Na stranici Miroljuba Petrovića (Čkalje) mogu se naći interesantni podaci o knjizi. Malo sam se potrudio, pa evo nekoliko interesantnih detalja.
MP(Č): Veliko mi je zadovoljstvo na ovde postavim jednu sjajnu knjigu, zbog koje sam odložio neke druge projekte i poslove. U pitanju je knjiga koja se zove "Ispovest palog anđela" i predstavlja jednu od najboljih knjiga koju sam pročitao. Mislim da bi ovu knjigu svako trebao da pročita i da bi ona trebala da bude jedan od obaveznih udžbenika u nastavi veronauke. Knjiga ovih dana ide u štampu, a na donjem linku se može skinuti kompletna knjiga i pogledati izgled prednje korice knjige:
MilkeM: Kako neko da uvrsti ovu knjigu kao obavezan udžbenik za vjeronauku ako ne znamo čak ni ime pisca? Postoji li možda neki razlog što naslov originala nije pomenut? I da li je ova knjiga cenzurisana?
MP(Č): Zašto mora da se zna ime pisca da bi knjiga bila udžbenik? To je naslov originala. Autor je naš čovek. Knjiga nije cenzurisana.
Čuvena Familija: dalje...pročitao sam knjigu Ispovest palog anđela i mogu Vam reći da sam fasciniran...Donekle sam znao neke stvari, o nekima sam naslućivao, ali ova knjiga stvarno budi, u normalnim ljudima, ogromne dileme oko svega, al baš oko svega, dovodi čovjeka u situaciju da sjedne i dobro razmisli o svemu, al baš o svemu....
Ikreno , preporučujem je svima za čitanje.
MP(Č): Knjiga je zaista vrhunska. Evo još jednom linka za nju:
Henduin: Jedno pitanje za knigu "Ispovest palog anđela" da li je ta knjiga istinita mislim odakle njemu ono što piše u knjizi. Odakle mu dokazi
MP(Č): To su opšte poznati dokazi iz Biblije i nauke, samo što ih je on lepo izneo i uobličio.
Henduin: Ko je napisao ovu knjigu "Ispovest palog andjela" zašto se potpisao Penta Gram zašto krije svoj identitet ako hvali Boga ne bi trebalo da krije svoj identitet
MP(Č): Zašto ne bi trebalo da krije svoj identitet? Možda čovek neće da se eksponira, a može da bude i neki drugi razlog. To uopšte nije bitno.
Henduin: Vrlo je čudno što pronalazim tvoje reči u knjizi "Ispovest palog anđela" ne bi me čudilo da si ti napisao ovu knjigu.
MP(Č): Da sam ja napisao, rekao bih. To što ja citiram Bibliju, a i još neko drugi, to ne znači da su to "moje reči". To su reči Biblije. Kapiraš?
Čuvena Familija: Bogami, profesore, ovo sam i ja pomislio kad sam prvi put pročitao knjigu. Iskreno, u knjizi ima mnogo riječi koje vi koristite..
MP(Č): Autor knjige mi je rekao da nije gledao moja predavanja, tako da su male sanse da on citira moje reči. On je gledao predavanja jednog tipa koji je dosta mene kopirao, pa moguće da je tako neka moja ideja došla do njega.
Slobodan: Zbog čega se Tvorac danas ne ukazuje ljudima u onoj meri u kojoj je to činio nekada?
MP(Č): U situacijama kada je potrebno da se otkrije neka informacija koja se ne može drugačije otkriti, onda se Tvorac otkriva čoveku najčešće kroz san, a veoma retko kroz viziju. Na primer, autor knjige "Ispovest palog anđela" je imao kratku viziju od Boga koja ga je podstakla da napiše knjigu. Kada sam čitao tu knjigu, znao sam da autor nije mogao sam da je napiše, jer je knjiga zaista fenomenalna. To je moje mišljenje.
Moja napomena: Petrović u svim drugim slučajevima snove i vizije pripisuje demonima.
Sinan: E da,da li čovjek može samostalno čitati Bibliju? Ja naravno čitam šta hoću, pa i Bibliju bez ičijeg uplitanja, ali jedan sveštenik mi je rekao da nije dobro da čovjek sam čita Bibliju i da je tumači, da se treba konsultovati sa malo obrazovanijim tipovima itd. Znači trebalo bi da završim teologiju da mogu čitati svete knjige.
MP(Č): Jesu li proroci, Isus i apostoli završavali teologiju? Daj, pusti tu priču. Pročitaj samo dve knjige iz teologije, kao što su "Tajne Biblije" i "Ispovest palog anđela" i imaćes sjajno znanje iz teologije. Ako još pročitaš moje dve knjige "Tajna srećnog života" i "Brak i porodica" sve će ti biti jasno oko ženidbe (pošto mnogo o ženama razmišljaš). Posle možeš polako da čitas i ostalu literaturu sa našeg sajta, i naravno Bibliju, pogotovo novo izdanje koje pripremamo, i ako odeš u Izrael proglasiće te za Mesiju.
Robertp: Miroljube, može pojašnjenje vašeg stava i onog Luciferovog iz knjige "Ispovest palog andjela"? Ne želim provocirati vas ni bilo koga, ali očita pristranost je vidljiva...
MP(Č): Ja sam radio lekturu i recenziju te knjige, tako da se 100% slažem sa onim što je izneto u toj knjizi.
electronpn: Pa da, čitajući "Ispovest palog anđela" veliki broj ******* ne priznaje Isusa za mesiju (osim mesijsikih *******) jer su oni očekivali mesiju da ih izbavi od Rimske okupacije a ne Isusa koji je došao kao Otkupljenik. Što znači da će oni Njega vrlo brzo priznati:
MP(Č): Tako je, iako pitanje Mesije nije centralno pitanje u životu. Centralno pitanje je da čovek zna da postoji Bog i da je Biblija Njegova reč kojom se On obraća čovečanstvu. A onda čitajući Bibliju ljudi mogu da dodju do odgovora na sva pitanja u životu, a jedno od njih je i pitanje Mesije.
MP(Č): Jedna od najboljih i najvažnijih knjiga svih vremena izlazi za koji dan iz štampe. U pitanju je kompletna ispovest bivšeg jezuite Dr Alberta Rivere. Na donjem linku se može skinuti knjiga u elektronskoj formi, a ispod je slika korice knjige:
Moja napomena: Jedna od najboljih i najvažnijih knjiga svih vremena!!!
niko: Jedno pitanje: da li bi Bog od nas tajio da postoje drugi svetovi gde žive drugi ljudi?Vidim da to u bibliji nepiše, a isto tako sam vidio da piše u tvojoj knjigi "Ispovest palog anđela" ko je tu na koga utecao dok je pisao tu knjigu ja neznam, al samo znam da je sotona veliki lažov.
MP(Č): Nije Bog od nas ništa tajio. U Bibliji jasno piše da postoje i drugi svetovi. Logično je da ti svetovi, kao i druga stvorenja, izgledaju slično kao mi i naš svet. Za anđele se u Bibliji često koristi termin "ljudi", kao u slučaju razorenja Sodoma i Gomora.
vanilica: Gospodine Miroljube, da li treba da idemo u crkvu, palimo sveće, molim se pred ikonama? Čitala sam knjigu "Ispovest jednog anđela" i zanima me šta Vi mislite o tome?
MP(Č): Treba da živiš po svojoj savesti. O svećama, ikonama i slično sam govorio više puta. Imaš detaljnije u toj knjizi koju čitas i u knjizi "Vavilonska misterijska religija", koju takođe možeš da preuzmeš na ovom sajtu. Evo linka:
Lady84: Poštovani Miroljube, čula sam jednom prilikom da imate rešenje za izlečenje epilepsije. Imam 26 godina, prvi napad mi se dogodio sa 16 a ukupno sam u celom životu imala samo 5 napada. Generalno se osećam pospano, dekoncentrisano, verovatno jer pijem lekove ali želim neko drugo rešenje, više ne želim da unosim tu hemiju u svoj organizam. Šta mi vi preporučujete, koji je pravi način da se izlečim?
MP(Č): Epilepsija, kao i skoro svi drugi psihijatrjski poremećaji, uzrokovano je opsednutošću demonima. .......
Preporučujem vam da pročitate knjigu "Načela zdravog života" (vezano za fizičko zdravlje) i "Ispovest palog anđela" (da biste se upoznali sa neprijateljem koji vas opseda). Pre svega pročitajte poglavlje o molitvi u knjizi "Tajne Biblije". Pomenute knjige možete da preuzmete na donjim linkovima: