Nadam se da nije preveliki Off ali "Gospodjica" igra u Jugoslovenskom dramskom...Gospođica - Ivo Andrić
Remek delo, kao i sve ostalo kod Andrića, teške stvari na jednostavan i lagan način.
To kill a mocking bird - Harper Lee
"Ubiti pticu rugalicu" - ukratko genijalna.
"U anketi sprovedenoj2006. godine,Udruženje bibliotekara Velike Britanije je ovom romanu dalo višu ocjenu od Biblije, proglasivši ga za „djelo koje bi svaka odrasla osoba trebalo da pročita za života“
Kome je dovoljno intrigantna ocena neka pročita roman, po mome nije preterana.
Nadam se da nije preveliki Off ali "Gospodjica" igra u Jugoslovenskom dramskom...
Iskrena preporuka bez obzira da li ste čitali knjigu ili ne!
Da li neko mozda ima u .mobi ili.epub formatu Leto noci od Simmonsa ili bilo sta drugo od njega (treba mi i ukleta zima)?
Procitao pre neki minut LOTR-Druzina prstena.
Ja koji nisam ljubitelj citanja knjiga,procitao sam ovu knjigu sa velikom paznjom i stvarno knjiga je savrsena. Sve preporuke.
Od sutra/prekosutra krecem na Dve kule
Procitaj ti druze Dostojevskog, Lotr je zabavno stivo a D. su Knjige![]()
Slazem se. Prateci temu vidim da ljudi citaju fantazi do besvesti koji sustinski nema nikavu vrednost osim zabave, naravno... I ja volim fantastiku, fantazi ne, osimu igrama, , ali tu i tamo procitam neku takvu knjigu...poslednji put po malo Pracheta i A. Klarka...ali to je 10-20% procitane literature...sve vise u duzem periodu bi bilo gubljenje vremena...cak i Dostojevski je primereniji nekom adolescentskom uzrastu, zato i jeste lektira za srednju skolu bar bila u moje vreme...
Pridružujem se apelu za citanjem knjiga koje ostavljaju iskustvo preneto pisanom reci i najsnažnije preporučujem ŽOZEF FUŠE LIK JEDNOG POLITIČARA.
Ako mislite da je politicka knjiga, pa najmanje je to...knjiga o francuskoj revoluciji, istini o tome i istini o ljudima i njihovoj prirodi, promenama i idealima, knjiga koja menja stanje svesti...Naucite nesto - odakle onaj izraz "Fušeriti"!
...ima "Dostojevskog" i u ostalim zanrovima, ali posto su pisani samo za odredjenu vrstu publike nisu tako poznati kao npr. Zlocin i kazna, koji je pisan u realnom svetu za siroke mase, pa se lakse shvata i prihvata.
Malo mesate zanrove....samim tim je i nepojmljivo savetovati nekome da umesto epske ili naucne fantastike cita nesto poput realizma ili modernizma..
Imam ja ali na engleskom. Imam celu njegovu kolekciju ako hoces podicicu pa cu poslati link
Hvala na linku. Našao i ja na engleskom. Videcu kako će ići, jer mi je nekronimikon bio dosta težak za razumeti npr
Podsetio bih komentatore koji velicaju Dostojevskog a osudjuju to sto ljudi beze u svet maste citajuci fantastiku
nismo nikog osudjivali samo smo ukazali na razliku izmedju stripa i prave knjige
Procitaj ti druze Dostojevskog, Lotr je zabavno stivo a D. su Knjige![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari