Alister
Nenadmašan
- Učlanjen(a)
- 17.07.2001
- Poena
- 2,395
Prilicno glupo i meni nezanimljivo skroz !Jel ima neko da je počeo Hellbound na Netflixu?
Prilicno glupo i meni nezanimljivo skroz !Jel ima neko da je počeo Hellbound na Netflixu?
Odgledao Foundation.
Veliki sam fan knjiga i sećam se da sam se još kao klinac razmišljao kako bi bilo lepo da snime seriju/film po tome, pa sam ubrzo i sam skontao da bi to bilo vrlo dosadno za gledanje.
Od mene serija ima solidnu 8/10. Kapiram da su morali neke izmene da unesu i manje mi smeta ovo nego li recimo izmene u LOTR (two towers i rotk).
Najveći fail po meni i jedan preko koga teško prelazim jeste
ako je demerzel u stvari denil oliwio, kako može da ubije čoveka, trebalo bi da tri zakona robotike to spreče?
Postavljen prevod za šestu, odnosno poslednju epizodu druge sezone.Pogledajte prilog 322302
Ili ti Call My Agent kako su je Englezi preveli.
Odličnu recenziju možete pročitati OVDE
Meni je bila osvezenje u odnosu na serije kod nas snimane. Kraj sezone je imao veliki klifhenger i ostavio sve otvoreno tako da je to jedan minus. Drugi minus je sto su epizode dosta ispunjene "filerima" tj bespotrebnim snimcima pejzaza iz dronova kako bi se vestacki nabudzio broj epizoda. Kada bi se to izbacilo mislim da bi sve stalo u 5-6 epizoda sto BBC praktikuje u svojim serijama.Ko je odgledao domaću seriju Crna svadba, kakvi su utisci?
Shimmer (ljubičasto) nije magija nego genetska mutacija, koja daje kratkotrajno povećanje brzine i snage, ali stvara zavisnost i deformacije. Hexa je materija tehnologije, ali i magije. Dekan se buni jer magijska strana Hex nije istražena, a za svojih 350 godina života pamti kako su pojedinci ovladali Hex (ili je on ovladao njima) na strašan način da su pokretima ruke uništavali gradove (ima jedna sekvenca gde to prepričava. Inače osnova njihovog razvoja nije Hex nego Steampunk tehnologije (para, visok pritisak...)Serija mi se generalno svidja ali me nesto kopka. Gledajuci sta sve postoji od stvari ne mogu da se otmem utisku da se magija kao takva prilicno primenjuje u tom svetu, one rukavice od VI, pa ona ruka na onoj ribi sa macem sto sve secka, pa onaj cekic sto ga batica pravi, pa oruzje od Jinx, itd. Koliko vidim ima ona ljubicasta tecnost koja mutira subjekta i koja daje nekakve magicne sposobnosti i koja napaja magijom predmeta kao u slucaju one ribe sa mac/rukom sto brani crnookog (ne pamtim imena, sry) a imamo i onda predmete sa plavom svetloscu, rukavice, cekic, oni hoverboard (doduse on svetle zeleno). Zasto se onaj mali cupavi sto su ga nogirali iz Veca toliko buni protiv magije kada je ceo svet potpuno zavistan od nje. Mislim sta je bre onaj robot iz Veca i kakva je ono ogrlica sa zubcanicima sto se mrdaju kod one druge pripadnice Veca. Ono, u svetu postoje najmanje dva izvora magije na kojima pociva njihova tehnologija i sada se mali pufnasti buni protiv one Hexatehnologije koja je bazirana na trecoj vrsti magije. Zasto?
Vidim da se pominje zajedno, nisam gledao Expanse… ako mi se svideo Foundation, da probam i Expanse?Meni je Foundation otkrovenje ove godine. Ja kazem "svaka epizoda je kao dobar i kvalitetan obrok".
10og Decembra krece Expanse
Ja gledam od pocetka Expanse i bolji mi je Foundation.Vidim da se pominje zajedno, nisam gledao Expanse… ako mi se svideo Foundation, da probam i Expanse?![]()
meni je recimo sasvim OK serija.jel ispratio neko kauboj bibapa, i jel stvarno toliko njesra kao što kažu ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari