Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
HoD je smeće za sada, RoP sam odgledao epizodu i po i ugasio, nisam psihički spteman da paralelno gledam dve loše serije.

Međutim interesantno mi je kako pojedine kolege kritikuju HoD (sa pravom) uz argumentaciju da opštim kvalitetom odstupa od GoT i knjige, a isti (ili sličan) nekvalitet i odstupnje praštaju RoP.

Šta je teško biti objektivan i teći da su obe serije za sada smeće?

meni se serija meri po tome da li je dobra ili nije ako cu je posle odredjenog vremena pogledati opet.GOT sam malopre zavrsio po drugi put
ove dve serije koliko mi se svidjaju ovako ne verujem da cu ih gledati opet ako se ne nesto drasticno ne promeni.
Ima serija koje mi se svidjaju i koje gledam po vise puta(shield,sopranos i jos neke)

HoD je smeće za sada, RoP sam odgledao epizodu i po i ugasio, nisam psihički spteman da paralelno gledam dve loše serije.

Međutim interesantno mi je kako pojedine kolege kritikuju HoD (sa pravom) uz argumentaciju da opštim kvalitetom odstupa od GoT i knjige, a isti (ili sličan) nekvalitet i odstupnje praštaju RoP.

Šta je teško biti objektivan i teći da su obe serije za sada smeće?
RoP je vrhunska riba koja nema mana osim što nije baš pametna, ali toliko dobro izgleda da joj je sve oprošteno. HoD je glupa riba koja je pritom i ružna.

Pitaću ovde - kad se završavaju prve sezone te dve serije, HoD i RoP? Ne bih da gledam a izbegavam da čitam i komentare pre nego se sezona kompletira.
Drugo (a od ovoga se zaista plašim) - koliko sezona treba da imaju i jedna i druga, nadao sam se da je samo po 1 ali izgleda da nije :(

Poslednja izmena:
Pitaću ovde - kad se završavaju sezone te dve serije, HoD i RoP? Ne bih da gledam a izbegavam da čitam i komentare pre nego se sezona kompletira.
Drugo (a od ovoga se zaista plašim) - koliko sezona treba da imaju i jedna i druga, nadao sam se da je samo po 1 ali izgleda da nije :(
Za RoP sam procitao negde da je u planu 5 sezona, ali uzmi sa dozom rezerve moju informaciju dok se jos neko ne javi.

RoP krindzara, ni fast forward ga vise ne leci. Treba dosta nadograditi te Tolkinove zvrljarije bas je sturo sve to ispisao, mora jos sadrzaja da bude sve u fulu.
Patuljci kopaju, kopaju, kopaju (jedno 5 ep oni samo kopaju i svadjaju se kao da su u nekoj geto benzinskoj pumpi) i iskopaju Optimusa prajma. Ovaj bude u fazonu wtf klosari pustite me da spavam i okrene se i zaspi. I to je to. To bude clif hanger za sledecu sezonu.
Sledecih 5 sezona Gladiola se muva s onim izmisljenim likom, koji sad nece da bude king saut nego oce bude King of da nort kao Dzon snou i brat njegov ubiveni jer je video u gejmotronu to. Pojavi se Dzon sa divljacima i odma smuva Gladiolu ona mu rodi crnce a pritom smuva i Ilsidura. Ispostavi se da je ona Numenor geto princeza sve to sanjala i da su 5 sezona filer. Onaj pali s marsa klosar s hobitima je u stvari Obi-van, pedofil.
U 25sezoni uzmu kuju prstenje ali u stvari odrade Philipp Plein cuke, i svi furaju PP cuke. Crni elf sa cobanicom otvori srpsku etno kafanu i rade svadbe i tim bildinge. Gil gallad hospitalizuje Elronda jer je previse retardiran i pohvali Elendila kako je jedini normalan lik u seriji. Saruon za sirotinju dize neku armiju i oce da ratuje jer su mu pomerili medju (i bagrenje) kad ono medjutim na brodicu dolazi Ayrija iz gejmotrona. I krece da roka sve, i nase i njihove. Gladijola joj lepo objasni da je ona glavna snazna majka kraljica u seriji i da ova pali, da joj PP cuku i na kratko se smuvaju. Ajra odvesla u suton uplakana. Kraj serije uz kratak text da se Saruon obesio kad je video sta snimaju.

