Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Obecava, odlicna ekipa.

Odgledao sam homeland S05, bas mi se svidja ceo taj prikriveni antivazalski fazon serije.
Nastavicu sigurno i dalje da je pratim.

Meni The Bastard Executioner baš dobar, priča mi je zanimljiva, a scene su namerno takve. Poenta i jeste da se prikaže srednji vek koji se s razlogom naziva mračnim dobom.

S druge strane, The Expanse me i nije baš oduševio, vizelno mi se sviđa, ali je tempo i priča uopšte previše spora. 4 epizode, a još nemaš pravu naznaku o čemu se u stvari radi.
Ja generalno ne mogu da podnesem tako izrazito i detaljno prikazano mučenje, sakacenje.
kad je onoj devojčici odsekao nos, e dalje više nisam mogao da gledam

^Pa takvo je vreme i bilo, bez milosti i bez razuma, i mnogo gore stvari su bile svakodnevnica. Hteli su realističan prikaz tog vremena. Meni se u seriji ne sviđa što su ubacili fantasy elemente, jesu blagi, ali su nepotrebni. Tu i tamo ima malo slabije glume, ali je serija u principu dobra. Naravno, takve stvari se ne prodaju dobro, nema dovoljno seksa i ne seckaju samo loše momke, pa je serija i otkazana. Priča je, srećom, delimično zaokružena, pa može da se odgleda.

Peaky Blinders

Odlična serija. Ovih 12 epizoda sam stukao za 3 dana. Kasting sjajan, pogotovo mi se svideo Tom Hardy u 2-oj sezoni. Jes da je mala uloga, ali je fenomenalno odradio posao. Nadam se da će treća sezona održati kvalitet.

Jel gledao neko The Frankenstein Chronicles sa Sean Beanom? Vredi li gledati? Samo da mu ne odseku glavu u prvoj epizodi 😀

Izgleda da ovde nešto nema previše Šerlok fanova... Meni je specijal kul, mada da bih mogao neki zreliji sud da donesem moram da pogledam još jednom zato što sam delove predremao (ne od dosade, jednostavno sam preumoran bio).

A ova Inception fora sa mind palace-om, solidna je. Onog trenutka kada sam video Majkrofta bilo mi je jasno za Šerlok sve ovo tripuje.

Konačno, vraća se New Girl, danas je premijera. Malo sitkoma nije na odmet 🙂

Izgleda da ovde nešto nema previše Šerlok fanova... Meni je specijal kul, mada da bih mogao neki zreliji sud da donesem moram da pogledam još jednom zato što sam delove predremao (ne od dosade, jednostavno sam preumoran bio).

A ova Inception fora sa mind palace-om, solidna je. Onog trenutka kada sam video Majkrofta bilo mi je jasno za Šerlok sve ovo tripuje.
Kakvi nema, evo ja sam okoreli ljubitelj Sherlock-a, još od vremena legendarnog Jeremy Brett-a, koji je po meni još uvek neprevazidjen u toj ulozi. Svi ostali su blede izvedbe, pogotovo ona smejurija sa Robert Downey Jr, koja kao film i nije loša, ali kao predstavljanje Sherlock-a je patetična jer je u stvari u pitanju prosečan akcioni film... Tek sa pojavom Benedict Cumberbacha u ulozi Sherlock-a je ovaj lik ozivljen kako treba, po mom ukusu, iako je radnja premeštena u sadašnje vreme. Ništa manje dobar je i Martin Freeman kao Watson, šteta je samo sto nema još epizoda, pošto materijala u Doylovoj literaturi svakako ima dosta.
Npr meni je i Elementary vrlo dobra serija, uz veoma slobodno predstavljanje Sherlock-a i Watson ali vidim da nije po svacijem ukusu.

Kakvi nema, evo ja sam okoreli ljubitelj Sherlock-a, još od vremena legendarnog Jeremy Brett-a, koji je po meni još uvek neprevazidjen u toj ulozi.
Svi ostali su blede izvedbe, pogotovo ona smejurija sa Robert Downey Jr, koja kao film i nije loša, ali kao predstavljanje Sherlock-a je patetična jer je u stvari u pitanju prosečan akcioni film...
+1 za obe stavke.
Benedicta kao Šerloka još nisam gledao, stavljeno na listu, nadam se da će mi se svideti.

Dobar je Benedikt kao Serlok, dobar je glumac i ima odredjenu harizmu koja je potrebna da se iznese ovakva uloga. Posle gledanja serije, ovi filmovi sa RDJ mi deluju prosecno 🙂

Nisam jos pogledao ovu novu epizodu, cekao sam prevod da se pojavi, verovatno cu veceras...

Poslednja izmena:
Dobar je Benedikt kao Serlok, dobar je glumac i ima odredjenu harizmu koja je potrebna da se iznese ovakva uloga. Posle gledanja serije, ovi filmovi sa RDJ mi deluju prosecno 🙂

Nisam jos pogledao ovu novu epizodu, cekao sam prevod da se pojavi, verovatno cu veceras...
+1
U potpunosti se slažem sa komentarom.

Upravo tako, Sherlock je veoma kompleksan lik i ne može svako da ga iznese na pravi način. Da se razumemo, i Robert Downey Jr ima harizmu svakako, ali on nije tip glumca za takvu ulogu, mada deli neka interesovanja sa Sherlock-om, poput kokaina 😀

Ja sam 2 puta. Preporučujem svakom ljubitelju Sherlocka da ako može iskopa negde epizode sa Jeremy Brettom u glavnoj ulozi jer mislim da je on kao glumac i celokupna izvedba serije najbolje dočarala literarni predložak. Brett je bio vanserijski glumac a to mu je bila uloga života.

U to vreme su pravljene serije i filmovi za kvalitet, a ne samo za enterntainment i prodaju... JB je klasa iznad i BCa, BC ipak ide na gledanost puno.

Ja sam 2 puta. Preporučujem svakom ljubitelju Sherlocka da ako može iskopa negde epizode sa Jeremy Brettom u glavnoj ulozi jer mislim da je on kao glumac i celokupna izvedba serije najbolje dočarala literarni predložak. Brett je bio vanserijski glumac a to mu je bila uloga života.
Ja imam sve epizode, odgledao 2 puta[emoji4]

Jel nova sezona serloka ide cela ove godine ili? Vidim na imdb kao samo ova epizoda 2016. A ostale sl godine...

Meni ni ne pada na pamet da gledam novog Šerloka.

Seriju The Bridge, koju verziju preporučujete, evropsku pošto vidim da su i ameri napravili svoju?

Svedsko/Danska je odlicna. USA verziju nisam gledao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno