Znam, ali ne treba preterivati. Nigde nisam napisao nešto loše o crncima. Ne mogu biti rasista jer crnce mogu da vidim samo ako odem u Beograd. Volim Denzel Washingtona, Morgan Freemena i ostale glumce. Muhamed Ali i Michael Jordan su idoli mog detinjstva. Jedna od omiljenih serija mi je The Good Fight. Ne bitno. Poenta je da nisam rasista.
Ali ne možete me uskratiti za moje mišljenje. A ono je, kao nekog ko je upoznat sa Tolkinovim svetom što kroz knjige, što kroz filmove, igru i društvene igre, da je RoP zbog forsiranja političke korektnosti loša adaptacija Tolkena. Isto tako nije loša serija i ko nije upoznat sa Tolkinovim svetom, može mu se i svideti. Znači ništa loše nisam rekao. Jedino sto sam napisao da u Tolkinovom svetu nema crnih vilenjaka i crnih patuljaka. I TO JE ČINJENICA. Nađite mi u kom pisanom Tolkinovom delu ih ima i izviniću se. Na kraju će ispasti da je Tolkin rasista.
Ako kažem da James Bond, po meni, ne može da bud žensko, da li će mi i zbog toga biti obrisan post. Jer onda ispada da sam šovinista i da ne volim žene. A volim ih... i te kako.
Došli smo do toga da se skida sa repertoara serija Mucke zbog rasizma, crtani film Pepe tvor zbog seksizma itd. Uskoro nećemo moći da gledamo ni jedan film John Wayne-a zbog vređanja indijanaca... Molim Vas. Sve te serije i filmovi su produkt svog vremena. I tako ih treba posmatrati. Siguran sam da Del Boy i Rodni nisu rasisti niti je Pepe La Tvor seksualni manijak, niti sam ja rasista.