Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Napredak ,serija na netfixu.
glumci Peter eggers i Jessica Liedberg
Jako dobra serija

Law & Order Toronto: Criminal Intent (2024-)
1. sezona
sve u svemu, nije loše. uglavnom je ujednačen kvalitet epizoda. epizode su isnpirisane pravim slučajevima u većini slučajeva. vidim da je u najavi 3. sezona

Pogledali…nedovršena serija koja se vrti oko jednog dečaka koji je osumnjičen za ubistvo. Kraj je totalni promašaj.
Ne zaslužuje ocenu 8,5/10 koliko stoji na IMDB.
Možda bude druga sezona kako bi se dovršila radnja oko čega se vrti serija.
Iskreno meni je serija u ovom formatu izvukla maksimum.
Četiri epizode, svaka epizoda po sat realnog vremena JEDNOG NEPREKINUTOG SNIMKA (kadra).
Prosto je neverovatno da su uspeli da izvuku i da odrade savršenstvo sa kamerom, glumom, setovima, ma sve da bude neprekidan kadar.
Priča je malo iscrpljujuća, emotivno i sa aspekta strpljenja, ali po meni savršeno izneta za ovaj medijum. Završila se baš kako treba.
Akcenat cele serije nije ni na ubistvu, ni na počiniocu već na porodici osumnjičenog adolescenta i njihovi životi, kao i uticaj cele situacije na iste.
Svaka epizoda je sat vremena jednog dana, prva prvog dana, dok su ostale raspoređene u "nasumičnim" danima tokom nekih 13 meseci.
Apsolutna preporuka.
Stephen Graham pokidao.
Kamera savršenstvo.

Dobra je serija, zapravo odlična. Sad da je fokus na porodici ne bih rekao, fokus je po meni ravnomerno raspoređen na sve aspekte koji kada se poklope proizvedu tragediju. Recimo druga epizoda je najbolja kritika nefunkcionalnog obrazovnog sistema koju sam pogledao u skorije vreme a možda i u životu. Ono što inspektori govore o školi, bukvalno sam isto osetio dok sam gledao, što je poražavajuće jer naša deca provode veći deo dana tamo. Istovremeno, i više je nego jasno pokazano koliko odrasli ne razumeju svet mladih i koliko ne mogu da isprate šta se zaista dešava. Opet, ona treća epizoda je priča za sebe ali da ne spojlujem više. Poslednja mi je bila najlošija, da ne kažem dosadna, ali jeste, ali ipak dovoljno efektna da ne pokvari kompletan utisak.

Dobar je i ćale ali moraš da odgledaš do kraja da bi shvatio mentalni sklop njegovog lika.

Par interesantnih momenata u The While Lotus epizodi 🤔

Uf dobro si me podsetio sad ću da pogledam.

Još jedno zapažanje u vezi prethodne diskusije (Adolescence)
Primetiti kako su oba muškarca bitna za priču, izrazito snažni i mišićavi, policajac ide u teretanu i čak ga sin i proziva zbog toga, dakle klasični alfa mužjaci. Kasnije se ispostavlja da su ispod te fasade zapravo uglavnom loši očevi, odsutni od kuće "zbog posla" i prilično nesigurni u sebe.

@psaras
Apsolutno se slazem za sve, samo nisam hteo da sve spoilujem.
Pogotovo me je uzasnula
bolesna musko zenska dinamika socijalne interakcije medju mladima danas i uticaj društvenih mreža kao medijum za nasilništvo, iako sam bio vrlo svestan toga. Ćerka ima 12 godina i sve to prolazim skoro svake nedelje, ali ni blizu na ovakvom nivou. Iako je među najmanjima u razredu posle 3,5 godine džudo-a i skoro godinu kikboksa ohrabrivali smo je da se uvek suprotstavi nasilnicima, tako da je jednog dečka izlupala, dok je drugu devojčicu koja ju je duže vreme maltretirala išamarala. Sve petice samo 4 iz vladanja, vredno je. Ni blizu više onih drama od ranije.
Samo razgovor sa decom svaki dan, svaki dan i ne dozvoliti im da se udalje. Poverenje i razgovor jedini način vaspitanja. O zabranjemim metodama nećemo diskutovati :D

CSI (2000-2015)
13. sezona
stagniranje. previše se ide na rešavanje slučajeva, a otkrivanje i analiza tragova se prikaže reda radi. epizode koje su ostavile utisak su 2, 4, 5, 7, 11, 15, 17, 19, 22. pogotovo su ostavile 15 (Sara ubica?), 17 (razgovor sa lešom), 19 (početak je brutalan) i 22 (Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Eric Roberts)

inače, na Star Crime-u su prestali da daju ovu seriju nakon ove sezone, što je po meni bezveze. mogli bi da prikažu i poslednje 2 sezone iako su lošije. sad su prešli na CSI: Vegas.

ADOLESCENCE
Sve četiri epizode odgledali u dahu,po meni 10/10
Evo me boli glava a knedla u grlu se ne pomera.Ijuuu!

Srkiller nemoj da shvatis licno, al ja jednostavno ni 1% humora ne vidim u ovoj Filomeni i ne mogu ni da kontempliram kako je ikome smesno.

Dovede nekog iz pojedine struke, pita neko imbecilsko pitanje, i onda neprijatna tisina. I tako sve vreme. Gde funny ?

Licno shvatam samo svoje intimne delove,
ali taj TV special je meni vrh, meni..
Jel treba da se izvinjavam sto volim tu vrstu humora?

Filomena je duhovni naslednik Ali G-ja.
Odlicna je, pogledao sam sve i nikada nije dosadna.
Kroz ironiju provlači neke veoma bitne i izbiljne kritike mnogih problema u svetu.

@Imbecilcina
Ne može svakome ležati ista stvar. Kao što meni Fisk ne leži, tebi ne mora ni Filomena.

Adolescence odlične sve 4 epizode .Detektiva sam prepoznao iz fenomenalne serije Top Boy gde je igrao lika po imenu Dushane ali tada nije bio tako nagruvan kao ovde .
Sve u svemu imam kuci dvoje koji su 14 i 8 i ova priča baš pogađa ....tj koliko trebaš kao roditelj da se uključiš i pronađeš balans da bi deca ispala normalna u jednom nenormalnom okruženju gde socijalne medije predstavljaju jak emocionalni izazov za njih kao i reakcija roditelja na to . Hvala bogu da su od ove godine zabranili korišćenje mobilnih telefona u školama . Šteta što nisu malo veći fokus stavili na klinca tj još jedna epizoda bi komotno mogla da prikaže više detalja o toj kulminaciji njegovih agresivnih emocija i izvoru istih . Kao i možda malo više detalja sa vezom Detektiva i njegovog sina ili odnos Jamieja i njihovih drugara i njihovo maltretiranje u školi .Nekako mi je bila prekratka i bilo je tu više prostora za razvijanje cele priče .

Upravo tako, prekratka serija i premalo vremena da se naročito udubljuje u psihologiju klinca.

Od mene ocena 7.5/10.
Decu nemam iako sam u godinama da su lagano mogla da imaju barem 13. godina.
Tako da mene ne "radi" na taj aspekt "iz ugla roditelja" već da generalno razmišljam samo u tom pravcu kako je krš u današnje vreme biti dete i u šta su se škole pretvorile i naravno koliko su anti-socijalne mreže zlo modernog doba.
To podsticanje malo na razmišljanje je plus za ovu seriju ali sama serija se jako malo i jako površno bavim tim pitanjima koja postavlja. Spram toga i ocena 7.5.

"One-shot" fazon povremeno izgleda kao gimmick i odvlači od priče. Isti fazon su (zlo)upotrebljavali previše i u filmu (u manjoj meri i u seriji) "Boiling Point" koju je radila ista produkcijska kompanija.

Gledam The Breaking Bad .

Iskreno, bilo je u početku ekstra serija sada ispada da je Mr. White kao Sersei iz igre prestola.

Neverovatno količina EGA da me to nervira žestoko. Takodje mnogo bolesnih scena.

The Pitt
Odlična serija o hitnoj pomoći.Preporuka od srca

Nazad
Vrh Dno