@jaksa HoD bi trebalo 2 sezone dima, mozda trecu izmrcvare ako se naloze klinci mada nema tu puno sta da se dodaje.

@Uriel - одличан заплет, брате, само си заборавио змајеве дубациш

Pitaću ovde - kad se završavaju prve sezone te dve serije, HoD i RoP? Ne bih da gledam a izbegavam da čitam i komentare pre nego se sezona kompletira.
Rings of power do 14.10.
House of dragon do 24.10.

Odgledao sam seriju zbog nekih video isečaka koji su kružili.
Očekivao sam neku sprdačinu (što serija zapravo i jeste u neku ruku jer se sprda malo sa Netflix dokumentracima) a zapravo je serija ispala i više nego dobra.

Not your ordinary Netflix documentary 🤣
Preporuka (y)

War of the Worlds 2019...
Odgledah sest epizoda prve sezone...
Elem interesuje me da li je neko odgledao drugu sezonu cisto da znam vredi li nastaviti gledanje, jer ovo kako se zavrsava prva ne obecava bas puno...

Po meni vredi odgledati ali cisto da znas ovog ili proslog meseca je krenula treca sezona a za sledecu godinu u ovo vreme je najvljena 4 sezona.

War of the Worlds 2019...
Odgledah sest epizoda prve sezone...
Elem interesuje me da li je neko odgledao drugu sezonu cisto da znam vredi li nastaviti gledanje, jer ovo kako se zavrsava prva ne obecava bas puno...
Meni bezveze serija, baš mučno za gledanje s onom svom njihovom glupom decom. Toga se najviše sećam barem. 😄 Pogledao sam do kraja 2. sezone, i to sam mislio da je i poslednja sezona. Sad vidim treću sezonu da puštaju, ali ja neću nastavljati da gledam.

Zavrsio danas Bosch: Legacy. Kome se dopao Bosch, i ovo ce. Ista serija, nova desavanja, par novih likova. Sve je tu. Solidno ubacivanje starijih lukova u 1-2 epizode. Jedino mi nije sjeo cliffhanger zadnje epizode. Malo su pretjerali.

World of The Worlds težak treš od serije. Prekinuo gledanje posle par epizoda. Po reakcijama drugih, reko bih da nisam pogrešio.

HoD - nije loše. Recimo kao zadnja sezona GoT. Gde ne mislim da je kraj u GoT loše, nego da su sklepali zadnju sezonu na brzaka. Vidi se po radnji i dijalozima. Ovde isto. Dijalozi i scenario za klasu ispod GoT-a u prvih 5-6 sezona. U Got je svaka epizoda imala scenu za pamćenje. Tipa posle prve bitke kad se Tirion osvešćuje dok ga nose i pita Broma - Jesmo li pobedili? A ovaj kaže - Jesmo, da nismo ne bi sada pričali. Prelepo. U par reči. Onako lakonski. HoD gledam i dalje. Sve se nadam da će podići nivo.

RoP - šta reći a ne zaplakati. Kao obožavalac Tolkina, mogu reći da je ova serija težak promašaj ako je posmatramo kroz prizmu Tolkinovog lika i dela. Ako je gledamo odvojeno od toga, onda nije loša. Ko nije čitao Tolkina verovatno će mu se svideti.

Poslednja izmena od urednika:
Koliko je neverovatno i koliko su misljenja podeljena, dok nekima je HoD tesko smece postala serija medju kojima sam i ja i onih kojima se RoP svidja... prosto je neverovatno da svako vuce na svoju stranu pricu i da svako ima svoje obrazlozenje zasto mu se jedna od ove dve serija svidja ili ne svidja.

Meni izbrisano zadnjih par postova. Molim moderatora da mi objasni šta je falilo zadnjem postu. Ispada da ne smem da kažem zašto mi se ne sviđa neka serija.

Ok, vratio sam tvoj orig post koji je kolega mod obrisao i iz njega izbacio standardne stvari koje se cesto ponavljaju i koje nisu dozvoljene ovde, a to su teme RASE i dnevne politike povezane sa istom. Valjda je sada jasnije

Znam, ali ne treba preterivati. Nigde nisam napisao nešto loše o crncima. Ne mogu biti rasista jer crnce mogu da vidim samo ako odem u Beograd. Volim Denzel Washingtona, Morgan Freemena i ostale glumce. Muhamed Ali i Michael Jordan su idoli mog detinjstva. Jedna od omiljenih serija mi je The Good Fight. Ne bitno. Poenta je da nisam rasista.

Ali ne možete me uskratiti za moje mišljenje. A ono je, kao nekog ko je upoznat sa Tolkinovim svetom što kroz knjige, što kroz filmove, igru i društvene igre, da je RoP zbog forsiranja političke korektnosti loša adaptacija Tolkena. Isto tako nije loša serija i ko nije upoznat sa Tolkinovim svetom, može mu se i svideti. Znači ništa loše nisam rekao. Jedino sto sam napisao da u Tolkinovom svetu nema crnih vilenjaka i crnih patuljaka. I TO JE ČINJENICA. Nađite mi u kom pisanom Tolkinovom delu ih ima i izviniću se. Na kraju će ispasti da je Tolkin rasista.
Ako kažem da James Bond, po meni, ne može da bud žensko, da li će mi i zbog toga biti obrisan post. Jer onda ispada da sam šovinista i da ne volim žene. A volim ih... i te kako.

Došli smo do toga da se skida sa repertoara serija Mucke zbog rasizma, crtani film Pepe tvor zbog seksizma itd. Uskoro nećemo moći da gledamo ni jedan film John Wayne-a zbog vređanja indijanaca... Molim Vas. Sve te serije i filmovi su produkt svog vremena. I tako ih treba posmatrati. Siguran sam da Del Boy i Rodni nisu rasisti niti je Pepe La Tvor seksualni manijak, niti sam ja rasista.

Uuuuu ako nisi gledao Black Mirror. You will go for a ride.

Black Mirror ti se mozda dopadne, mozda ne. Ali je postala referenca, benchmark, bliske buducnosti. Nemoj samo da te odvrati prva epizoda. Ona je jedina out of place koja nije u skladu ostatkom serije.

Svaka epizoda je za sebe sa drugim glumcima, buy the way. Mozes cak na preskoke gledati.

Znam, ali ne treba preterivati. Nigde nisam napisao nešto loše o crncima. Ne mogu biti rasista jer crnce mogu da vidim samo ako odem u Beograd. Volim Denzel Washingtona, Morgan Freemena i ostale glumce. Muhamed Ali i Michael Jordan su idoli mog detinjstva. Jedna od omiljenih serija mi je The Good Fight. Ne bitno. Poenta je da nisam rasista.

Ali ne možete me uskratiti za moje mišljenje. A ono je, kao nekog ko je upoznat sa Tolkinovim svetom što kroz knjige, što kroz filmove, igru i društvene igre, da je RoP zbog forsiranja političke korektnosti loša adaptacija Tolkena. Isto tako nije loša serija i ko nije upoznat sa Tolkinovim svetom, može mu se i svideti. Znači ništa loše nisam rekao. Jedino sto sam napisao da u Tolkinovom svetu nema crnih vilenjaka i crnih patuljaka. I TO JE ČINJENICA. Nađite mi u kom pisanom Tolkinovom delu ih ima i izviniću se. Na kraju će ispasti da je Tolkin rasista.
Ako kažem da James Bond, po meni, ne može da bud žensko, da li će mi i zbog toga biti obrisan post. Jer onda ispada da sam šovinista i da ne volim žene. A volim ih... i te kako.

Došli smo do toga da se skida sa repertoara serija Mucke zbog rasizma, crtani film Pepe tvor zbog seksizma itd. Uskoro nećemo moći da gledamo ni jedan film John Wayne-a zbog vređanja indijanaca... Molim Vas. Sve te serije i filmovi su produkt svog vremena. I tako ih treba posmatrati. Siguran sam da Del Boy i Rodni nisu rasisti niti je Pepe La Tvor seksualni manijak, niti sam ja rasista.

