Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
The Winchesters (2022-2023)
[spin-off od čuvene serije Supernatural]

ukratko, promašaj od serije. da bi se ispratila, potrebno je prethodno odgledati svih 15 sezona Supernatural-a. scenografija i kostimografija su dobri. epizode koje valjaju su one sa ekipom iz Supernatural-a.
baš me zanima koliko ljudi je prepoznalo mjuzikl Hair u jednoj epizodi

Jensen Ackles će stvarno morati da se pomiri sa činjenicom da je Supernatural završena priča. hteo je da se snimi još (barem) 1 sezona 🤯

Odgledah 4 epizode (od 6) pa ovo dođe kao preliminarna kritika. 😄

U suštini, ovo mi je bila jedna od iščekivanijih serija ove godine jer se uklapa u format mini serije + HBO produkcija koja retko omane u istim + Stiven Soderberg čija dela volim + žanr koji mi je jedan od omiljenih.

Ne mogu reći baš da se serija u potpunosti susrela sa mojim velikim očekivanjima, ne jer je loša jer nije, nego mi je nekako utisak da se drugačije odraze ideje jednog afirmisanog kinematografa kada format filma zameni formatom serije.
U konkretnom slučaju, utisak mi je da je serija ispala veći "radni prostor" nego što bi trebalo jer nekako oduzima na uživanju s obzirom da se tema i radnja oslanjaju više na kompleksnosti nego kreativnosti, tenziji ili neizvesnosti. Što bi moja razredna davno rekla ako što više razrađuješ sastav to ne znači da će nužno biti bolji. 😁 E tako i ovde, nekako mi je utisak da je previše oslonjena serija na tu razradu.
Sa druge strane, glumci i gluma fantastični, ponajviše uz odličnu produkciju otklanjaju eventualni zamor pažnje.

Uglavnom, rekao bih da je za preporuku svakako. Jeste jedna priča koja se uklapa odlično u ove mini formate, produkcijski i glumački jaka serija, a cenim da preostale 2 epizode mogu samo da doprinesu sveopštem utisku.

Ocena 6,x za serije je kao 4,x za filmove na imdb, imho.

Problem je sto retko koja serija na imdb-u ispod 7.5 moze da se odgleda, dok ima sasvim solidan broj filmova sa 6.x koji uopste nisu toliko losi...

btw
Secret Invasion, posle pocetnog hajpa i 8.2 ocene srozase je na realnih 6.7 i verujem da ce jos ici na dole... :D
Postao standard za sve serije/filmove koje je Dizni izbacio u poslednje vreme.
Ne znam samo sta ce da rade kada se ispucaju sa recikliranjem Marvel/SW fransiza... Hocemo li videti reboot-ove ili ce se setiti da izbace nesto originalno.

Turn of the Tide,sve u svemu dobra serija,malko su je zabrljali pred kraj

Pih, eno Višković u podkastu preporučuje ono đubre od francuske serije "Vortex" 🤣

Na prve dve epizode ovo je meni baš dobro. Ajde da kažem zabavno.

Prvo, za promenu žene kao special ops operatori, fina promena, i to ne čisto kreativna nego bazirana na istinitom CIA programu u kojem su žene osposobljavane za specijalne obaveštajne zadatke na Bliskom istoku. Ovde je naravno to dramatizovano koji nivo više, ali svakako služi solidnoj premisi.
Što se tiče samog vajba serije, vrlo se oseća Sicario momenat, a akciono je na nivou kinematografskih akcionih trilera, recimo podseća me u tim sekvencama na Zero Dark Thirty. Sve u svemu akciono ostavlja u prašini recimo filmove iz ove godine kao što su Kandahar i Convenant.
Gluma i izbor glumaca može se reći A lista... Ne znam šta je sa Nikol Kidman, sva je nekako CGI, negde pročitah da je imala neku povredu pa je malo dorađivana ili šta.

Uglavnom, dinamična, eksplozivna serija, ima dobar akcioni vajb... Opet, na osnovu 2 epizode, mada svakako nije da ima neke konkurencije u žanru trenutno.

Uglavnom, dinamična, eksplozivna serija, ima dobar akcioni vajb... Opet, na osnovu 2 epizode, mada svakako nije da ima neke konkurencije u žanru trenutno.
Reci nam kakav je na kraju, nebilo ti zapovedjeno.
Tako isto je i The Old Man prve dve epizode bio bas dobar, a onda naredne dve epizode genericke, obicne, neupecatljive i na kraju poslednje tri epizode zbrzana krshina.

Time serija u BBC produkciji je dostupna na HBO.

Odlična odlična serija.

Tačno se tokom gledanja podsetiš one krilatice "da je majstor biti lako, majstor bi bio svako"...

A ovi koji su ovo stvorili su majstori, od produkcije, režisera, scenariste, glumaca...
A baš skoro sam je "odčekirao" iz liste, ne znam iz kog razloga. Da li zbog toga da ispliva nešto provereno i smanjim broj predloga ili nešto treće, ne znam. Tako da ću je ipak vratiti.

Što se tiče japanske serije The Days, svaka čast svima koji su ovo odgledali do kraja! Batalio posle dve epizode. Utisak jako razočaravajuć...

The Winchesters (2022-2023)
[spin-off od čuvene serije Supernatural]

ukratko, promašaj od serije. da bi se ispratila, potrebno je prethodno odgledati svih 15 sezona Supernatural-a. scenografija i kostimografija su dobri. epizode koje valjaju su one sa ekipom iz Supernatural-a.
baš me zanima koliko ljudi je prepoznalo mjuzikl Hair u jednoj epizodi

Jensen Ackles će stvarno morati da se pomiri sa činjenicom da je Supernatural završena priča. hteo je da se snimi još (barem) 1 sezona 🤯

Nisam ispratio...
Jesi odgledao do kraja og Supernatural i vredi li se muciti i gledati do kraja ostale sezone nakon onog arc-a sa "primordial black goo"?

Jesi odgledao do kraja og Supernatural i vredi li se muciti i gledati do kraja ostale sezone nakon onog arc-a sa "primordial black goo"?
čuj, jesam li... sve do kraja, pisao sam o svakoj sezoni ponaosob 😁 ukratko, vredi. najgora sezona Supernatural-a je bolja od ove, srećom prekinute, serije "The Winchesters"

lako ćeš naći moje recenzije sezona: lupa, upiši "supernatural", izaberi "ovu temu" (il' kako već piše na engleskom) i pod "od" (author?) izaberi momsab

Star trek SNW je takvo djubre, da sam ja poceo drugu sezonu i jedva izdrzao dve epizode. Ne, jednostavno sve SF serije su preuzeli politicki aktivisti i uopste se ne brinu kako da povezu serije sa prethodnim pricama, imaju samo cek liste - da li je diverse, da li skrece paznju na borbu nekih manjina...
Sto se tice Good fight, ja sam probao stvarno i toliko su mi iritantni bili, da li sam ja bas takve srece bio, ali svada druga epizoda im je bila o Trampu. Po meni Good wife 10x bolja, iako je i tu bilo politickih elemenata.
Taman reko da pogledam u ovoj temi šta ljudi misle o Star Trek SNW.😂 Ja još ni prvu sezonu nisam gledao, ali sam se ponadao da su nešto barem naučili iz Discoveryja, pa da ne prave opet onakve gluposti.

Hijack odlična , ima dobar tempo i drži napetost,Elba nosi seriju .Još jedna epizoda do kraja ...

Reprizirah je nakon 5-6 godina i ostaje mi #1 tv drama, u onom žanru čistokrvne drame koja bez drugih primesa se osvrće na čoveka, porodicu i život.

Nikad nisam zapravo do ove serije ni bio fan tog žanra, uvek sam smatrao da su takve drame dosadne i da valjaju tek ako se "začine" malo nekim motivima.
Ali ova serija me je totalno upila od prve epizode, prosto je neverovatna hemija koju nudi kroz glavnog aktera jer je tema i dinamika priče takva da deluje da on i ti kao gledalac istovremeno nanovo upoznajete život, osobe u njemu, izazove koje nosi i prilike koje nudi, filozofiju i smisao koju sadrži. U tom smislu ne može se ne spomenuti savršena postavka porodice koja obavija glavnog aktera a istovremeno grana dramu kroz vlastite likove, njihovu ličnu prirodu i međusobne odnose.
Još jedna stvar kojom serija pleni je vajb... Odlična postavka dešavanja u manji grad gde su svi upućeni na svakoga, znatno doprinosi celokupnoj atmosferi a sama priroda priče nosi određenu dozu misticizma s obzirom da tajne prošlosti koje glavni akter nosi sa sobom ostaju dozirano prezentovane i otkrivane do duboko u seriju.
Sve to zajedno nosi i dozu inspiracije, melanholije, sve artistički saživljeno uz gledaoca.

Za kraj tempo... Ne bih rekao da je ovde upitan, s obzirom da serija prati bivšeg osuđenika na smrtnu kaznu koji se reintegriše u život, tempo je time shodan postepenosti koju kompenzuje jakim emocijama tamo gde su dešavanja sporija.
Ja sam se iznenadio kada sam se prisetio da serija ima samo 30 epizoda, jer mi je osećaj ostao kao da ima oko 50-tak s obzirom koliko nudi sadržajni utisak o jednoj životnoj priči.

Sve u svemu ko nije gledao Rectify je must see. Na kraju krajeva iza ove serije su producenti Breaking Bad.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno