Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Strqnger Rhings sam pokusavao, davao sansu ali jednostavno ne ide. Gledao prvu, druga vec smorila pa iz nekoliko pousaja na premotavanje, treca je bila previse. Ne mogu sazvakati te providne decije fore tipa azdaja ga satera u cosak i taman da mu otkine glavu, na kilometar se neko pojavi i kao hajd prvo mene, i onda se azdaja naravno zaleti tamo, a ovaj pobegne. Filmovi Hallmark-a su mala deca za ovo, dok kod Diznija bar znas sta da ocekujes. Bez uvrede, kome god se svidja OK, njegov ukus ali za mene sada kada vratim film dno dna, jednostavno ne svidja mi se ali bas ni malo.
Slažem se - i inače su horor filmovi i serije generalno prepuni realnosti i logičnog ponašanja tako da ova serija uistinu odstupa po tom pitanju...

Jel je "Strqnger Rhings" neka (interna) fora koju ne razumem ili se nekim cudom namestilo da dvoje za redom na isti nacin pogresno ukucaju naziv serije?
Centrala može jednom da pogreši...

Za Strqnger Rhings sam skoro čitao recenziju od strane psihologa i totalno druga dimenzija kad se pogleda iz njihove perspektive.
Sad sam pogledao neki osvrt i više je nego očigledno to o čemu pričaju kada gledaš seriju barem 4 sezonu i osvrt na nju. Možda si nešto drugo čitao. Pusti link baš me interesuje.

Likovi koje Vekna targetira u 4 sezonu su ocigledno osobe koje su prošle jako traumatično iskustvo. Gubitak bliske osobe, traume rata... doduše odgledao sam 4 epizode možda posle bude drugačije.

Prva lagano najbolja. S obzirom da su kratke epizode, mislim da je ok pogledati sve, samo prvo spustiti očekivanja.

Sad sam pogledao neki osvrt i više je nego očigledno to o čemu pričaju kada gledaš seriju barem 4 sezonu i osvrt na nju. Možda si nešto drugo čitao. Pusti link baš me interesuje.

Likovi koje Vekna targetira u 4 sezonu su ocigledno osobe koje su prošle jako traumatično iskustvo. Gubitak bliske osobe, traume rata... doduše odgledao sam 4 epizode možda posle bude drugačije.

Gledam ovu petu sezonu Straner Things ali nešto mi danima burgija po mozgu kao da sam to već negde video i pročitao već.

I onda se setim: Joe Hill i njegov NOS4A2

Jako puno sličnosti sa ovom sezonom Stranger Thingsa i generalno.

I u NOS4A2 imate devojčicu koja ima natrpirodne moći, tj može da putuje kroz vreme i svetove, i takođe imate lika koji otima decu tj Charlie Manxa

Prva epizoda smorila za medalju.

Say Nothing
8.5/10
Konačno da se odgleda nešto realno da valja
Preporuka takođe, dosta je pisano o ovoj seriji, koga zanima tema treba da pogleda bez da mu sad ovde nešto opisujemo, ima ovde glumaca i iz "Blue lights". Što se pominjanih prevoda tiče sasvim korektno uključujući i famozne "on/ona" gde su greške smanjene gotovo pa na minimum.

Setio sam se Piruete, Cokulica, Klovna i Sljapka iz Cipelica.

Slazem se sa jaksom da je serija odlicna. Razmisljam da ponovo odgledam poslednju epizodu.

Očekivao sam da ću videti drugu Claire Danes u sasvim drugačijoj ulozi, ali dobio sam pljunutu sklerotičnu Carrie Mathison i taj Homeland šablon. Jedini momenat za koji sam pomislio da nije sve tako crno sa njenim performansom (nije loša gluma, ali zasićeno do kraja), je peta epizoda gde je na momenat pokazala neku drugu Carrie.

S druge strane, Matthew Rhys je bio puno pristupačniji i zanimljiviji lik. Postoji nešto neizgovoreno što njegov lik čini uverljivijim i intrigantnijim više nego što mu scenario daje.

Što se priče tiče, ne znam šta bih rekao. Nije od serija za neku ozbiljnu preporuku koju bih ja nekom predložio, ali nije ni toliko loša, iako ima previše klišea i rupa što je za današnje vreme nepojmiljivo. Previše mi tih pretočenih osrednjih knjiških obrta i zapleta i kao svaka serija koja je bez punog potencijala, najviše nekako podbaci u finalu.

• Like
Reagovanja: cof
Au kakav kraj 4. epizode 5. sezone Stranger Things. Da ne spojlujem, tome se nisam nadao, mada moguce da je islo ka tome...

Imas spoiler opciju ako hoces da podelis misljenje oko nekih detalja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno