Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tesko... Prakticno sve ide preko njih, pa se kaci na ostale sajtove.

Recite mi jel su oni stari filmovi Evil Dead horor ili komedije?
Pošto vidim da ima serija Ash vs Evil Dead sa odličnim ocenama.

Prvi deo je bio vise horor, drugi (koji je u neku ruku remake prvog dela) je histericna horor komedija koja je izmislila zanr maltene, a treci je omaz liku i delu Asha 😀 Serija je logicni nastavak svega toga 🙂

Ja i dalje uzivam uz 130 MB za 20 min serije. Tj uzivam u seriji a ne u P 🙂

Sve zavisi na kojoj diagonali se gleda... ima ovde ljudi koji serije gledaju na telefonu, njima je dovoljan i rip od 100mb.

Pa i film je bio tu i tamo, serija tek prava beda.. I ja sam tu negde batalio.

Lucifer - namecu sad kao neku misteriju iz vedra neba, potpuno neprirodno *no pun intended* - nzm koliko cu jos da gledam ako se ne poprave - slatka ona matorka alii nije to dovoljno da bi se gledala serija.

Edit : Prati li neko ovaj The Magicians (US) - valja li cemu?
The Magicians... Tja, izgleda kao Hogwarts iz Harry Potter - a za tinejdžere, tj ako je Hogwarts osnovna škola, ovo je srednja 😀 Ideja za seriju nije loša, mada mislim da je mogla biti bolje odradjena. Sve u svemu, meni je ok za neobavezno gledanje, i tu pravim razliku izmedju toga i "recenziranja" neke serije da bih joj našao mane.
Lucifer je meni npr skroz opuštena varijanta, zanimljiva za gledanje i mislim da je glavni lik bas "ubo" ulogu, počevši od akcenta preko "djavoljeg" humora itd. Takodje "brain off" vrsta serije, iako iza nje stoji čuveni Jerry Bruckenhaimer (!), sto ne liči na njega uopšte.

Nisam mislio na to, nego mi ovaj tip serije nesto ne liči na njegove ranije radove...

Razmisljam da pocnem Lost i The Originals.Za ovu drugu vidim prejake ocene za epizode na imdb-u.Vasi utisci,ali bez velikih spojlera??

Jel gleda neko ovo http://www.imdb.com/title/tt4474344/?ref_=ttep_ep_tt - Blindspot . . . kakvi su utisci?
Gledam ja... Šta znam, nekako mi je mlako, neubedljivo... Ovih 11 epizoda je komotno moglo da se spakuje u 5 epizoda. Nepotrebno razvuceno, a iz tog razloga cela priča je pomalo razvodnjena i prilično konfuzna, kao da su scenario pisali u hodu, u fazonu "ma snimaj, smisljacemo usput sta ce biti dalje". Može da se gleda ali ništa posebno, pogotovo ako snizis kriterijume u startu.

Lost je pod obavezno, skoro ga obrnuo po drugi put.Jedna od boljih time travel serija.

Velik hipi beše tad. Veliko i razočarenje kasnije.

Pogotovo one fore kad završe na pola epizode napeto pa čekaš ko $#&$%& nedelju dana.

Doduše dok nisam stigao da čekam, tukao sam po 10-ak epizoda dnevno, navlakuša opasna.

Štrajk scenarista je osakatio seriju, te je poslednjih par sezona pokušaj ˝damage control˝-a.

Poslednja izmena:
Lost je možda i najbolja serija koju sam gledao.

Baš sam juče počeo da gledam Colony, kad ono.. Sawyer.

Poslednja izmena:
Znači ona epizoda kada Lock nađe onaj poklopac i tako završe epizodu uuuuh

Hahaha pre dva dana sam baš tu epizodu gledao kod devojke ona naravno tuče nekoliko epizoda na dan, kako sam se uhipio na kraju epizode..

Lost je ubedljivo najgori primer trenutno preovlađujuće filozofije snimanja serija.

Fazon je:
"Hajde da iskomplikujemo sve što možemo, pa nek gledaoci lome glavu i grickaju nokte šta će sledeće da se desi. Na to se lože!"
"Ali kako ćemo to da raspetljamo na kraju?"
"Ma ko te pita! Naduvaćemo se pre pisanja scenarija za poslednjih par epizoda, pa ćemo da smandrljamo nešto, al' obavezno da ostavimo bar pola stvari nedorečeno, kako bismo delovali "duboko" i misteriozno, a i da nas ne provale da nemamo pojma kako da se ispetljamo iz onoga u šta smo se upetljali."

Neka hvala.

Takođe, Jar Jar Abrams-u treba staviti zabranu prilaska bilo kakvom scenariju ili kameri do kraja života.

Lost je ubedljivo najgori primer trenutno preovlađujuće filozofije snimanja serija.

