Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Ne znam za novi, ali originalna Drumska kafana je jedan nenamerno smehotresan film, koji je hajp u to vreme crpio isključivo iz tadašnjeg statusa mega zvezde glavnog glumca, a on u tom filmu ne samo da je kick-ass izbacivač, već ima i doktorat iz filozofije, te izgovara dubokoumnosti poput: "In a fight, nobody wins".😂
 
Један од најбољих акционих филмова, икад.
 
Prvi deo Raid odlican, a Raid 2 jos bolji. Svakako jedan od najboljih akcionih filmova. Najbolja tabačina ikada!
 
Zaseda (1969)
Kinoteka je prikazivala digitalizovanu restauriranu verziju na svom YouTube kanalu.
zanimljivo je da ovaj film nije bio prikazivan kod nas iako nije zvanično bio zabranjen. nisu hteli da poremete društveno uređenje, šta li, pošto bi mnogi pogrešno skapirali film.
sve u svemu, svodi se na to da za ideale ginu budale

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)
u poređenju sa prva dva filma, ovaj je najslabiji. u poređenju sa aktuelnim MCU filmovima, ovaj je među solidnima. čisto sumnjam da je ovo poslednji film iz Čuvara, kao što su neki tvrdili.


odgledah i tri prošlogodišnja filma iz tri različita serijala koji se mogu svesti na vrstu "jedan protiv svih". zanimljivo je da se sva tri filma dešavaju uglavnom u Evropi :cool:

Extraction II (2023)
dobra akciona razbibriga. poneke scene su mogle da se skrate. ima i nekih stvarno nerealnih momenata.

The Equalizer 3 (2023)
sve se dešava u Italiji. ovo je u neku ruku omaž i jednoj od najčuvenijih italijanskih serija svih vremena, Hobotnici. muzika veoma podseća, makar mene. čak glumi onaj što je glumio najpoznatijeg negativca u toj seriji :) ovde se nije preterivalo sa akcijom, što se glavnog lika tiče.

John Wick: Chapter 4 (2023)
akciona razbibriga na koju smo se navikli. u neku ruku omaž The Wariors i Matrix-u.
no, ne dopada mi se trajanje filma, preterano dugo traje. ovakve akcione razbigrige ne treba da traju nikako duže od 2h. scene su se mogle skratiti, i dalje bi bile efektne.


no, kad malo razmislim, ova tri "osvetnik" serijala su ipak slabiji od čuvenog "Death Wish" sa arhitektom ubicom (Charles Bronson)
Slažem se, sva tri dela dosta slaba
 
Nekako mi je promakao ovaj Šrederov:
Nik Nolti, mačo glumčina, koji samom pojavom u filmovima, dominira svakom scenom, što niti jedna škola glume ne može da te nauči - s time se rađa - ovde je doveden do suza od Džejmsa Koburna, koji je u ulozi života.
Film težak ko zemlja, ali opako iskustvo. :)
 
Onaj ruski koji je neko preporučio, Sputnik, razbija. Moze jos preporuka za ruski sf?
 
Veceras Dina kec i dvojka ce da fasuju.
Konacno da mogu da ih uporedim ljudski.

P.S.: Izasla je dvojka na nekom striming servisu, a samim tim i na torentima🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🦈🦈⛵⛵🦈🦈🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️
 
Veceras Dina kec i dvojka ce da fasuju.
Konacno da mogu da ih uporedim ljudski.

P.S.: Izasla je dvojka na nekom striming servisu, a samim tim i na torentima🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🦈🦈⛵⛵🦈🦈🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️
Možda bi i kod mene mogla da fasuje dvojka. Ja sam u nedostatku dobrih naslova ušao u fazu da gledam "Rečna čudovišta" sa Džeremi Vejdom. Ne pamtim kad sam gledao kršten film.
 
Stvarno sam filmofil, gledao sam sve i svasta ali Dina 2 mi je neopevano sra**, ovo je bolno gledati, dosadno, razvuceno, bez poente…
 
Kako to obično biva... taman kad pomisliš da si blizu ostvarenja svojih snova, realnost te brzo spusti na zemlju.
Ne znam koliko je adaptacija napravljeno ali meni je ova verzija sasvim OK, ocena je 7,5 realna.
Geri Sinis dobar "handler" Džonu Malkoviču, iskustvo dobro došlo 2 godine kasnije za Toma Henksa a Henksu za Majkl Klark Dankana 5 godina kasnije.:)
 
Odgledah i ja znamenitu Dinu 2. Imam pomešane utiske.

Sa čisto kinematografske strane, film je odlično odrađen, kao i prvi deo, tu nema zamerki. Ono što mi je totalno čudno je koliko film odstupa od knjige, naročito kad se pogleda koliko se čvrsto prvi film držao knjige. Čovek bi očekivao da ako isti ljudi rade i prvi i drugi film po knjizi, oba filma će biti jednako (ne)verna knjizi, kad ono međutim. Likovi su drastično izmenjeni. Stilgar, Čani, nemaju nikakve veze sa knjigom. Alije nema, još se nije ni rodila. Umesto verne pratilje, Čani je sada girl boss, valjda svaki savremeni film mora da je ima. Irulan je dobila veću ulogu, što je verovatno i bolje, knjige je solidno zanemaruju, iako je interesantan lik.

Sve u svemu, ko voli fantastiku i nije čitao knjige, verujem da će mu film leći ko budali šamar. Za ljubitelje knjiga o Dini, već nisam siguran. Iako su likovi i radnja solidno izmenjeni, fundamentalne ideje romana su očuvane, možda čak i jasnije prikazane nego u knjizi. Ovde se recimo daleko jasnije vidi da Pol nije heroj, već anti-heroj.
 
Onaj ruski koji je neko preporučio, Sputnik, razbija. Moze jos preporuka za ruski sf?
Ако ниси гледао, препоручујем овај, један од бољих руских филмова које сам гледао и често га препоручујем пријатељима. Чак и ко није фан лика и дела Биковића(а таквих је много), верујем да ће му се свидети.
 
The Marvels (2023)
ovaj filmski uradak zaslužuje ocenu 6 koma nešto, nikako ispod 6. elem, što bi rekli na trafici konzumenti cigareta marke LM, ovo filmsko delo ima manu da zahteva da se prvo obavezno pogleda mini-serija Ms. Marvel, poželjno i Secret War, pored prethodnih MCU filmova, jer se direktno nastavlja na spomenutu Ms. Marvel. ovako, vrlina ovom delu je što su se opametili i počeli da prave filmove koji traju ispod 2h a ne minimum 2,5h. sve u svemu, prosečan MCU film, nit' smrdi nit' miriše. prvi deo je ipak bolji.

The Flash (2023)
jedan od poslednjih naslova u okviru DCEU, inače još jedna ekranizacija čuvenog Flashpoint-a. realno, nisu se nešto pretrgli sa CGI, više su išli na priču i malo nostalgije. mogli su i da skrate film a i da izbace after credits scenu. može da prođe, mada moram da priznam da nisam ispratio sve DCEU filmove.

The Beekeeper (2024)
još jedan John Wick fazon, sa jednom zanimljivošću: prvobitno je trebalo da bude snimljeno ~10 godina pre prvog dela John Wick-a, a ne toliko kasnije :D fina akciona razbibriga, donekle realnije od spomenutog Wick-a. ne bi me čudilo da snime nastavak jer je ovo delo dobro prošlo na blagajnama iako nije bilo planirano da ide u bioskop.
 
Nazad
Vrh Dno