Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
CSI: Vegas 2. sezona

nije loše. sve se više guraju nove nade, i sve manje ima likova iz originalne serije (u ovoj sezoni 2). najbolja epizoda, i to cele serije za sada, je 17.
biće 3. sezone, možda izvuku i 4.

Secret Invasion konačno kraj ovoj nebulozi od serije .Dobro je da je otkazana .
nema tu šta da se otkazuje pošto je u pitanju mini-serija 😀

Poslednja izmena:
Hijack

Ostale su mi dve ep do kraja i mogu reći da je ovo najgora serija koju sam gledao u poslednje vreme, ma kakav tvist da se očekuje. Toliko loša da su mi čak i serije koje sam gasio posle par eoozoda imale više smisla od ovog crap-a!
1/10

Taman reko da pogledam u ovoj temi šta ljudi misle o Star Trek SNW.😂
Koliko se ja sjećam prva sezona uopšte nije loša. Bar u odnosu na te druge novije ST serije.
Mene brine što neki ovde kažu da je druga sezona dosta lošija, a nisam je još gledao.

TM su bar epizode po pola sata, pa se brzo odgleda. Ukupna ocena je taman na granici da moze biti ok, ali pojedinačne ocene epizoda deluju malo vise obećavajuće. Svakako ću sačekati još malo, jer nije retkost da se vremenom sroza ocena sa početka.

Secret invasion mi je bio na listi i pre neki dan ga obrisah.

Nemam pojma što sam prestao sa gledanjem pre višeeee godina. Mislim da nisam imao vremena zbog pravosudnog ispita...
Dajem joj opet šansu i siguran sam da ću uživati. Pogotovo u epizodama/sezonama gde je Emma Roberts. 😊

Dobra je, mada pre ove serije uopste nisam znao za Saru Paulson, pokidala je svaku ulogu u seriji.

Taman reko da pogledam u ovoj temi šta ljudi misle o Star Trek SNW.😂 Ja još ni prvu sezonu nisam gledao, ali sam se ponadao da su nešto barem naučili iz Discoveryja, pa da ne prave opet onakve gluposti.
Ево ја се не слажем. Да је феноменално није али није ни лоша. Неке епизоде су чак одличне. Једино што су епизоде некако превише standalone а мало има неке праве радње која се развија кроз епизоде. Али по мени то је и била фора Star track. Чини ми се да сада популарне серије све имају ту неку главну радњу и да су сви на то навикли и онда неко лако може да каже су епизоде филери што по мени нису.

Ko ima zeludac nek baci utiske za Twisted Metal s1 i The Witcher s3 pt2
The Witcher s3 pt2 meni otprilike kao i pt1...

Malo akcije, puno više patetike, neke stvari kao u knjigama, u nekim baš previše odstupanja...

Naročito su mi glupi argumenti za onako nisku ocenu S3E7 koji govore "Malo je Geralta (čitaj Henrija) u epizodi" a ona jedna od onih koja najmanje odstupa od jednog dela/poglavlja knjige.

Sve u svemu, lično ocena između 6 i 6,5...

@Martin Mystere
Odgledao sam i ja, ali na misice... Sa ovih par epizoda, pocevsi od zadnje iz pt1, su imali i "najvise" pridrzavanja materijalu iz knjiga ali generalno previse odstupanja.
Previse kasno su se setili. Serija kao ovakva nije vredna cimanja jer ima i drugih stvari koje mogu da se odgledaju.

Posto sam mazohista, dohvatio i Twisted Metal, cisto da vidim koliko mogu da izdrzim na racun nostalgije...

Hijack ...sta reci 🙂 interesantno ali sporo...da nije idrisa koji je totalno nebitan u celoj seriji mislim da je niko ne bi ni pogledao.
kada sam video trailer mislio sam da je njegova uloga nesto u fazonu liama nisona i lika koji ce tu svasta da napravi,ali evo kraj serije i on je totalno nebitan...lagano su mogli bilo koga da stave umesto njega u tu ulogu ne bi se odrazilo na kvalitet serije...

Spy/Master (2023)

špijunska serija na osnovu istinitih događaja tokom Hladnog rata. vidi se da je evropska serija 😉 da je američka, bilo bi histerije samo tako. nije loša serija, mada ima neke tupave momente

dostupno na HBO Max

@Martin Mystere
Odgledao sam i ja, ali na misice... Sa ovih par epizoda, pocevsi od zadnje iz pt1, su imali i "najvise" pridrzavanja materijalu iz knjiga ali generalno previse odstupanja.
Previse kasno su se setili. Serija kao ovakva nije vredna cimanja jer ima i drugih stvari koje mogu da se odgledaju.

Posto sam mazohista, dohvatio i Twisted Metal, cisto da vidim koliko mogu da izdrzim na racun nostalgije...
Jako me nervira to što su sa nekim stvarima požurili
Rienceova smrt npr
, nervira me brdo patetike, odnos Dandeliona i Radovida, odjednom Vizimirovog brata, Fringila mi svakom svojom pojavom ide na nerve i da ne nabrajam više ...

