Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Ozzy, nisi ispratio, ona je nova Snow Blanca i provlacili je na netu bar pola godine zbog njenih izjava.
 
Nakon gomile dobro znanih YT filmskih eksperata koji mi iskakaše nonstop sa klipovima od "al pokazaše japanci woke holivudu", "mali budžet opro američke blokbastere", sve do "najbolji film godine"... odgledah i ja konačno Gojiru -1 i ja ne znam više ko je gori, mainstream mediji poput Holywood Reporter ili YT vojska rage drekavaca, mrtva trka. Ovo zamalo gledah u bioskopu zbog cunami hajpa koji su ovi potonji napravili oko filma. Čist prosek od filma uz teške teme i drame u filmu o džinovskom gušteru koji bljuje atomke i opet najviše štete su naneli autori onakvim završetkom. Kao da je neko pikirao film za oskar nominaciju i prilikom montaže mu spojili uradak sa filmom o Godzili, poput Voltrona. Genijalno.

Još jedan mediokritet za preskočiti je Ministry of Ungentlemanly Warfare od Gaja Ričija, postao je nepodnošljiv u pokušaju da bude Tarantino, ista priča isti likovi kao u The Man from UNCLE, samo dosadnije.

Ali zato je Rebel Moon pokido, ja se divim Snajderu i koliko je taj čovek u nekom svom univerzumu, kao da je stalno na LSDu, ubedjen da kida u svemu što radi a zapravo samo pravi cirkus i to me baš zabavlja, samo napred:LOL:
 
Naleteh sinoć na HBO i pogledah


Prosto nemam reči koliko je ono loše a u moru loših stvari (gluma, režija, mnoštvo scena su smejurija...) naročito bih izdvojio efekte gde je naročito iz dominirala scena sa nosorogom na kraju u kojoj je CGI za nosoroga ravan prvom King Kongu ili Gođiri iz pedesetih.

Sve u svemu nešto između 2 i 3 i to je velikodušno.
 
Zato što sam naleteo na TV i počeo da ga gledam da ubijem vreme do košarke i tako ga odgledao bez uvida u ocenu - ocenu sam video tek sada kada sam kopirao link sa IMDB.
 

Od mene nekih 7,5

Vrhunska slika i vrhunski zvuk ali ono što mi se nije dopalo

Film traje maltene tri sata ali ne za konačnu bitku izdvojeno cca 10 minuta ako je i toliko i to protiv tako moćne sile koja još nije ni jedina tamo - koliko god ih bilo čini mi se da je sve prebrzo završeno. Sam Fejd Rauta lepo prikazan kao sociopate a opet nekako marginalizovan. Baron Vladimir Harkonen od qrčevitog despota koji preti čak i caru do preplašenog zeca. Borba Gurnija i Rabana traje čitavih 15 sekundi. Čitav utisak je da je prvi deo filma bespotrebno razvlačen da bi na kraju rekli - OK imamo sad još pola sata da prikažemo dosta stvari! Čani ko uvređena mlada - rly... Mislim da joj je dato i previše prostora.

Btw jel samo meni Zendaja ide na živce sa onim večito nameštenom facom. Gotovo u svakom filmu/seriji je takva ali ovde je prosto nadmašila sebe.
 
U pravu si, verovatno je ocena negde između tvoje i moje, ali to delimično ima veze i sa filmovima koje sam gledao neposredno pre njega pa kada se uzme u obzir da su bili razočaravajući sigurno sam pod tim utiskom Dini 2 dao nešto veću ocenu.
 
U pravu si, verovatno je ocena negde između tvoje i moje, ali to delimično ima veze i sa filmovima koje sam gledao neposredno pre njega pa kada se uzme u obzir da su bili razočaravajući sigurno sam pod tim utiskom Dini 2 dao nešto veću ocenu.
Neko je pre tipa 10 strana, napisao da mu je Linčova Dina bolja, a to je - sažeto - ono što i ja mislim.

Štagod, meni se ovih ukupno ~5 sati potrošenih na nešto što sam zbog reditelja izvrsnog nastavka Blejdranera, očekivao da će biti kvalitet, ispostavilo kao protraćenih 5 sati. :)
 
Pa ne bih rekao da je propraćeno vreme, da mi je žao što sam gledao ili da sam razočaran ali sigurno da sam na osnovu ocene i pojedinih komentara očekivao više - ako ništa drugo ono barem da tih pet sati malo bolje rasporede a ne da dobar deo drugog dela gledamo ljubavne jade mladog Pol Muad Dib Atreida i "imam zatvor" facu mlade Čani.
 
Poslednja izmena:
zbog reditelja izvrsnog nastavka Blejdranera, očekivao da će biti kvalitet
I ja sam upravo zbog Blade Runner 2049 imao velika očekivanja, i baš zbog toga mi je bilo drago kad sam čuo da Villeneuve radi Dune, ali prvi dio Dune me uopšte nije dotakao, tako da drugi dio još nisam ni gledao.
 
A ona je glumica?:unsure: Ja sam mislio da je neka pevaljka ili manekenka
 
Dune iz 1984 i Blade Runner 1982 - neprevaziđeno, sa svim mogućim efektima danas i popularnim glumcima.
 
Nekako mi je promakao ovaj Giljermov:


Odlična prilika da se upotrebi sintagma "style over substance". Vizuelno impresivan, sa gotikom koja dominira, međutim, i više nego tankom pričom, koja je očigledni - i to loš - omaž Edgaru Alanu Pou.

Valjda je najgore kad za film kažeš da je bio dosadan, ali je ovaj upravo takav. Ocena 6, i to samo zbog pomenutog izgleda/scenografije. :)
 
Znaci, no comment za ovaj film. Iako su ljudi lose pisali o njemu, reko ma pogledacu, ipak je to Dzoni Kejdz, a i ocena 5.5 je da kazemo prihvatljiva. Ne ocekujem remek delo, ali bice to ok.
Au brate koje razocarenje. Film tesko da je mogao gluplji da bude.
Najbolje u celom filmu je sto je kratak i sto pola moze da se ubrza.
2/10 na misice.

 
Sveti Nikola se potkopava sve dublje a evo planira i Spajdi Noir ulogu da vozi .Sve u svemu legenda !
 
On jeste bio izvrstan, a spram mojih očekivanja, koja su samo na pomisao o nastavku tog i takvog filma, bila mizerno niska. ;)
 
Nazad
Vrh Dno