Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Već dugo godina mi stoji na listi i konačno ga odgledao. Totalno nešto drugačije nego što sam očekivao. Prikazan sav haos rata. E sad poenta filma verovatno i jeste to. Jako čudne scene na kraju izmedju glavnog glumca i Marlon Branda. Ako neko možda kojim slučajem zna nešto više o filmu neka napiše. Po meni poenta filma jeste sav haos koji rat donosi, brojne nevine žrtve kao i uticaj rata na ljudsku psihu.
Reprizirao sa zenom posle bog te pita koliko godina, na njeno insistiranje jer nikad ranije nije gledala. Ja odgledao 3h u cugu ona ga seckala tri puta. Zene! 9/10.

Apocalypse Now Redux '79 traje preko 3h, ima jedan film koji traje isto toliko iz '97 taman da zamenite uloge - ona u cugu da gleda a ti seckaj po volji.:)

Strange Darling (2024)

Auuu, kako prijatno iznenađenje. Bukvalno sam proživeo svaki sekund filma. Uživao sam.
Neko reče da su u filmu anonimusi ali Willa Fitzgerald je sve samo ne anonimus.
Sjajno, sjajno nosi film. Da ne grešim dušu, svi su na nivou što se tiče glume.
Jaka, jaka osmica. Zaista sam uživao.
8/10

Strange Darling, dobar film sa nekoliko dobrih obrta. Za sadašnje pojmove natprosečan i samim tim respekt. Trenutnih 7.3 sa imdb mi je potaman.
p.s. Neko je spominjao Tarantina ali nema veze sa njim, nelinearno pripovedanje u kinematografiji nije on izmislio, postoji mala gomila filmova u kojima se koristi.

Bad Boys 4 odličan popcorn film, samo rokanje, dobra muzika, žene, bez modernih gluposti, uželeo sam se ovakvih filmova nije ni čudo što ne zaradio skoro 500m

Strange Darling, dobar film sa nekoliko dobrih obrta. Za sadašnje pojmove natprosečan i samim tim respekt. Trenutnih 7.3 sa imdb mi je potaman.
p.s. Neko je spominjao Tarantina ali nema veze sa njim, nelinearno pripovedanje u kinematografiji nije on izmislio, postoji mala gomila filmova u kojima se koristi.
Aj da odgovorim, pretpostavljam da se odnosi na moj osvrt. Pominjući Tarantina u smislu kopiranja nisam naveo zbog čega ali nikako nisam pomislio da ima veze sa načinom pripovedanja, naravno da nije prvi .
Paralelu sam povukao zbog (kako su ga već nazvali) estetizovanog nasilja, nerealnog prikaza, a opet vizuelno upečatljivog.Obojica se različito igraju sa prikazom nasilja, jedan sa dodatkom ironije i crnog humora, drugi ide na kartu psihološkog. Nije da se preterano oduševljavam sa tim kod Tarantina, ali radi kod onih filmova koje sam pogledao, mada u suštini oba reditelja imaju različite pristupe.
Slažem se za ocenu, ja sam dao jednu više, upravo što me je spucao na brzinu.

Poslednja izmena:
Strange Darling 7/10

Солидан филм, ништа више од тога. Препорука свакако у мору бљувотина које излазе ово јесте благо освежење.

Kakvo blago sam propustio pogledati sve ove godine. Neko će (većina verovatno) reći da je smeće ali znate onu poslovicu... Tako da...;):)
Nije loša zamisao bila, deluje kao da je uloženo minimum truda i sredstava. Ali opet, dosta zabavan filmić.
Nikad nisam maštao da pobesneli Maksim dovede u svoje dvorište žabe pankere iz Njujorka, doma nindža kornjača. Srećom, pogledao sam. Nesrećom, nema Lederheda ili Bibopa i Rokstedija. Šteta...
Ona rasistička Jenki melodija "When Johnny comes marching home" savršeno je legla a glavni lik, Pakleni Sima (Rodi Pajper), šta reći... Našao sam sebi novog heroja a bez ustručavanja mogu reći i IDOLA. Samo mu fali ona iz "They live" samo malo izmenjena - “I have come here to kick bubble gum and chew ass. And I'm all out of bubble gum.”
P.S.
The man's carrying a loaded weapon.:LOL:

Odgledah Deadpool i Wulfija , ok zajebancija, vrlo gledljivo, neka 7ica.
Reprizirah Dune 2 jos jednom, bruka bas, drugi deo filma sabija. Procitah bice i Dune 3 Messiah, ali tek decembar 2026. Prva dva dela kao celina, najbolji scifi materijal zadnih 20 godina.

Strange Darling (2024), i meni se svidio, blesav film.

Nazad
Vrh Dno