Gledaću i S4 iako su uspeli da totalno useru stvar kada su bukvalno oterali jedinu svetlu tačku u seriji

Ево ја се не слажем. Да је феноменално није али није ни лоша. Неке епизоде су чак одличне. Једино што су епизоде некако превише standalone а мало има неке праве радње која се развија кроз епизоде. Али по мени то је и била фора Star track. Чини ми се да сада популарне серије све имају ту неку главну радњу и да су сви на то навикли и онда неко лако може да каже су епизоде филери што по мени нису.
Najvece razocarenje u seriji je Enson Maunt. Onako dobro je odradio Hell on Wheels a ovde (u obe sezone) je uzasan. Sav izvestacen, vise nego ustogljen..bas los.

Najvece razocarenje u seriji je Enson Maunt. Onako dobro je odradio Hell on Wheels a ovde (u obe sezone) je uzasan. Sav izvestacen, vise nego ustogljen..bas los.
Слажем се. С тим да ми је он овде као Шон Бин у ГоТ. Ту је док се остали ликови не развију и онда излази па му не замерам лошију глуму.

Odgledah ovo za dva vikenda, dušu dalo za bindžovanje. Sve zajedno 16 epizoda, svaka epizoda priča za sebe, odnosno jedan slučaj (isleđivanje) po epizodi.

Meni je uvek pažnja kupljena kad je koncept baziran ovako usko, u ovom slučaju policijska soba za ispitivanje, sa jedne strane inspektori, sa druge osumnjičeni i cela epizoda njegova obrada. Prilično jednostavna a opet dobra prezentacija; slučajevi su raznovrsni, isto tako i likovi osumnjičenih, uglavnom tok ispitivanja nosi poneki zaplet, nekad manje, nekad više kreativniji, zavisi od epizode do epizode, ali drži pažnju... Neke epizode i ostave utisak jer odaju vajb autentične nelagode i tenzije.
Sviđa mi takođe što u ovako malom broju epizoda je dopušten malo širi prostor za upoznavanje likova inspektora, s obzirom da su oni jedina konstanta.

Ja sam u suštini poređao serije kako su se meni najviše dopale, mada razlike nisu naročito primetne između produkcija.

UK mi je imala najviše raznovrsnih i zanimljivih slučajeva, doduše ima i najviše epizoda.
DE epizode nešto drugačija priroda i dinamika slučajeva naspram UK.
FR epizoda inspirisana masakrom u Bataklanu mi je bila genijalna.
Španci su u fazonu težili da upakuju u svoje slučajeve onu karakterističnu notu njihovih filmova, da navuku kompleksnosti, mada mi je rezultat kod njih ispod ostalih.

Uglavnom, moja je preporuka da se krene od UK epizoda jer su najbolje za reper ostalih izvedbi.

Prekinuo twisted metal, jedva zavrsio prvu epizodu. Produkcija losa, humor tipa trudimo se da budemo komicni a u stvari smo retardirani. Ovo je pravljeno za klince do 16 godina.
Vremenom ili postane manje glupo ili se mozak navikne i prihvati glupost pa deluje da je manje glupavo.
Generalno je vesela, ali debilna serija sa glupim/decijim forama i bezveznom glumom sa brdo ubistva i krvi.
Glupa za odrasle, previse krvava za klince.
Ne znam za koga je to.
Odrasla ocena 3/10.
Klinca sociopate ocena 8/10.
Regularnog klinca ocena 5/10.

Najveci problem STNW su ocigledno pisci, oni iza kamere i oni iz vrha koji to odobre na kraju.
Posle solidne prve sezone rekli su da ce s2 biti povratak ka og ST, isto su to uradili i sa ST: Discovery i Picardom... I opet nas kvalitetno nasankali.
Do sada je bilo mozda 2-3 ok epizode, ovo ostalo je bukvalno za spaliti.

Kada pogledas epizode iz druge sezone vidis jednostavno da to nije to, da koriste ST brend kao platformu za svoje poruke/pokret...
Pisci/reziseri jednostavno ne postuju ST, sto se dalo videti u epizodi sa Spokom gde bukvalno ismevaju njegov lik, generalno i nacin na koji je napisan/prikazan do sada pokazuju da ga ne razumeju ili jednostavno zele da uniste jer "ikona" ST franzise.
Enson Mount kao i Ethan Peck (Spock) su u ovoj sezoni staticari i "comic relief" za zenski deo ekipe kome je opet dodeljena uloga kolovodja i spasavanja "nesposobnih muskaraca" i oni tu nista ne mogu osim da napuste seriju - cime bi verovatno ugrozili dalju karijeru.
Sta dalje reci kada su i solidnu (mogu reci cak i interesantnu) ulogu Hamera (Chief Engineer) iz prve sezone zamenili sa onim "cudom" u drugoj...
I ako to smatraju interesantnom i dobrim potezom trebaju kolektivno da skoce sa mosta.

Poslednja izmena:
qq, meni i ova prva negledljiva... 🙁

Vremenom ili postane manje glupo ili se mozak navikne i prihvati glupost pa deluje da je manje glupavo.
Generalno je vesela, ali debilna serija sa glupim/decijim forama i bezveznom glumom sa brdo ubistva i krvi.
Glupa za odrasle, previse krvava za klince.
Ne znam za koga je to.
Odrasla ocena 3/10.
Klinca sociopate ocena 8/10.
Regularnog klinca ocena 5/10.
Математика.jpg

The Witcher S03
Sad je jasno zašto je Henry napustio seriju.
5/10.
Napustio je Witcher-a zato sto je nasao novi zanimljiviji postao....
Po meni bolja ponuda eliminise losiju bas kao sto bolja riba eliminise losiju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno