Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije losa Jessica Jones, Netflix me navuce tri epizode da pogledam.

Sent from mTalk

Opa Borise, gledas Marvel, ovo nece na dobro da izadje 🙂

Second chance
Pilot je cist prosek. Kao da su na silu smislili plot. Nista nije bas katastrofalno, ali mi se nista nije posebno svidelo. Sumnjam da ce napraviti neku dobru akciju, a ostalo je genericka teorija zavere.

Poslednja izmena:
Sad videh hvala, i naravno spika o 4 profila na 1 nalogu to je verovatno svakome p4vo palo na pamet. Kakvi smo...

Mozda, ali pre 15 godina. Bas sam uhvatio neku epizodu agenta Kolsona i druzine na Foksu pre neki dan, prvu posle pilot epizode koju sam batalio na pola. Fan sam lika i dela Joss Whedon-a ali ti Agenti su nivo onog Tarzana sto se davao na TV-u pre mnogo godina, bese kanadska produkcija. Takvi su i CGI efekti.

Ogledao sam i Ash vs Evil Dead. Super je, mada malo preteruju ali takav je fazon. Bolje nego neka nazovi ozbiljna zombie splacina poput TWD.
Ash vs Evil Dead se drži onog svog smeka kojim se izdvajao kada se pojavio, a vizuelni overkill (a i sam overkill 😀) je bio zaštitni znak serijala, poput hektolitara krvi, iznutrica i ostalih djakonija. Svidja mi se kako je urađen prelaz priče posle toliko godina jer izgleda da nije rađen na silu kao što ima primera u kinematografiji (Indiana Jones npr). Sama priča je logičan nastavak dogadjanja iz filmova, ne računajući Army of Darkness gde su malo skrenuli sa puta što se meni lično nije svidelo. U ovom slučaju, recept za dobru zabavu može se prikazati jednostavnom formulom :
Bruce Campbell + (shotgun + chainsaw) : (demons + undead) x cabin in the woods = fun
😀

Mene je expanse zaintrigirao pa sam kupio i knjigu. Upravo čitam treći deo 🙂
Obzirom na materijal i na trenutni tempo/kvalitet, mislim da će serija da bude sasvim pristojna.

The Expanse ovim tempom teško da može strpati prvu knjigu u prvu sezonu, ako planiraju 10 epizoda. U petoj je sve kao preslikano iz knjige, ali stvarno mi nije bila nikakva epizoda.

Limitless je definitivno promašaj. Solidan početak, mislio sam biće triler, a onda se pretvorilo u serijicu koja i u 12 epizoda mora da popunjava rupe bezveznim filler epizodama. I sad ovo na kraju, ništa se ne dešava 5 epizoda i onda sve pokušaju da reše u jednoj epizodi.

Pa jeste bolje od Arrow (bar meni) za jedno 2 klase, imas na NF i Daredevil taman da iskoristis promo period.

Gledam i ja trenutno JJ, na pola sam. Slicno kao i DD, u najbolju ruku da se kaze prosecna serija. Cak i osecam blagu grizu savesti zbog protracenog vremena. 6/10, ko ne pogleda nece pogresiti.

I ja isto JJ jos mi je zadnja epizoda ostala, onako... nije lose ali opet daleko od DD. I realno sto furaju UHD foru na netflixu je u najmanju ruku smešna jer skoro da nema razlike u kvalitetu izmedju fHD/UHD.

I ja isto JJ jos mi je zadnja epizoda ostala, onako... nije lose ali opet daleko od DD. I realno sto furaju UHD foru na netflixu je u najmanju ruku smešna jer skoro da nema razlike u kvalitetu izmedju fHD/UHD.
Verge je radio test nedavno. 4K na Flixu je na nivou oštrine BluRay-a, fizičkog medija u plejeru. Znači high bitrate FHD. Nema dodatne oštrine. E sad, na 4K TV-u sa dobrim upscalerom, 4K upscale daleko bolje izgleda kada gledaš high bitrate, jer algoritam barata sa kvalitetnijim signalom.

Uporedio bas jer imam istu diagonalu fHd i UHD i stavio istu seriju na flixu na oba tva.Neprimetna razlika dok oni test snimci prirode na yt i još neki kratki naslovi nebo zemlja. Tj jaw dropping.
Očigledno je da ce pravi 4K doživljaj biti samo sa fizičkih media ili težina filma od nekih 50GB da bi to ličilo na nešto. Streaming istog je bar za sada još nedovršen.

Poslednja izmena:
Ma ne verujem da je na YT bolji kvalitet slike, nego tamo ako uporedjujes sa njihovim losim 1080p onda jeste razlika. Na netflixu verujem (koliko sam video na onim ripovima po trackerima) da je 1080p mnogo bolji nego na YT.

4K snimci na YT recimo od Jacob + Katie Schwarz u 4K su perverzija i ne mogu se uporediti sa nicim sto trenutno postoji na netflixu.

Odličan je kvalitet slike na NetFlix-u, treba podesiti ovako :

kvalitet.png

Nisam neki strucnjak ali mislim da 4K ce zaziveti 2018 najranije, dok sve dodje na svoje.

Idi u temu o televizorima, gomila ljudi kupuje 4K televizore preko mađara ili kod nas ...

Pricam o dostupnosti 4K materijala i masovnijoj prodaji. To sto kupuju sada je po meni besmisleno osim ako se time bavis ili imas para za bacanje.

Upravo tako, džaba mi uhd tv kada nemam sta da gledam u toj rezoluciji, stvari ce se popraviti do kraja ove godine koliko sam citao pogotovo na Netflixu gde rade na 4K remasterima na preko 100 naslova.
Ipak ovo nije tema za ovo, mada izgleda sa svaki noviji serijal koji dolazi u netflix izdanju je po pravilu uhd.

Idi u temu o televizorima, gomila ljudi kupuje 4K televizore preko mađara ili kod nas ...

Masa je kupovala i 3D televizore (i još kupuju) a ogroman broj takvih nikad nije pogledao bilo koji film u 3D, niti će... Kod većine kupaca to je moda, u stilu "neka ima možda mi nekad i zatreba a čak i ako mi ne zatreba bar mogu da pričam da imam 3D TV".

Pre će biti jer ne znaju gde da skinu 3D film, a i veličina fajla odbija...
Osim toga tu je i bioskop 🙂
Jedno je 3D, drugo velika rezolucija...
Danas se najviše skidaju 720p i 1080p fajlovi, a to je do pre nekog vremena bilo nezamislivo 🙂

Poslednja izmena:
Najviše se skida 720p koji po veličini samog fajla nije nešto različit od ranijih DVDrip-ova. Većina, i to velika većina, i ne zna šta znače pomenute cifre. ( :

Pre će biti jer ne znaju gde da skinu 3D film, a i veličina fajla odbija...
Osim toga tu je i bioskop 🙂
Jedno je 3D, drugo velika rezolucija...

Neka bude i to što kažeš, to opet ne izostavlja pitanje a zašto su uopšte davali toliko više novca ako već ne znaju gde i kako da dođu do 3D filma ili im je fajl prevelik a oni se nisu informisali pre kupovine TV o tome. Što bi se reklo "What a waste of money"...

Poslednja izmena:
Sve to zavisi od raznoraznih faktora - za neke serije je oko 700MB a za neke oko 1,5-1,6GB a isto se radi o 720p serijama koje traju oko 40-45minuta.

Počeo na Flixu sa The 100, ovo je preslikana radnja Losta. Gledao 3 epizode i imam Deja Vu pilot epizode Losta. Samo tinejdž varijanta - ne znaš ko će koga izj..... do kraja epizode 😀.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno