Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Oni su planirali 4 sezone Last of Us mada seriju mogu da zavrse i u drugoj.

Uh, kako serije iz ranih 2000-ih i kraj 1990-ih deluju iz današnje perspektive loše, jeftino, polu-amaterski i užasno banalno napisane.
I generalno a naročito određeni žanrovi i tematika poput ovih špijunsko-terorističkih.

Uzeo da probam da gledam Spooks (AKA MI-5) pošto je eto nisam gledao taj period od 2005. pa na onamo kad sam krenuo intenzivno sa tim "hobijem".
Nisam siguran koliko je budžet serije uzrok (ipak je u pitaju BBC serija) a koliko prosto šta te 2002. jeste ili nije moglo / smelo da se prikaže na ne-kablovskom / FTA kanalu ali baaaaš bode oči koliko stvari koje uzimamo zdravo za gotovo ovde ne bude prikazano: tipa kad neko nekoga upuca, kad neko nekoga šutira dok leži na zemlji , kad pucaju u kola nema da vidiš staklo kako se razbija, kad explodira auto...stalno ili seku kad ili kamera prošeta malo sa strane pa se vidiš "vau, zapaljen auto".
Sam "spycraft" agenata je presmešan.

Pitam se kako bi mi sad izgledale prve sezone Homeland kad bih je sad gledao jer i od toga prođe 14 godina.

Uh, kako serije iz ranih 2000-ih i kraj 1990-ih deluju iz današnje perspektive loše, jeftino, polu-amaterski i užasno banalno napisane.
I generalno a naročito određeni žanrovi i tematika poput ovih špijunsko-terorističkih.

Uzeo da probam da gledam Spooks (AKA MI-5) pošto je eto nisam gledao taj period od 2005. pa na onamo kad sam krenuo intenzivno sa tim "hobijem".
Nisam siguran koliko je budžet serije uzrok (ipak je u pitaju BBC serija) a koliko prosto šta te 2002. jeste ili nije moglo / smelo da se prikaže na ne-kablovskom / FTA kanalu ali baaaaš bode oči koliko stvari koje uzimamo zdravo za gotovo ovde ne bude prikazano: tipa kad neko nekoga upuca, kad neko nekoga šutira dok leži na zemlji , kad pucaju u kola nema da vidiš staklo kako se razbija, kad explodira auto...stalno ili seku kad ili kamera prošeta malo sa strane pa se vidiš "vau, zapaljen auto".
Sam "spycraft" agenata je presmešan.

Pitam se kako bi mi sad izgledale prve sezone Homeland kad bih je sad gledao jer i od toga prođe 14 godina.
To je najbolji period serija, Sopranos, The Wire, Oz, Rome, Firefly...bolje od svega sto je izaslo zadnjih 10 god.

@Starscraper To su batice serije sa kablovskog kanala ;) i to je HBO koji je bio lagano bar deceniju ispred ostalih.
Plus od nabrojanih najstarija je Oz koja je iz 1997. (koja takođe pomalo pokazuje svoju starost).

A Firefly je neviđeno overrated serija i ne zaslužuju da deli rečenicu sa spomenutim HBO serijama. Po tome je u rangu sa Buffy.

Svejedno, ali generalisati da su serije smesne iz tog perioda je neozbiljno. Narocito ako ti je najbitnije da vidis da li je neko nekoga sutnuo u glavu ili sl.

U svakom slucaju, znamo sta kazu za misljenja. A moje je da su serije iz tog perioda iz perspektive price, glume, nacina kako se sjedinis sa akterima iz serije, 777 kopalja ispred danasnjih brljotina.

Ako je poenta bila trolovanje, ja svakako stajem sa daljim pisanijem posle ovoga. Nemam nista pametno da dodam.

Narocito ako ti je najbitnije da vidis da li je neko nekoga sutnuo u glavu ili sl.
Našao si za šta ćeš da se uhvatiš. Nije poenta u šutu u glavu nego da deluju jeftino i suprotno od kasnijeg trenda da bude više "realizma".
Plus što sam naglasio da posebno jedan konkretan žanr i tematika izgledaju extra loše, izgledaju kao da su snimane pre 40 a ne 20 godina.
Uz konkretan primerak serije. Nisam spomenuo još i seriju "24" koja meni iz današnje perspektive i današnjih očekivanja ne deluje nešto specijalno bolje tj manje loše od Spooks.

ali generalisati da su serije smesne iz tog perioda je neozbiljno.
I loše parafraziraš moj komentar: pojam "smešno" sam promenio na spycraft u Spooks seriji, a ne za sve serije iz navedenog perioda.
Generalizovao sam da većina izgled jeftino i pomalo bedno. Sve je ovde "zastarelo", od toga kako se koristi muzika do kako su napisane i editovane epizode.

Odgledao u jednom cugu obe sezone serije 1923 i sta reci - fenomenalna serija, ne ostavlja ravnodusnim, odavno se nisam ovako uzrujao posle gledanja neke serije, stvarno za svaku preporuku ko nije gledao
Šta se tu prvo gleda, Yellowstone?

Yellowstone->1883->1923
Mada svaka serija je priča za sebe osim što prati istu porodicu.

The White Lotus S03 8/10

Na nivou prethodnih sezona – možda čak i najdraža, verovatno zbog svežeg gledanja. Odlična opservacija likova, konstantna tenzičnost i kao što smo navikli, kulminacija u poslednjoj epizodi, mada taj poslednji ugriz nije mi bio toliko učinkovit koliko je bilo zabavno do finiša. Nije ni preterano loš, ali pojedina rešenja toliko odstupaju od nekog zdravorazumskog razmišljanja (mislim na poslednju epizodu), mada mi je celokupni utisak i dalje na nivou.

Glumački klaster mi je ovoga puta bio najači, možda sam najmanje uživao u trenucima pojave Natashe Rothwell koja glum lik Belinde Lindsey, dok mi je najveći tragičar Miloš Biković jer je propustio da se pastrmi sa dve top ribe (jer su u najboljim godinama), Jaclyn (Michelle Monaghan) i Kate (Leslie Bibb). Ova Leslie je pokid kakav odavno nisam video, sjajno izgleda, sjajno glumi, ali šteta što su obe radile na takvim filmovima koji me apsolutno ne zanimaju, niti dotiču, pa kasno ulazim u priču. Ništa mu ne bi falilo ni sa ovom trećom Laurie, mada mi je u odnosu na godine bila previše tetkasta po izgledu, ali u seriji prosto nije bilo loše odglumljenih likova.
Ili ovaj tandem Walton oggins, Sam Rockwell. Koje bi to ludilo bilo u nekom filmu.

možda sam najmanje uživao u trenucima pojave Natashe Rothwell koja glum lik Belinde Lindsey,
😂😂😂😂 Najnebitniji i najiritantniji lik i u prvoj i u trećoj sezoni. I žena mene taaaako fizički iritira... kad god joj prikažu one listove nogu dođe mi da bacim peglu.
Ajd sezona 3 je makar imala samo jednu kravetinu debelu glavatu apsurdno sisatu... pošto hvala bogu nema više Stifler's Mom.

Slazem se za doticnu, totalno smaracki lik i ne samo to. I svi po netu padaju u nesvest na stiflerovu kevu i donekle kontam zasto, ali brate, zena preglumljuje u svakoj drugoj, trecoj sceni, ali opet ne mogu da kazem da joj ne leze takve uloge. Bas sam, sto bi ameri/englesi rekli "conflicted" sto se tice njene "glume", tj uloga u kojima se nalazi.

Nazad
Vrh Dno