Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odgledao Foundation.

Veliki sam fan knjiga i sećam se da sam se još kao klinac razmišljao kako bi bilo lepo da snime seriju/film po tome, pa sam ubrzo i sam skontao da bi to bilo vrlo dosadno za gledanje.
Od mene serija ima solidnu 8/10. Kapiram da su morali neke izmene da unesu i manje mi smeta ovo nego li recimo izmene u LOTR (two towers i rotk).

Najveći fail po meni i jedan preko koga teško prelazim jeste
ako je demerzel u stvari denil oliwio, kako može da ubije čoveka, trebalo bi da tri zakona robotike to spreče?

Odgledao Foundation.

Veliki sam fan knjiga i sećam se da sam se još kao klinac razmišljao kako bi bilo lepo da snime seriju/film po tome, pa sam ubrzo i sam skontao da bi to bilo vrlo dosadno za gledanje.
Od mene serija ima solidnu 8/10. Kapiram da su morali neke izmene da unesu i manje mi smeta ovo nego li recimo izmene u LOTR (two towers i rotk).

Najveći fail po meni i jedan preko koga teško prelazim jeste
ako je demerzel u stvari denil oliwio, kako može da ubije čoveka, trebalo bi da tri zakona robotike to spreče?
Danil I njegov partner su razvili nulti zakon. Partner nije preživeo implementaciju, Danil jeste.
Otprilike kaže needs of the many outweigh needs of the few :)) praktično omogućava kršenje prvog zakona radi carstva...
Mislim da je to bilo knjizi roboti i carstvo. Takodje u poslednjoj knjizi kad nadju danila na zemlji on im to objasni.
Tokom milenijuma je menjao svoje rezervne delove mozga, pa je malo i putanje u mozgu prilagodio.
Ne sećam se da je igde u knjizi nekog bas direktno ubio, više je doprinosio odlukama. Takodje nije bilo robotskih ratova :)

Sećam se toga, tzv nulti zakon koji je partner (žiskar beše) razvio, ali da, rekao bih da nije bilo ubijanja od strane robota i bez veze mi je što im je to promaklo.
Imho, tri zakona robotike su a must have ako ekranizuješ asimova...

No da ne tupimo, od mene topla preporuka za foundation.

Arcane odlicna, ceka se S02.

Netflix Original Series Jinx GIF by League of Legends

Ko je odgledao domaću seriju Crna svadba, kakvi su utisci?

Mene CS zainteresovala u prvim epizodama, posle je nekako sve pomalo nedoreceno.
Kao sto ni jedna serija ili film nedokumentarnog sadrzaja ne otkrivaju i ne resavaju sudbinu sveta, tako ni ovo u stvari nije nista drugo sem zabava na tamnu temu ljudskog postojanja...
Odgledajte, domace je, zabavice vas barem donekle.
Necu da ocenjujem.

Squid Game 8/10
Radnja je malo teza za moj ukus, ali eto pogledao sam i to cudo.

Hawkeye prve dve epizode, kao da je snimano za uzrast od 5-9 god... U smislu filmova za decu u kojima glumi "Rock", taj nivo priče i glume, samo mnogo manje zanimljivo.
Mislim da ću sačekati da izadje cela sezona pa odlgedati samo glavne scene.

S paklom svezan (2021)

Fešta besmisla.

Nisam relgiozan, tako da mi ovo glupo do Zla boga.
Ako je cilj bio da mi još dodatno zgade propovednike, uspeli su.
Ako je cilj da mi ogade Hulka i slične strip junake, uspeli su.

Skviid gejm i nekako, ali ovo...

Nego nisam ranije imao taj momenat in life da gledam nešto jer nema šta pametnije, e ovo je takav slučaj.

Već na po sezone netfix momenat, jackie chen dvokatica, girl power, prošla sito i rešeto after left to die in a ditch, trening by steven sigal duboko u šumama Urala.
Revenge Bato, umalo i hulkove prihvatljive boje kože da umlati.

Ne volim da dajem ocene, ali... tri Marka Đurića od maksimalna četiri.
Skoro pa potpuno besmisleno.

Seriju možemo prevesti na Naš jezik kao Korejski Ritopek simulator.

Odgledah Arcane gotovo u cugu, ne pamtim kad sam bio sigurniji u neku desetku kad sam davao na imdb.
google_grinning-face_9600_mysmiley.net.png
Fantastična animacija, svijet, upečatljivi likovi, greota bi bilo ovo neko da propusti samo zato jer nije navikao na animirane filmove a da nisu za djecu.

Ko je odgledao domaću seriju Crna svadba, kakvi su utisci?
Meni je bila osvezenje u odnosu na serije kod nas snimane. Kraj sezone je imao veliki klifhenger i ostavio sve otvoreno tako da je to jedan minus. Drugi minus je sto su epizode dosta ispunjene "filerima" tj bespotrebnim snimcima pejzaza iz dronova kako bi se vestacki nabudzio broj epizoda. Kada bi se to izbacilo mislim da bi sve stalo u 5-6 epizoda sto BBC praktikuje u svojim serijama.
Od mene 8/10 ocena.

