvi deo 2019. godine mislio sam da je nemoguce od preglupog filma napraviti nastavak jer ni prvi deo nema nikakvog smisla, pogresio sam i kaznio sam sebe gledanjem drugog dela. Film da se ne preporuci nikome.
2/10

Platforma 2(2024)
Odgledavsi prvi deo 2019. godine mislio sam da je nemoguce od preglupog filma napraviti nastavak jer ni prvi deo nema nikakvog smisla, pogresio sam i kaznio sam sebe gledanjem drugog dela. Film da se ne preporuci nikome.
2/10

Ne mora obavezno film da ima smisla da bi bio dobar, malo nadrealizma tu i tamo nije na odmet. Ja sam gledao Platformu u društvu i svima se dopao film. Za drugi deo čitam kritike da je loš, nisam gledao. Čudno, isti je režiser i jedan od scenarista. Možda prosto nisu imali ništa više da kažu na temu, al ih je uspeh prvog dela naterao da prave nastavak. Džoker sindrom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno