Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da, da, drugi šmek, ali dobar je skroz.

Uspeo da izdrzim Money Heist zavrsno do 7. epizode i batalio... Trebao sam ranije da secem, nego hajde, nadao se popravljanju zapleta...

Serija se pretvara u pravu spansku sapunicu pocevsi od 5. pa na dalje, bukvalno u "ko je bio/bi s' kim" i komplikacije koje zbog toga nastaju. Iako je premisa dobra, jednostavno ceo zaplet zbog sapunice postaje krs...

Ja sam pogledao i ep 3 (of 15) u međuvremenu :d Ne znam koliko je to epizoda u "Netflix edit" varijanti.
Odavno je postali očigledni da će svaki od likova da ima neku romansu, dilema je samo kolikom će ljubavnih trouglova & mnogouglova da bude 😀

Poslednja izmena:
Moj savet svima vezano za Dark: nemojte da gledate seriju uopste. Ili bar poslusajte ovo sto je emaremare rekao - sacekajte da izbace sve sezone pre nego sto odlucite da li cete gledati ili ne. Izbindzovao sam obe sezone u poslednja tri dana. Ne kazem ovo zato sto je serija losa, vec zbog:

Ovo ce da ide u 5-6 sezona (citaj "dok god zaradjuju i dolar od serije") i nece imati zadovoljavajuci kraj. Mene su jednom prevarili na ovaj nacin sa serijom Lost i necu dozvoliti da se to desi opet. Detaljne utiske o seriji (i zasto mislim ovo sto sam rekao) cu napisati sutra, jer imam svasta nesto da napisem.

Ja sam pogledao i ep 3 (of 15) u međuvremenu :d Ne znam koliko je to epizoda u "Netflix edit" varijanti.
Odavno je postali očigledni da će svaki od likova da ima neku romansu, dilema je samo kolikom će ljubavnih trouglova & mnogouglova da bude 😀

Ovo sto sam našao je 13 ep x 44min za prvu sezonu i valjda 5/6ep za drugu...
Dobra ideja (posebno pripremama koje se odmrse kroz flešbek) ali kako odmiče vidiš da radnju vuku, što kažeš, ljubavni "mnogouglovi" i ono što treba da bude glavni zaplet totalno gubi smisao...

Čini mi se da je pre koju godinu bila isto preporuka za neku špansku blažu scifi/time travel seriju The ship (ili tako nesto) ali i da se to svelo na istu sapunicu kao ovo gore...

Poslednja izmena:
Ovo što sam ja skinuo je 15 x 70 minuta kako je originalno emitovano (skinuo sam BluRay rip, namerno ne Netflix rip... zbog Plex + trakt.tv scrobble jer oba koriste informacije sa TVDB), što je te "2 sezone" na Netflix-u. A u stvari je jedna sezona koja je emitovana iz 2 dela :d
I pre nego što je počelo očigledno "sapunjarenje" mene su već počeli da nerviraju postupci ovog "profesora" sa odlaskom u kafić pa na dalje... ne deluju kao potezi nekog ko je navodno inteligentan. Sve u svemu serija deluje moderno i super produkcijski... ali je sapunica u srži 😀 😀 Verovatno ću pogledati još koju epizodu u ovom tempu "na svakih 10 epizoda Sopranos-a jedna španska"... kad mi dosadi Sopranos a nema nove / neodgledane One Punch Man epizode (S2 je krš, btw) onda kao ajd ta španska.

pod tom španskom vrv misliš na Pluton B.R.B. Nero .

Aleks de Iglesia malko podbacio, al vrijedi odgledat zbog preljepe, zanosne Karoline Bang.

Poslednja izmena:
Ovo što sam ja skinuo je 15 x 70 minuta kako je originalno emitovano (skinuo sam BluRay rip, namerno ne Netflix rip... zbog Plex + trakt.tv scrobble jer oba koriste informacije sa TVDB), što je te "2 sezone" na Netflix-u. A u stvari je jedna sezona koja je emitovana iz 2 dela :d
I pre nego što je počelo očigledno "sapunjarenje" mene su već počeli da nerviraju postupci ovog "profesora" sa odlaskom u kafić pa na dalje... ne deluju kao potezi nekog ko je navodno inteligentan. Sve u svemu serija deluje moderno i super produkcijski... ali je sapunica u srži 😀 😀 Verovatno ću pogledati još koju epizodu u ovom tempu "na svakih 10 epizoda Sopranos-a jedna španska"... kad mi dosadi Sopranos a nema nove / neodgledane One Punch Man epizode (S2 je krš, btw) onda kao ajd ta španska.

Ne vredi, kako dalje odmice utisak je da veci thrash postaje. Ako imas backlog bolje nesto izvadi iz naftalina nego da trosis vreme na ovo...
Slazem se za OPM s2, jeste krs, bilo je za ocekivati uzeci u obzir nov studio ali zavrsicu iz postovanja vanserijske s1. (AoT s3 je odlicna za sada)

Cekam The Boys i Stranger things s3 (mada ova potonja ne mirise na dobro)

Moj savet svima vezano za Dark: nemojte da gledate seriju uopste. Ili bar poslusajte ovo sto je emaremare rekao - sacekajte da izbace sve sezone pre nego sto odlucite da li cete gledati ili ne. Izbindzovao sam obe sezone u poslednja tri dana. Ne kazem ovo zato sto je serija losa, vec zbog:

Ovo ce da ide u 5-6 sezona (citaj "dok god zaradjuju i dolar od serije") i nece imati zadovoljavajuci kraj. Mene su jednom prevarili na ovaj nacin sa serijom Lost i necu dozvoliti da se to desi opet. Detaljne utiske o seriji (i zasto mislim ovo sto sam rekao) cu napisati sutra, jer imam svasta nesto da napisem.

Slazem se, posle 01ep druge sezone oseca se taj Lost sindrom :S:

AoT sam objektivno trebao bataliti još sredinom S02 ali... SASAGEYOOOO :d :d :d
Batalio sam na S03E10...

Nemam pojma šta ću da gledam kad završim Sopranos reprizu (još S05 i S06, u proseku pogledam 3 epizode dnevno :d ). Mooooožda sam mogao posle sto godina pauze da nastavim sa Les Revenants S02 (mada sam totalno zaboravio šta se izdešavalo u prvoj ). Pašće nešto na ne-engleskom verovatno... možda i neki anime ...

Poslednja izmena:
Probaj Euphoria, dobra je za sad ...generalno, jeste late teen target, ali prilicno dobro izmontirana, muzika, prica i celokupan vizuelni utisak, nije tralala 🙂

Poslednja izmena:
Чернобил
Чиста десетка. Својски су се потрудили да буде све максимално аутентично.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Konačno odgledah ST: Discovery drugu sezonu.

Priča je jednim delom bila jako predvidljiva jer je
time paradox
prilično prežvakana tema, i završava se uvek na isti način. Razvoj likova, banter, govori, momenti na koje se naježim su bili sjajni! Ali, baš sjajni!

Serija jeste prilično daleko od svojih korena, izgleda slično po šablonu, ali je celokupna koreografija, fotografija i način, pogotovo vizuelni, govorni i zvučni daleko od npr. Vojadžera ili DS9. Sad kad uporedim navedene stare serije i Diskoveri, tj. osećaj koji imam nakon gledanja, velika je to razlika.

Meni lično je daleko više prijao stari Star Trek, možda je nostalgija, mada sam gledao Vojadžer 3 puta, DS9 isto 3 puta, u poslednjih 15 godina, i likovi kao što je Doktor, Dženvej, 7of9, Sisko, Odo i Dukat su mi svetlosne godine ispred likova u ST : D. Jednostavno način na koji su ovi likovi ispreplitani sa glavnom pričom mi dok pišem ovu rečenicu dolazi želja da sve gledam po 4ti put... dovoljno rečeno.

Poslednja izmena:
Pogledao Euphoria prvu epizodu.. Ne zivim u Americi ali samo ponasanje likova mi vise prilici koledzu a ne srednjoj skoli pa je malo tesko 'uziveti se', i mozda je previse napadno sve, ali sto neko rece jako je kvalitetna montaza, sam flow.. 'skupa' je..

Vise lici koledzu pre 10-15 godina, sad su se granice spustile bas... poprilicno je realno napravljeno, ako se uzme u obzir da prikazuju vise extremnih prica, ali tu je negde... Ja sam pogledao sve tri do sada i ako zanemarim prenaglasenu golotinju i jednu bas dosadnu pricu poprilicno mi je gledljivo, pogotovo ako uzmem da posmatram kao neko ko se izmedju ostalog i bavi video produkcijom 🙂

Koliko znam bice 3 sezone...tako da bolje da se iskulira jos godinu-dve, pa da se sve lepo odgleda.. 😀

Baš tako, ja još neću ni počinjati drugu sezonu ako će raditi treću, a ni sada se prve ne sjećam, dosta se prepliće i teško je nakon ovolike pauze gledati nastavak takve serije.

Zavrsio Lucifer 4 sezonu i mogu vam reci da sam uzivao. Treca sezona je bila 10x losija ova je bas lepo odradjena...

Bosch sezona 5, vrlo dobra. Pogledao sam sa uzivanjem, verovatno ce biti i 6-ta..

The Rain...dugo hvatala "prasinu" na HDD-u i rekoh ajde da pogledam kakva je.
Prva sezona slabija, vidi se da su radili sa malim budzetom, mada je prica interesantna.
Druga sezona drastican skok u kvalitetu, interesantnije, ozbiljnije uradjeno.
Nije losa da se prekrati vreme kad su napolju ove vrucine.
Bice i treca sezona koja bi trebalo da bude i poslednja.

Stranger things je online, prvo cu da skinem zadnju seriju 2. Sezone da se podsetim, pa gledam novu, 3. Sezonu [emoji16]

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ja poceo sinoc sa dve epizode trece sezone. Nista konkretno vam ne mogu reci, jer jos i ne znamo sta se tacno desava.
Samo znam da mi je drago da je izasla...

Kakav je Stranger Things S3? Mazanje ociju ili je ipak dobra?

Meni lično je daleko više prijao stari Star Trek, možda je nostalgija, mada sam gledao Vojadžer 3 puta, DS9 isto 3 puta, u poslednjih 15 godina, i likovi kao što je Doktor, Dženvej, 7of9, Sisko, Odo i Dukat su mi svetlosne godine ispred likova u ST : D. Jednostavno način na koji su ovi likovi ispreplitani sa glavnom pričom mi dok pišem ovu rečenicu dolazi želja da sve gledam po 4ti put... dovoljno rečeno.
Cccc, da ti Kira i O'Brien nisu na listi.... au 🙁

Ima li neki info kada ce sledeca sezona Expanse-a? Osim najave da ce je Amazon preuzeti nista ne videh novo.

Jel moze neka lista serija koje su izasle skorije a da vrede gledanja .. ? Vidim da spominjete Dark i Euphoria, prvu cu da odgledam kad sve izadje, dok mi tema ove druge uopste nije privlacna

Od aktuelnih serija koje pratim, samo Agents of Shield ide i nemam sta da gledam. Poceo sam da citam mange iz dosade, preporucite mi neku novu seriju vrednu pracenja

@NemanjaDk93 vredi li gledati Lucifer 4 sez ? Meni je postala krajnje dosadna u sez 3 zbog "procedural" fazona, sve jedno te isto, cele sezone a uopste se ne koncentrisu na glavnu pricu i divine tematiku kao sto to radi Supernatural

Seriji Lucifer je odradjena neka vrsta remonta za 4 sezonu, srz serije je isti ali je sve mnogo zanimljivije i bolje za gledanje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno