Imate li neku preporuku za mene, ne znam više šta da gledam jer mislim da sam sebe spoilovao serijama Breaking Bad, Better Call Saul, The Wire i The Sopranos i nakon njih mi se skoro nijedna serija ne dopada 😬
Odgledao sam Mr Robot, Silicon Valley, Narcos (oba) i ove serije su dobre ali nisu kao ove gore. Nakon njih sam pokušao da gledam Ozark i odustao, Dark mi je najprecenjenija serija ikad (odustao nakon S2) i True Detective S1 takođe precenjeno, dalje nisam gledao. Trenutno gledam Poirot jer volim filmove poput Knives Out međutim serija nije ništa posebno, mogu 80% epizoda da preskočim i ne znam šta sada da gledam nakon ove. Da li je moguće da sam završio sa serijama za sva vremena jer nažalost mislim da te 4 serije nikada neće biti nadmašene.
Dobio si predlog za Gomoru..ali samo prve tri sezone. Ostalo je bzvz. Preporuka za jos jednu italijansku seriju, ponavljam seriju, ne film, takodje kao Gomora radjena po istinitim dogadjajima u Italiji - Rimu krajem sedamdesetih godina. Stariji se secaju tog perioda - Crvene brigade, Aldo Moro, terorizam...Dakle - Romanzo criminale...Odlicna serija.
I, naravno...svaka cast i za Sopranose, i za Vire, i za Mejking bred...mnogo volim te serije ali sve one, kao i ostale USA krimi serije imaju, za neke vrlinu ali za mene veliku manu, a to je da na neki nacin glorifikuju, romantizuju, idealizuju tu olos, taj ljudski talog...Razumem ja da oni hoce da vezu gledaoca za neki lik, da bi serija bila gledanija...Ali to nije to.
Ko malo prati krim. dogadjaje poslednjih tridesetak godina kod nas, vidi kakvo je pravo stanje. Svi su oni medjusobno super, najbolji ortaci...sve dok zaista ne zagusti, onda pocinje drukanje, namestanje, pljackanje pa i ubijanje tih svojih "najboljih" ortaka..A njihove "lepse polovine" idu od ruke do ruke. Sad su sa ovim, sad sa onim...Nema tu nikakvog "kodeksa" o kome se vrti prica u medijima koji glorifikuju tu olos nazivajuci ih crnim biserima, kontroverznim biznismenima...Olos je jednostavno olos.
I, eto...velika preporuka za jednu fantasticnu Irsku seriju - Love/Hate...nije tu ulozeno puno para, nije "jaka" glumacka ekipa ali je serija, po mom misljenu, u vrhu ikada snimljenih krimi serija bas zbog toga sto realno prikazuje taj (polu)svet.