Fazon je:
"Hajde da iskomplikujemo sve što možemo, pa nek gledaoci lome glavu i grickaju nokte šta će sledeće da se desi. Na to se lože!"
"Ali kako ćemo to da raspetljamo na kraju?"
"Ma ko te pita! Naduvaćemo se pre pisanja scenarija za poslednjih par epizoda, pa ćemo da smandrljamo nešto, al' obavezno da ostavimo bar pola stvari nedorečeno, kako bismo delovali "duboko" i misteriozno, a i da nas ne provale da nemamo pojma kako da se ispetljamo iz onoga u šta smo se upetljali."

Neka hvala.

Takođe, Jar Jar Abrams-u treba staviti zabranu prilaska bilo kakvom scenariju ili kameri do kraja života.
Ok, ali ona sa Francom u prošlosti uopšte nije losa serija (11.22.63), a i biće samo 8 ep ukupno pa nema sta da upropasti. A Džej Džej režira.

Od njega više ništa ne gledam ni da mi plate.
Popišao se i na Star Trek i Star Wars. Dosta je bilo...

Lost je bila prva serija koja je označila prekretnicu u smislu - serije su bolje od filmova. U ovoj hyperprodukciji filmova retko šta valja, dok od serija retko koja ne valja u poslednje vreme.

SPOILER za lost

Ja se izvinjavam ali vidim previse postova koji hvale Lost, i ne razumem vas.

Osecaj gledanja losta je kao da si sam zavrsio na ostrvu sa celom ekipom i sve je super i ekstra, misterija, gomila "hipi-ja" na sve strane i onda udjes upravo u onaj Locke-ov hatch, i posle nekoliko godina istrazivanja i sastavljanja sifri, logike, svega, na monitoru izadje ultimate poruka celog ostrva:

tumblr_nlkvponqJt1teh2tao1_400.jpg

Ja sam gledao Lost real-time dok je bila serija prikazivana. I sam sam "pao" na foru i svakodnevno citao clankove na Lostpedia-i koji mi je bio poseceniji sajt i od Google-a u tom trenutku. Svaki dan teorije, svaka nova epizoda gomila neodgovorenih pitanja, "hipi" do maksimuma, i onda poslednjih 3 epizode sto bi rekli ovi internet gikovi: fuck the viewers of the show, in particular.

Zasto je Hurley privlacio nesrecu ? neobjasnjeno
Odakle Kejt drugi kljuc od safe deposit box ? neobjasnjeno
Sayid i Nadia - jel mrtva, jel nije ? cas jeste, cas nije ? neobjasnjeno
Zasto su Others uopste uzimali uzorke krvi od ostalih ? neobjasnjeno, i pritom je*ite se gledaoci
Zbog kog posebno razloga je Jacob-ova koliba isla sa mesta na mesto ? neobjasnjeno
Gde je telo Kristijana Sheparda ? neobjasnjeno
Zasto je posebno Desmond otporan na elektromagnetizam ? neobjasnjeno
Zasto je Walt dzedaj ? neobjasnjeno
Zasto Dharma staff soba ima sakrivenu kancelariju ? neobjasnjeno
U koju naucnu svrhu Dharma Initiative kombinuje svoja istrazivanja sa egipatskom mitologijom ? neobjasnjeno
Mr Hawking << ajde da ubacimo misterioznu babu koja zna sve o ostrvu i o timey-wimey stuff, u proslosti upoznala skoro sve komplet likove iz serije, i u okej odnosima je sa svim misterioznim likovima. zasto ? neobjasnjeno
Ko je izgradio statuu ? a ko je eventualno i srusio ? neobjasnjeno
Ko je izgradio hram ? neobjasnjeno
Kako to uopste funkcionise time-travel ako su MIB i Jacob zapravo putovali kroz egipatska vremena, moderna vremerna, vamte-tamte a konkretno su obojica na ostrvu 30ak godina .. ? neobjasnjeno
Kako Time travel uopste filteruje ko ce da prodje a ko ne, sobzirom da Frank, Ben i Sun nisu prosli kad i svi ostali ? neobjasnjeno

i ovako do prekosutra, sve dok se ne osvrnes na poslednju epizodu: Ostrvo je u stvari cistiliste. fuck the system and rules in particular. (sto je Lindelof hteo da nam proda pa posle menjao plocu kad su fanovi hteli da ga zapale). Ubedljivo najjadniji pokusaj "deus ex machina" zapleta koji sam ja ikada video u nekom pisanom ili emitovanom delu.

Nema nista gore od toga da neko uvede tako glomaznu mitologiju kroz vreme, samo da bi objasnjenje za skoro sve u seriji bilo "belo svetlo iz izvora, cistiliste, magija". Serija ima preko 50 i dalje neobjasnjenih artifakta koji su se provlacili kroz epizode, lokacija, dogadjaja, koji su ostali neobjasnjeni a "ponuda" kreatora serije je bukvalno u fazonu "because magnets".

Da mogu sebi u proslosti da kazem nekoliko stvari to bi bili pobednici lige sampiona, i nemoj da gledas Lost.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno