Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Auuuu, juče krenuo da gledam taj film i imao sam takav kuršlus u glavi, znam da sam film već gledao a nije mi bilo jasno kada. I onda sam prekinuo gledanje posle 15ak minuta jer nisam hteo opet da se istraumiram...pa sam u glavi iskonstruisao da sam gledao neki YT review ili tako nešto, dok nisam sad pročitao ovu poruku. Matriks se korigovao koji trip lol

Strange Darling pomislio sam da će film da se raspadne tamo negde na 1h,
posle ketamina i obrta mozda 10 ak minuta
već sam poceo da se hvatam za telefona što nije dobar znak. Tada film dodaje gaščinu i spašava dan. Da ne pričamo o glumi glavne glumice ono je za mene svaka čast. I pored svega ipak ima vajb prepotencije 😁. Zvuk, kamera, foto... sve kako treba. 6.9 tolko mogu da mu dam. Ideja fino zanimljiva.

Neko je pominjao Tarantina, kolko se sećam on je (za pare siguran sam) komentarisao kako mu se svidja koncept izvrnutog redosleda kod Kaleidoskopa(netflix serija) koji je djubre.

Sinoć odgledao. Rekao bih za klasu slabiji od number 23. Nema toliku napetost. Ali svakako zanimljiv i vredi pogledati, odličan film. Ukoliko imate još ovakvih skrivenih filmova, pucajte.
Da baš to 23 je bolja i oda Strange Darling iako nisu slicni i od Jacketa. Gledaj preporuke Mašinistu obavezno i Frekvenciju ako nisi.

The Jacket mi je na listi 10 najdražih filmova.
Obožavam taj film, bukvalno se teleportujem tamo dok ga gledam. Deset puta sigurno ga gledao.
Po mom mišljenju, jedini mindfuck filmovi jači od The Jacket su The Prestige, Identity, The Butterfly Effect i možda Memento.
@emaremare mogao si da zaokružiš 7 za Strange Darling. 😆

The Jacket mi je na listi 10 najdražih filmova.
Obožavam taj film, bukvalno se teleportujem tamo dok ga gledam. Deset puta sigurno ga gledao.
Po mom mišljenju, jedini mindfuck filmovi jači od The Jacket su The Prestige, Identity, The Butterfly Effect i možda Memento.
@emaremare mogao si da zaokružiš 7 za Strange Darling. 😆
Gledaj 23 obavezno ako nisi to je film koji klizi i nema šanse da pažnja odluta. Ovaj sa Jim Carreyem ne nemački sa hakerima (taj mi je sledeći kad je već iskočio)

Mindfuckova ima jačih za klasu od tvog spiska u smislu da uvrću mozak ne obavezno da su bolji filmovi neki i nisu. Jedan primer je Primer 😁, ima ih još sad će kolege da pucaju sa preporukama ja ne mogu domah da se setim. Ali Primer je najizvrnutiji a nije bolestan. Primer navodim kao vrhunsko uvrtanje mozga a ne kao preporuku pošto je baš bol mozga.

Pored toga najtop su onaj sa kometom Coherence i Time Crimes dobar ali niskobudget. Predestination sa Ethan Hawkom obavezan.

Lista za lakše snalaženje:

Za mazohiste - Primer
2.Coherence
3.Time Crimes
1.Predestination

I meni je The Prestige odličan.

Nesto slabija kopija Coen Brothers filmova, Kluni i Pit svom fazonu, mada Kluni i ne zna drugacije.
Generalno kome leze filmovi brace Coen i Klunija i ovo ce sigurno.
Fun fact, film/radnja je inspirisana ulogom Harvija Kajtela "The Wolf" ("the cleaner") iz Pulp Fictiona... :)

Samo da dodam, ako je neko raspolozen i hrabar moze ga na YT-u pogledati. Dugo sam imao predrasuda i mrzelo me da ga pogledam al sad mi je jasno zasto ga mnogi smatraju za najbolji i najstrasniji ratni film.

Šindlerova lista i pored toga što je odličan film u poređenju sa ovim mi ne ostavlja isit utisak. Toliko je sirov u brutalan.

^Rat, masakr, i uzas u nenasminkanoj formi. 2 potpuno razlicite skole kinematografije i iz drugacijih perioda snimanja.
Oba odlicna.

Филм ми је баш лепо легао, иако делује доста неозбиљно. Ја готивим ту екипу из филма, тако да нисам имао неку почетну одбојност према филму. Мада, колико сам читао коментаре овде, већина вас не воли ове глумце, тако да се ограђујем. Што се мене тиче, препорука.

Иначе, филм је биографског типа, рађен по истинитом догађају, како је креиран филм The Room, који је на IMDB-у добио оцену 3/10, а по коментарима на сајту, људи га описују као ненамерну комедију и као највећа забава у животу зато што филм нема везе са кинематографијом, јер нема ни структуру, ни сценарио, ма ништа како треба.
Тако да, морам погледати тај филм 😄

tommy wiseau mark GIF by The Room

Филм ми је баш лепо легао, иако делује доста неозбиљно. Ја готивим ту екипу из филма, тако да нисам имао неку почетну одбојност према филму. Мада, колико сам читао коментаре овде, већина вас не воли ове глумце, тако да се ограђујем. Што се мене тиче, препорука.

Иначе, филм је биографског типа, рађен по истинитом догађају, како је креиран филм The Room, који је на IMDB-у добио оцену 3/10, а по коментарима на сајту, људи га описују као ненамерну комедију и као највећа забава у животу зато што филм нема везе са кинематографијом, јер нема ни структуру, ни сценарио, ма ништа како треба.
Тако да, морам погледати тај филм 😄

Nema nikakvog razloga da gledaš The Room, taj film je nešto najgluplje što može da snimi bilo čovek, bilo životinja. Ljudi ga pogledaju kao nenamernu komediju, ali film nije uopšte smešan, samo je naprosto loš. Većina loših filmova su samo dosadni, par loših scena, pa se ništa bitno ne dešava, pa opet loša scena, itd. The Room nema praznog hoda, on je loš u svakoj sceni. Scenario, likovi, gluma, Ed Wood je bio režiserski genije u poređenju sa Wissau koji je takođe hteo i da glumi i piše scenario. Jedino što funkcioniše je čisto tehnička strana, kamera i zvuk su ok, što pomaže da lepo uokviri koliko je sve u filmu nakaradno. Neko je vidiš smatrao da vredi napraviti film o toliko lošem filmu, kao što su napravili i film o Ed Wood-u.

Zanimljivo da je neko napravio krindz rimejk o krindz filmu , i to sada ima 7.3/10 ocenu.
:LOL:
naravno da ne vredi toliko, ali subkulutra NY...
Oh, cao Morbius!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno