Zdravo svima, nije me bilo neko vreme, cirka 6 meseci

The Girl on the Train is a psychological thriller novel by British author Paula Hawkins
U početku možda malo dosadna, radnju sam naslutio, ali je otišla u drugom smeru, obrt je odličan.
Uskoro nas očekuje i film, možda je ipak bolje da se pročita, ko zna koliko će da je upropaste....(npr kao "The Martian" knjiga i film dva odvojena sveta)

The Lost Symbol is a 2009 novel written by American writer Dan Brown
Za razliku od Deception Point, ovo je moglo da se čita, zanimljiva avatura, puna zagonetki, lagano štivo, ali kao i svaka knjiga od istog autora, puna bagova.

"DEČAK OD STAKLA" Donato Karizi
Ovo je druga knjiga od istog pisca, nije nastavk iako obe obrađuju slučaj serijskog ubice, kao i prvo delo, dosta je morbidna, sa puno detalja i opisa samiih zločina.
Knjiga je ok, pročitaću i ostale knjige.
Serijal - Džoni Maksvel
Mislim da je dovoljno reći Terry Pratchett, urnebesno, zanimljivo, prosto sam bio oduševljen čitajući ih, nažalost kratke su, vrlo se brzo pročitaju.
Binti by Nnedi Okoraf
Kratka SF priča, veoma neobična tj nisam znao ništa o radnji pre početka i tako da nisam ništa očekivao, a pogotovo ono što se desilo i na koji način.
Zanimljiva priča

The Girl & the Machine
by Beth Revis
Još jedna kratka SF priča, nažalost previše očigledna, ali bez obzira zanimljiva, da se malo izmeni mogao bi odličan kartometražni film da se snimi.
I pored pisanih knjiga, probao sam posle više neuspešnih proba tokim poslenjih 10 godina sa audio knjigama, ovog puta veoma uspešno
Sve tri knjige su iz prvog lica, što po mom mišljenju daleko pomaže prilikom slušanja.
Naravno dosta zavisi od samih naratora.
Ako mi neko ne preporuči nešto, imam običaj da puštam na radnom (muzika, filmovi, pa i knjige) bez ikavog predznanja o delu, ove tri audio knjige su bile random(prvo na šta sam naleto).
by James Patterson, David Ellis
Krimi knjiga, nalik na "Dečak od Stakla", ne znam što se toliko trude da prikažu koliko ljudi mogu da budu bolesni i morbidni, kao da nam sam život nije dovoljno težak.
Izuzev tih bolesnih kadrova, sve je dobro, prosto te vuče da saznaš šta će dalje da se desi, obrti u delu su odlični, ima ih nekoliko.
Audio deo je odražen odlično, čitaju je dve osobe, svaka čita svoj deo i sve likove koji su uključeni oko njih, lepo se prati i prijatno je slušati.
Dark Matter
by Blake Crouch
Sa ovom delom sam oduševljen, pravi SF, sve na mestu, ma ludilo. Od ovoga može da se snimi tako ludilo od filma ufff. btw nema nikakve veze sa trenutno aktuelnom serijom.
Moj savet, nemojte da čitate ništa u vezi sa radnjim, plašim se da će vam pokvariti užitak, već samo nabavite knjigu i čitajte.
Jer ste od jednom uvučeni u radnji, i padaju takve "bombe" da je greota da vam to neki spojer upropasti.
Što se audio izdanja tiče, takođe sam veoma zadovoljan, jedan narator čita sve.
Me Before You
Written by: Jojo Moyes
Ovog puta sam ubo dramu, veoma realistična i dramatična od početka do kraja, postoji i doza humora, ali je u drugom planu, u nekim trenutcima veoma teška.
Sad sam primetio da su snimili i film po knjizi.
Ovog puta naracija je bila malo teža za praćenje jer je britasni akcenat, 90% je glavni karakter, i po neko poglavlje čitaju drugi "glumci", neki su užasni za praćenje, kao da su iz Liverpula, akcenat užasan (bar meni)