Hellbound...

Od polovine 2.epizode počelo je da deluje ozbiljnije i da mi drži pažnju. Posle 3.epizode odgledaću je do kraja. (7.5/10)

jel ispratio neko kauboj bibapa, i jel stvarno toliko njesra kao što kažu ?

Crna svadba.
Moje lično mišljenje, žestoko razočarenje. 4/10.
Bez želje za ubeđivanjem i dijalogom, ali bilo je jače od mene da napišem ovo, jer sam prilično razočaran.

Znači prosto je neverovatno koliko mi možemo da smislimo nešto interesantno i onda ga us#&emo.
Priča je imala dobar potencijal, kamera, kadrovi, čak i zvuk obzirom na neka prethodna izdanja odličan, sekvence prelaza na flešbekove dobri, mada malo duži, Slavko Štimac koji nema puno dijaloga ali je odradio za svaku paru i tu je kraj dobrim ocenama.

I onda kreće očajna gluma, par naivnih dijaloga na nivou "š" produkcije, razvučena priča, sve ovo je moglo da se strpa u 4-5 epizoda, obrti kod glavnih likova neviđeno naivni, Nikola Kojo sa svojim već poslovičnim ulogama koje iritiraju i zbog kojih sa mukom nastavljam da gledam nešto, nelogičnosti, propusti u radnji...

Ne očekujem sad glumu, dramaturgiju, budžet kao u zapadnim produkcijama ali brate mili ili ga uradite da to liči na nešto ili snimajte predizborne spotove i reklame jer je ovo na tom nivou, šareno dinamično ali bezidejno i glupo.

zašto su seriju nazvali Crna svadba, motiv kao i sama vlaška magija koji su bili potencirani u najavi, praktično i nema veze sa samom radnjom.

Serija mi se generalno svidja ali me nesto kopka. Gledajuci sta sve postoji od stvari ne mogu da se otmem utisku da se magija kao takva prilicno primenjuje u tom svetu, one rukavice od VI, pa ona ruka na onoj ribi sa macem sto sve secka, pa onaj cekic sto ga batica pravi, pa oruzje od Jinx, itd. Koliko vidim ima ona ljubicasta tecnost koja mutira subjekta i koja daje nekakve magicne sposobnosti i koja napaja magijom predmeta kao u slucaju one ribe sa mac/rukom sto brani crnookog (ne pamtim imena, sry) a imamo i onda predmete sa plavom svetloscu, rukavice, cekic, oni hoverboard (doduse on svetle zeleno). Zasto se onaj mali cupavi sto su ga nogirali iz Veca toliko buni protiv magije kada je ceo svet potpuno zavistan od nje. Mislim sta je bre onaj robot iz Veca i kakva je ono ogrlica sa zubcanicima sto se mrdaju kod one druge pripadnice Veca. Ono, u svetu postoje najmanje dva izvora magije na kojima pociva njihova tehnologija i sada se mali pufnasti buni protiv one Hexatehnologije koja je bazirana na trecoj vrsti magije. Zasto?
Shimmer (ljubičasto) nije magija nego genetska mutacija, koja daje kratkotrajno povećanje brzine i snage, ali stvara zavisnost i deformacije. Hexa je materija tehnologije, ali i magije. Dekan se buni jer magijska strana Hex nije istražena, a za svojih 350 godina života pamti kako su pojedinci ovladali Hex (ili je on ovladao njima) na strašan način da su pokretima ruke uništavali gradove (ima jedna sekvenca gde to prepričava. Inače osnova njihovog razvoja nije Hex nego Steampunk tehnologije (para, visok pritisak...)

Edit: Zaboravih da dodam, tehnologija Fireflies bordova sigurno nije Hex, jer su je nakratko imali u svom posedu i pojma nisu imali šta je Hex. Mislim da je to energija onih svitaca koji su obnovili prirodu usled ničega, za koju su oni našli načina da je iskoriste.

Meni je Foundation otkrovenje ove godine. Ja kazem "svaka epizoda je kao dobar i kvalitetan obrok".

10og Decembra krece Expanse
Vidim da se pominje zajedno, nisam gledao Expanse… ako mi se svideo Foundation, da probam i Expanse? :)

To je onda dobra preporuka :)

naravo gledaj, taman dok odgledas ovo sto je vec izasko serija ce se zavrsiti posto je ovo oisladnja sezona...ma milina obozovam da tako seriju koja je provereno gledam kad je sve izaslo

jel ispratio neko kauboj bibapa, i jel stvarno toliko njesra kao što kažu ?
meni je recimo sasvim OK serija.
Sta je lose - na delove su previse kopirali crtani - scenu po scenu i tu ne ispada dobro. Najvise mi je primetno u prvoj epizodi, ostale nisu bas tako 1-1
Mislim da su svi korektno odglumili, dobar je casting. Dobar mi je i kraj.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno