Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Orson Skot Kard - Sedmi sin
Auh!
Čitao sam Enderovu igru i bila mi je super ali ovo je već umetničko delo.

Ima li neko epub ostalih naslova iz serijala Američki bogovi (orson scot card)?
moze na pm...

Da li pričate o ovome?

Books in the series

Seventh Son (1987) - Locus Award winner, 1988;[1] Hugo and World Fantasy Awards nominee, 1988[1]
Red Prophet (1988) - Nebula Award nominee, 1988;[1] Locus Award winner, 1989;[2] Hugo Award nominee, 1989[2]
Prentice Alvin (1989) - Nebula Award nominee, 1989;[2] Locus Award winner, 1990;[3] Hugo Award nominee, 1990[3]
Alvin Journeyman (1995) - Locus Award winner, 1996[4]
Heartfire (1998) - Locus Award nominee, 1999[5]
The Crystal City (2003)
Master Alvin (forthcoming)[6]

Short works in the series

"Prentice Alvin and the No-Good Plow" - poem, published in Maps in a Mirror (1990)
"The Grinning Man" - short story, published in Legends (1998)
"The Yazoo Queen" - short story, published in Legends II (2003)
"Alvin and the Apple Tree" - short story, published in Dead Man's Hand (2014)

Other works

Red Prophet: The Tales Of Alvin Maker - a comic book series
Alvin Maker Game - a MMORPG - in development [7]

Naleteo sam na ovo, pa rekoh da podelim

Da se nadovežem na Autostoperski Vodič Kroz Galaksiju, ipak ima nastavak, i to 5 od istog pisca i šesti od Eoin Colfer-a, kao što je spomenu Dule.

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (1979)
The Restaurant at the End of the Universe (1980)
Life, the Universe and Everything (1982)
So Long, and Thanks for All the Fish (1984)
Mostly Harmless (1992)
And Another Thing... (2009)

Da li je neko "sredjivao" polarisove cdove u epub?
Mozda je bilo ranije ali mi iz nekog razloga ne radi polje za pretragu na tel.

Naleteo sam na ovo, pa rekoh da podelim

Da se nadovežem na Autostoperski Vodič Kroz Galaksiju, ipak ima nastavak, i to 5 od istog pisca i šesti od Eoin Colfer-a, kao što je spomenu Dule.

Ima pet nastavaka, ali je u domaćem izdanju to sve grupisano u jednu knjigu, a postoji i strano grupisano izdanje samo se zove The Ultimate Hitchhiker's Guide to the Galaxy, za razliku od originala koji se zove The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (plus ostale knjige). To je inače triologija od pet delova, kako je to sam Douglas nazvao. :p

I štampana i digitalna verzija(sa slike na predhodnoj strani) koju imam su samo prvo knjiga, nisam ni znao da ima još iako se po tekstu osećalo.
Kolika li je onda ta knjiga gde su metnuli svih 5 delova u jednu, kad je samo prva valjano velika?!
Hvala u svakom slučaju, da mi nisi rekao za nastavak, ne bi znao.

Domaća verzija ima 650-700 strana, što i nije tako mnogo, a opet mi nije jasno kako su uspeli da strpaju svih pet knjiga na tako malo strana. Valjda nije ništa izostavljeno. :)

Sve preporuke za knjigu Martian(Marsovac) autor Andy Weir.

Jednostavna, zabavna, napeta do samog kraja, bukvalno ti ne da da prekines sa citanjem.
Nisam pogledao film, barem ne jos, ali definitvno je treba procitati pre filma.Nije slucajno trenutni bestseler.

Preporuka za domaceg autora, triologija Kosingas od Aleksandra Tesica. http://www.kosingas.com/
Knjiga prati Kosingasa Gavrila i Kraljevica Marka u borbi protiv mracnih sila iz Hada, godinu dana pre Kosovskog boja, pa sve do samog boja. Odlicno je napisana, sa mnogo nase mitologije i obicaja, koji su predstavljeni na razumljiv i zanimljiv nacin. Mnogi je nazivaju srpskim Gospodarem prstenova, samo sto je nama mnogo bliza, i meni bar zanimljivija. svaa preporuka. :)

O trilogiji Kosingas, mogu samo da kažem da mi je baš legla. Pročitao sam je u dahu. Imao sam sreće. Šurak mi je preporučio na sajmu, kada je izašla i poslednja knjiga iz serijala. Zamolio sam Aleksandra Tešića da mi potpiše sve tri knjige. Sledeće godine smo se opet sreli. Tada sam mu zamerao "što ih je zbio" :D i zato što priča nije duža. Nisam mu spomenuo koliko mi je bilo tužno Smrtovanje. Da ne dužim više, o ovome baš ima da se priča :)

Ja volim domaće pisce. Volim da im dajem šansu. Evo par preporuka:

- Duge noći i crne zastave , Dejan Stojiljković

Odlična knjiga, mada možda teba sačekati nastavke.

Roman je izvorno planiran kao deo petoknjižja[3]. Nastavak romana Duge noći i crne zastave zvaće se Olujni bedem i govoriće o padu Niša i boju na Pločniku 1386. godine. Za njim sledi Učitelj mačevanja koji obrađuje kratki period primirja 1387-1388 i govoriće o tome kako je Ivan Kosančić došao na Kruševački dvor kako bi kneževića Stefana podučavao viteškim vrlinama. Četvrti deo zvaće se Carstvo Nebesko i baviće se Kosovskom bitkom, dok će završni, peti deo, biti priča o despotu Stefanu Lazareviću i imaće naslov Poslednji Nemanjić.
Stojiljković je izlazak romana Olujni bedem prvobitno najavio za mart 2014. ali je zbog rada na drugim projektima datum izlaska romana pomeren za proleće 2016. godine.
Wikipedija

Muzika je odlična. Po meni saradnja sa Sašom Trajkovićem je pun pogodak.

- Konstantinovo raskršće, Dejan Stojiljković

Knjiga je toliko dobra i toiliko kratka :)

- Kainov ožiljak , Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović

Dobra mešvaina. Zbog ove knjige su odloženi nastavci za Duge noći i crne zastave.

Za kraj dajem preporuku za knjigu Bajka nad bajkama, Nenad Gajić. Ko voli Kosingasa, ova knjiga će sigurno da mu se dopadane.

Marsovca sam pročitao pre nekoliko meseci i baš mi je legla kao budali šamar. Humor, tempo, sve.

Završio sam i taj 6 nastavak autostoperskog vodiča, odnosno "Još samo ovo". Šta znam, nisam oduševljen, ali može da prođe.

Ja cu ga procitati ali prvo bih zavrsio GoT pa posle Child 44 i nastavke...

SAPTAC-00000364225.jpg

Pročitao sam Šaptača od Donata Karizija i sve preporuke za knjigu. Odličan triler/misterija :)

U planu imam da pročitam i ostale 3 njegove knjige koje su prevedene na srpski.

Poslednja izmena:
Pročitao sam The Robert Langdon Collection by Dan Brown:
Angels & Demons
The Da Vinci Code
The Lost Symbol
Inferno

RobertLangdon.jpg

Sve su veoma interesantne i napete i sem priče i misterije ima dosta toga da se sazna o istoriji i umetnosti.
Preporuka.

Slažem se, da su mu knjige samo zabavne.

Na sličnu temu, pre neki dan, negde videh da se preporučuje "Ispovest palog anđela". Posle malo googlanja, sam sazno da je to pisao neki Adventista. Posle par stranica vidim rečenice lošeg književnika i još slabijeg teologa. Pisao je navodno neki Miki, Miroljub Petrović. O čoveku ne znam ništa osim ovog što piše na internetu. Pisano je na forumu Krstarica.

Na stranici Miroljuba Petrovića (Čkalje) mogu se naći interesantni podaci o knjizi. Malo sam se potrudio, pa evo nekoliko interesantnih detalja.

MP(Č): Veliko mi je zadovoljstvo na ovde postavim jednu sjajnu knjigu, zbog koje sam odložio neke druge projekte i poslove. U pitanju je knjiga koja se zove "Ispovest palog anđela" i predstavlja jednu od najboljih knjiga koju sam pročitao. Mislim da bi ovu knjigu svako trebao da pročita i da bi ona trebala da bude jedan od obaveznih udžbenika u nastavi veronauke. Knjiga ovih dana ide u štampu, a na donjem linku se može skinuti kompletna knjiga i pogledati izgled prednje korice knjige:

MilkeM: Kako neko da uvrsti ovu knjigu kao obavezan udžbenik za vjeronauku ako ne znamo čak ni ime pisca? Postoji li možda neki razlog što naslov originala nije pomenut? I da li je ova knjiga cenzurisana?

MP(Č): Zašto mora da se zna ime pisca da bi knjiga bila udžbenik? To je naslov originala. Autor je naš čovek. Knjiga nije cenzurisana.

Čuvena Familija: dalje...pročitao sam knjigu Ispovest palog anđela i mogu Vam reći da sam fasciniran...Donekle sam znao neke stvari, o nekima sam naslućivao, ali ova knjiga stvarno budi, u normalnim ljudima, ogromne dileme oko svega, al baš oko svega, dovodi čovjeka u situaciju da sjedne i dobro razmisli o svemu, al baš o svemu....
Ikreno , preporučujem je svima za čitanje.

