Šta je novo?

Poslednje odgledane serije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ideje tipa "new Game of Throne" = "narokaćemo još više sex scena i golotinje" i da je kao zato GoT bio toliko gledan i uspešan a ne zbog radnje i likova.
Rezultat nam je isti, ali ipak mislim da ne misle oni da je GoT bio gledan zbog golotinje i seksa, već je činjenica da je GoT bio gledan, pa onda oni mogu namerno da prave nešto što će gledaocima ličiti na GoT. Kao kad su se u nekom momentu svi naložili na vampire... Jedni valjda ispali uspešni sa vampirima, i odmah mnogi opleli samo po vampirima. I da, siguran sam da takav pristup pali kod ogromnog broja gledalaca!

Ali daleko je WoT po tom pitanju još uvek od GoT (mada videćemo šta vreme nosi) gde je bilo scena seksa koje su tu bile tek reda radi, da popune vreme.

Breaking bad. Vrhunska

Poslednja izmena:
Wheel of Time sam toliko dugo cekao da je krajnji utisak - bledunjavo.
Gluma - osrednja, prosek vadi Rosamund sto je i ocekivano.
Lan, Nynaeve i Rand mogu da prodju sa izborom glumaca i glumom.
Egwene (stvarno su mogli malo lepsu glumicu da nadju), Mat, Perrin - sta znam, nisu me kupili.
Woke efekat u punom zamahu, nije mi jasno na sta su potrosili 10 miliona po epizodi, tumaranje po Slovenackim Alpima?

Malo je matorija ali osim toga sasvim OK izbor...

A Perin sve vreme ima neku Jon Snowovsku "imam proliv" facu...

Malo je matorija ali osim toga sasvim OK izbor...

A Perin sve vreme ima neku Jon Snowovsku "imam proliv" facu...
Imas pravo, bukvalno isti izraz lica :D

Sta me jos brine, ako im je pilot epizoda ovakva, kakav li ce biti ostatak sezone....

Cekao sam dok nisu izasle sve epizode Foundation, pa da natenane pogledam jednu od mojih omiljenih SF prica.
Ne mogu da verujem sta su napravili...:eek:(n)
Pa da li imaju i malo mozga?? Unakazili su i oskrnavili jedno remek delo SF-a.
Ako ima neko ko cuva nasledje Asimova trebao bi da ih tuzi za ovo..
Kazu da je serija "based on the Foundation series of stories by Isaac Asimov"...nema veze bolje da su napisali "series created by David S. Goyer and Josh Friedman for Apple TV+", bilo tacnije.
Auu sto su me neprijatno iznenadili, a ovaj dasa je mogo da se barem obrija pre snimanja..🤮
sshot-2021-11-20-[1].png

Al malo je zaraso, svetleo bi vise da se izdepilira..:D
Salu na stranu, nikako ne mogu da shvatim zasto nisu snimali po originalu, zasto neko menja jednu odlicnu ideju i pricu sa necim bezveze.
Postoji nesto sto je dokazano dobro, a supljuglavi ga zamene ze njihovo :poop:..
A bas sam se radovao, napokon neko da snimi SF seriju po knjizi jednog od najboljih pisaca SF-a.
Koliko citam mozda i Wheel of time ode u slicnom pravcu. Nista im nije sveto..

Pogledao Foundation i Ted Lasso na apple. Ja sam zadovoljan sa obe. Ukinuo sam Apple na koji mesec.

Krenuo Wheel of Time, jako mi dosadna prva epizoda. Pošto sam uzeo Amazon zbog nje, gledacu dok ne izadje expanse :)

Arcane ne mogu da se udubim.
Cowboy Bebop mi je ok, ali su previše kopirali crtani. Pogledao pola juče na putu.

Još sam gledao Young Rock, prve 3, gledacu ako bude još kad budem leteo nazad :)

Pogledao juče sve epizode. Serija drži od 1-9 epizode i ne pušta.
Pravo osveženje. Mnogo truda je uloženo i to se vidi na svakom koraku. Drago mi je da vidim da još ima ljudi koji se trude oko svog dela.
Odgledah i ja juče prve tri. Večeras nastavljam 4-6. :)
Zadovoljan sam, slažem se sa preporukama koje su ranije iznete ovde.

Znači definitivno su pogrešili sa izborom Egwene da to nije normalno - u knjigama je reč o izuzetno lepoj devojci a ova glumica ne da nema ništa lepo već je teški promašaj... Čak u toj meri da mi se u poređenju sa njom izbor glumica za uloge Yennefer i Cirile u Witcheru uopšte ne čine lošim.

Serija mi se generalno svidja ali me nesto kopka. Gledajuci sta sve postoji od stvari ne mogu da se otmem utisku da se magija kao takva prilicno primenjuje u tom svetu, one rukavice od VI, pa ona ruka na onoj ribi sa macem sto sve secka, pa onaj cekic sto ga batica pravi, pa oruzje od Jinx, itd. Koliko vidim ima ona ljubicasta tecnost koja mutira subjekta i koja daje nekakve magicne sposobnosti i koja napaja magijom predmeta kao u slucaju one ribe sa mac/rukom sto brani crnookog (ne pamtim imena, sry) a imamo i onda predmete sa plavom svetloscu, rukavice, cekic, oni hoverboard (doduse on svetle zeleno). Zasto se onaj mali cupavi sto su ga nogirali iz Veca toliko buni protiv magije kada je ceo svet potpuno zavistan od nje. Mislim sta je bre onaj robot iz Veca i kakva je ono ogrlica sa zubcanicima sto se mrdaju kod one druge pripadnice Veca. Ono, u svetu postoje najmanje dva izvora magije na kojima pociva njihova tehnologija i sada se mali pufnasti buni protiv one Hexatehnologije koja je bazirana na trecoj vrsti magije. Zasto?

Odgledao Beležnicu ipak na kraju.

Baš težak krš (znam, mazohista sam ***)
Ne sećam se da je u nekom ostvarenju koje sam gledao toliko gluma bila loša i neubedljiva, svaki dijalog među likovima transfer blama, itd, itd.

Knjiga je koliko toliko solidna i zanimljiva bilo.
Ovo je nešto ispod svakog nivoa

Истина у Бележници је глума била на изузетно ниском нивоу, као кад гледаш документарац у коме направе игране секвенце да би описали неку ситуацију.

Arcane

Odgledao sve epizode, prijatno me iznenadila i drži kvalitet kroz celu sezonu! 9/10

Jel ima neko da je počeo Hellbound na Netflixu?

Dexter New Blood:
Odlično. Odlična prva epizoda, kad sam video da traje sat vremena mislio sam da će me smoriti, ali vreme proletelo.
Edit: Osim onog jelena koji je bio očajan :D

Poslednja izmena:
^da li to vredi gledati ukoliko neko nije gledao pretohdne "dekstere" ?

Narcos Mexico S03

Meni sasvim ok sezona. Harizmaticni ovi narko bosovi, pogotovo Figo iz Juareza. Malo glupo ovo reci, obzirom da su u pitanju okoreli kriminalci ali to je valjda tvorcima serije bio i cilj. Inace, ovo moze u nedogled da se snima. Ne nedostaje inspiracije.

Počela Gomora 5 sezona odgledao prve dve epizode na HBO GO :D priča se delom naslanja na film Бесмртни (L'immortale)...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno