43m | 12
m.imdb.com
59m | 12
m.imdb.com
39m | 12
m.imdb.com
40m | 12
m.imdb.com
Odgledah ovo za dva vikenda, dušu dalo za bindžovanje. Sve zajedno 16 epizoda, svaka epizoda priča za sebe, odnosno jedan slučaj (isleđivanje) po epizodi.
Meni je uvek pažnja kupljena kad je koncept baziran ovako usko, u ovom slučaju policijska soba za ispitivanje, sa jedne strane inspektori, sa druge osumnjičeni i cela epizoda njegova obrada. Prilično jednostavna a opet dobra prezentacija; slučajevi su raznovrsni, isto tako i likovi osumnjičenih, uglavnom tok ispitivanja nosi poneki zaplet, nekad manje, nekad više kreativniji, zavisi od epizode do epizode, ali drži pažnju... Neke epizode i ostave utisak jer odaju vajb autentične nelagode i tenzije.
Sviđa mi takođe što u ovako malom broju epizoda je dopušten malo širi prostor za upoznavanje likova inspektora, s obzirom da su oni jedina konstanta.
Ja sam u suštini poređao serije kako su se meni najviše dopale, mada razlike nisu naročito primetne između produkcija.
UK mi je imala najviše raznovrsnih i zanimljivih slučajeva, doduše ima i najviše epizoda.
DE epizode nešto drugačija priroda i dinamika slučajeva naspram UK.
FR epizoda inspirisana masakrom u Bataklanu mi je bila genijalna.
Španci su u fazonu težili da upakuju u svoje slučajeve onu karakterističnu notu njihovih filmova, da navuku kompleksnosti, mada mi je rezultat kod njih ispod ostalih.
Uglavnom, moja je preporuka da se krene od UK epizoda jer su najbolje za reper ostalih izvedbi.