MP(Č): Knjiga je zaista vrhunska. Evo još jednom linka za nju:

Henduin: Jedno pitanje za knigu "Ispovest palog anđela" da li je ta knjiga istinita mislim odakle njemu ono što piše u knjizi. Odakle mu dokazi

MP(Č): To su opšte poznati dokazi iz Biblije i nauke, samo što ih je on lepo izneo i uobličio.

Henduin: Ko je napisao ovu knjigu "Ispovest palog andjela" zašto se potpisao Penta Gram zašto krije svoj identitet ako hvali Boga ne bi trebalo da krije svoj identitet

MP(Č): Zašto ne bi trebalo da krije svoj identitet? Možda čovek neće da se eksponira, a može da bude i neki drugi razlog. To uopšte nije bitno.

Henduin: Vrlo je čudno što pronalazim tvoje reči u knjizi "Ispovest palog anđela" ne bi me čudilo da si ti napisao ovu knjigu.

MP(Č): Da sam ja napisao, rekao bih. To što ja citiram Bibliju, a i još neko drugi, to ne znači da su to "moje reči". To su reči Biblije. Kapiraš?

Čuvena Familija: Bogami, profesore, ovo sam i ja pomislio kad sam prvi put pročitao knjigu. Iskreno, u knjizi ima mnogo riječi koje vi koristite..

MP(Č): Autor knjige mi je rekao da nije gledao moja predavanja, tako da su male sanse da on citira moje reči. On je gledao predavanja jednog tipa koji je dosta mene kopirao, pa moguće da je tako neka moja ideja došla do njega.

Slobodan: Zbog čega se Tvorac danas ne ukazuje ljudima u onoj meri u kojoj je to činio nekada?

MP(Č): U situacijama kada je potrebno da se otkrije neka informacija koja se ne može drugačije otkriti, onda se Tvorac otkriva čoveku najčešće kroz san, a veoma retko kroz viziju. Na primer, autor knjige "Ispovest palog anđela" je imao kratku viziju od Boga koja ga je podstakla da napiše knjigu. Kada sam čitao tu knjigu, znao sam da autor nije mogao sam da je napiše, jer je knjiga zaista fenomenalna. To je moje mišljenje.

Moja napomena: Petrović u svim drugim slučajevima snove i vizije pripisuje demonima.

Sinan: E da,da li čovjek može samostalno čitati Bibliju? Ja naravno čitam šta hoću, pa i Bibliju bez ičijeg uplitanja, ali jedan sveštenik mi je rekao da nije dobro da čovjek sam čita Bibliju i da je tumači, da se treba konsultovati sa malo obrazovanijim tipovima itd. Znači trebalo bi da završim teologiju da mogu čitati svete knjige.

MP(Č): Jesu li proroci, Isus i apostoli završavali teologiju? Daj, pusti tu priču. Pročitaj samo dve knjige iz teologije, kao što su "Tajne Biblije" i "Ispovest palog anđela" i imaćes sjajno znanje iz teologije. Ako još pročitaš moje dve knjige "Tajna srećnog života" i "Brak i porodica" sve će ti biti jasno oko ženidbe (pošto mnogo o ženama razmišljaš). Posle možeš polako da čitas i ostalu literaturu sa našeg sajta, i naravno Bibliju, pogotovo novo izdanje koje pripremamo, i ako odeš u Izrael proglasiće te za Mesiju.

Robertp: Miroljube, može pojašnjenje vašeg stava i onog Luciferovog iz knjige "Ispovest palog andjela"? Ne želim provocirati vas ni bilo koga, ali očita pristranost je vidljiva...

MP(Č): Ja sam radio lekturu i recenziju te knjige, tako da se 100% slažem sa onim što je izneto u toj knjizi.

electronpn: Pa da, čitajući "Ispovest palog anđela" veliki broj ******* ne priznaje Isusa za mesiju (osim mesijsikih *******) jer su oni očekivali mesiju da ih izbavi od Rimske okupacije a ne Isusa koji je došao kao Otkupljenik. Što znači da će oni Njega vrlo brzo priznati:

MP(Č): Tako je, iako pitanje Mesije nije centralno pitanje u životu. Centralno pitanje je da čovek zna da postoji Bog i da je Biblija Njegova reč kojom se On obraća čovečanstvu. A onda čitajući Bibliju ljudi mogu da dodju do odgovora na sva pitanja u životu, a jedno od njih je i pitanje Mesije.

MP(Č): Jedna od najboljih i najvažnijih knjiga svih vremena izlazi za koji dan iz štampe. U pitanju je kompletna ispovest bivšeg jezuite Dr Alberta Rivere. Na donjem linku se može skinuti knjiga u elektronskoj formi, a ispod je slika korice knjige:

Moja napomena: Jedna od najboljih i najvažnijih knjiga svih vremena!!!

niko: Jedno pitanje: da li bi Bog od nas tajio da postoje drugi svetovi gde žive drugi ljudi?Vidim da to u bibliji nepiše, a isto tako sam vidio da piše u tvojoj knjigi "Ispovest palog anđela" ko je tu na koga utecao dok je pisao tu knjigu ja neznam, al samo znam da je sotona veliki lažov.

MP(Č): Nije Bog od nas ništa tajio. U Bibliji jasno piše da postoje i drugi svetovi. Logično je da ti svetovi, kao i druga stvorenja, izgledaju slično kao mi i naš svet. Za anđele se u Bibliji često koristi termin "ljudi", kao u slučaju razorenja Sodoma i Gomora.

vanilica: Gospodine Miroljube, da li treba da idemo u crkvu, palimo sveće, molim se pred ikonama? Čitala sam knjigu "Ispovest jednog anđela" i zanima me šta Vi mislite o tome?

MP(Č): Treba da živiš po svojoj savesti. O svećama, ikonama i slično sam govorio više puta. Imaš detaljnije u toj knjizi koju čitas i u knjizi "Vavilonska misterijska religija", koju takođe možeš da preuzmeš na ovom sajtu. Evo linka:

Lady84: Poštovani Miroljube, čula sam jednom prilikom da imate rešenje za izlečenje epilepsije. Imam 26 godina, prvi napad mi se dogodio sa 16 a ukupno sam u celom životu imala samo 5 napada. Generalno se osećam pospano, dekoncentrisano, verovatno jer pijem lekove ali želim neko drugo rešenje, više ne želim da unosim tu hemiju u svoj organizam. Šta mi vi preporučujete, koji je pravi način da se izlečim?

MP(Č): Epilepsija, kao i skoro svi drugi psihijatrjski poremećaji, uzrokovano je opsednutošću demonima. .......

Preporučujem vam da pročitate knjigu "Načela zdravog života" (vezano za fizičko zdravlje) i "Ispovest palog anđela" (da biste se upoznali sa neprijateljem koji vas opseda). Pre svega pročitajte poglavlje o molitvi u knjizi "Tajne Biblije". Pomenute knjige možete da preuzmete na donjim linkovima:

U svakom slučaju, ja preskačem ovu knjigu. Ne zbog toga što se u njoj navodno kriju neke loše poruke, već jednostavno zato što postoje mnogo bolje stvari za čitanje.

American_gods.jpg
American Gods - Neil Gaiman

Knjiga je imala odličan početak, i puno potencijala, ali nekekao je previše razvučena sa nebitnim detaljima, i od pola je počela da ide tokom koji se meni nije baš dopao, zapazio sam neke nelogičnosti, i sve više mi je gubila smisao. Na kraju jedno, meh, šta znam, moram samo da saberem utiske i da popričam sa nekom ko je pročitao istu, jer ovako sam još uvek sludjen :trust:. Inače delo je mnogo nahvaljeno, brdo nagrada, očekuje se i serija 2017-te

Ja je citao pre 5-6 godina i meni bas lepo legla ali sam dosta pozaboravljao da bih ti pomogao.

Meni isto legla.*** nije limunada roman, ima dublje znacenje, pa treba citati sa vise paznje.Sve su mu knjige odlicne.

Meni isto legla.*** nije limunada roman, ima dublje znacenje, pa treba citati sa vise paznje.Sve su mu knjige odlicne.
Trenutno "gustiram' serijal o Alvinu. Malko mi sporije ide zbog manjka vremena (trenutno čitam červrti deo).
Posle Enderove igre nisam stekao pravi utisak o tome koliko je Orson u stvari dobar pisac. Odlično štivo!

Sad na sajmu uzeh novoprevedenog Gejmana-Uspavana i vreteno(inace, ortak prevodi [emoji2] )

Počeo sam da čitam Marsovca. Prešao sam 10-15% i za sada je odlična, čak me je oduševila u jednom trenutku.

SAPTAC-00000364225.jpg

Pročitao sam Šaptača od Donata Karizija i sve preporuke za knjigu. Odličan triler/misterija :)

U planu imam da pročitam i ostale 3 njegove knjige koje su prevedene na srpski.
Šaptač je možda i najbolji triler koji sam pročitao za prethodne 2 godine. Fantastična priča.

Dobar je, nema šta :) . Doduše nisam baš nešto knjiga u zadnje vreme pročitao, pa nemam s čim da ga uporedim. Šaptača sam pročitao na osnovu preporuke prijatelja.

Krenuo sam i Vladara iz Senke od istog autora, ali mi za sad ta knjiga ne drži baš pažnju (stigao sam do pola).

Poslednja izmena:
Ja sam bio u dilemi da li prvo da pogledam film ili da pročitam knjigu. Za sada mi je redosled prvo knjiga pa onda film u svakom slučaju značio da utisak o filmu bude dosta lošiji od pročitane knjige.
Videću kako će biti sa Marsovcem :)

Nazad
Vrh Dno