Pazi ovako, niko te nije nazvao rasistom. Takodje te nije uskratio za tvoje misljenje o seriji. Ovde ima svakakvih misljenja, od normalnih do onih kojima ovde def nije mesto i zato se sve naznake skretanja diskusije u pogresnom smeru brisu u startu.
Da li sada treba da raspravljamo da li u Tolkinovom svetu treba da bude crnih vilenjaka i patuljaka? I to u seriji za koju svi znamo da NEMA VEZE sa Tolkinom :) I sto je jos nesrecnije, da na tome zasnivamo kritiku serije? U kojoj je jedini iole gledljiv lik sa ljudskom motivacijom Adar?? Gde su hobiti gori od orkova? :LOL: Galadrijela koja je zeljna krvi, mucenja i gde je sve izvrnuto naopacke. Mitril, silmaril na drvetu??? Numenor sa svojih 5 brodica, 50 stanovnika i 4 vojnika koja su se samougurala u celiju. I jos beskraj drugih nebuloza od skakanja po mapi do haosa sa protokom vremena.
Da, serija ima diverse karaktere. Fuck it. Ionako ne prati nista vezano za taj svet koji znamo ovo je Amazonova interpretacija i za cije ime su platili brdo novca. Ali mislim da je veliki promasaj ne videti nista drugo za kritiku osim tog jelte, diverse momenta, zar ne? Ovo je bunar bisera koji je kostao milijardu dolara a epic je koliko i neki CW shou, hajte malo diskusije ozb tipa a ne vise o diversity dosadilo i bogu i narodu :)

Poslednja izmena:
Evo primera radi jedan dobar skec

Desila se eksplozija, mt Doom je upravo napravio random seoski mehandzija
Izildurov konj to oseti i uzbuni se, pokusavajuci da obavesti svoga vlasnika, ali ovaj ga naravno ne razume
U tom casu dodje mudri Elendil i rece svome sinu da konj zapravo oseca njegova osecanja
I ovaj ladno utripuje da je to zaista tako
Konj je vrv vec shvatio o cemu se radi i da ce zaginuti ako ostane s ovim glupacima
I onda pukne vulkan, padaju bombe okolo, ljudi bukv bivaju spaljeni na mestu, spasava se nejac, deca zovu u pomoc, ljudi u panici
*** svi ce izginuti ako neko ne uzme stvari u svoje ruke, Galadrijela se smrzla u mestu

I potom vidimo zbunjenog Izildura kako doziva svog konja🐴

Poslednja izmena:
Nex brate, dobar si lik ali polomim mozak dok pročitam ove tvoje ošišane postove. Šta je problem da iskucaš poruku na srpskoj latinici?

Zbog posla koristim dosta skracenica za programe u kojima radim, zatim komunikacija na engleskom, zato mi je tastatura uvek eng i prebacivanje na srp mi nije bas navika. Ali potrudicu se ubuduce, makar kad nisam na poslu, ako je toliki problem :)

Pazi ovako, niko te nije nazvao rasistom. Takodje te nije uskratio za tvoje misljenje o seriji. Ovde ima svakakvih misljenja, od normalnih do onih kojima ovde def nije mesto i zato se sve naznake skretanja diskusije u pogresnom smeru brisu u startu.
Da li sada treba da raspravljamo da li u Tolkinovom svetu treba da bude crnih vilenjaka i patuljaka? I to u seriji za koju svi znamo da NEMA VEZE sa Tolkinom :) I sto je jos nesrecnije, da na tome zasnivamo kritiku serije? U kojoj je jedini iole gledljiv lik sa ljudskom motivacijom Adar?? Gde su hobiti gori od orkova? :LOL: Galadrijela koja je zeljna krvi, mucenja i gde je sve izvrnuto naopacke. Mitril, silmaril na drvetu??? Numenor sa svojih 5 brodica, 50 stanovnika i 4 vojnika koja su se samougurala u celiju. I jos beskraj drugih nebuloza od skakanja po mapi do haosa sa protokom vremena.
Da, serija ima diverse karaktere. Fuck it. Ionako ne prati nista vezano za taj svet koji znamo ovo je Amazonova interpretacija i za cije ime su platili brdo novca. Ali mislim da je veliki promasaj ne videti nista drugo za kritiku osim tog jelte, diverse momenta, zar ne? Ovo je bunar bisera koji je kostao milijardu dolara a epic je koliko i neki CW shou, hajte malo diskusije ozb tipa a ne vise o diversity dosadilo i bogu i narodu :)
Deder, kaži neku o HotD... Isto ovako kritički.
I molim bez psovki tipa FUCK IT (izričito je zabranjeno u novim pravilima foruma). Ili to za moderatore ne važi :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno