Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Nema šta da mi legne ili ne ja uvek samo objektivno ocenjujem 😂😂😂
A ta serija je kategorije "gledljivo" i "šablonski".

Bosch Legacy Sezona 3 ide u one od najboljih sezona.

Nastavlja se sa Maggie Q kao Rene Balard naravno isto od Majkl Konelija i d3o je Bosch univerzuma. Kako je čudno koristiti tu frazu za krimi seriju a ne sf.

Gledam seriju Goliath,prosao 4 sezone,nije lose ,ali ono sto me vec izvesno vreme u seriji nervira je nedorecenost likova.Gabrijel kao najvece zlo u seriji ne dobija ni zasluzenu kaznu a ni pravdu,samo su ga izbrisali iz scenarija nakon monstruoznih zlocina a s druge strane gledamo sate i sate u sudnici kako razotkrivaju neke stvari i mlate praznu slamu. .Mislim da je ocena prevelika za ovakvu rupu u scenariju 6/10.

Juce u dahu odgledao prvu sezonu the Pitt.
Odlicna, cista preporuka, od mene 9/10

Koliko je serija drugačija od onih televizijskih ER-ova i sličnih? Nešto mi miriše na taj rad, šta znam.
Prva serija da kažem tog tipa (a nije), koju sam gutao kao derle je bila Klinika Švarcvald :D

Mob Land meni skroz ok, ima mozda nekih glupih elemenata ali ove prve 3 ep neka osmica od mene.

The pitt.
Probajte da pogledate jer pokazuje realnu sliku urgentnog cetra. Radnja se desava u urgentnom u Pitsburgu i cela sezona je smestena u jednoj smeni tako da je serija non stop turbo. Dosta krvi, dosta lomova i svega svacega tako da ako ne volite krv onda preskocite :) Meni se svidja jer nema onih dosadnih memorija svakog ponaosob, kako je svakome tesko i sta su prolazili kroz zivot bla bla. Ovo je bukvalno YOLO :) Zato mi je i legla!

The Pitt, iako nisam ljubitelj medicinskih serija par puta sam pokušao da gledam Grey's Anatomy dosadnoooo, više gledam njihov lični život nego rad sa pacijentima a i gluma je užasna...
Što se tiče Jame, pogledao sam prvu epizodu i moram da priznam da mi se dopalo, gluma je na nivou, tu je i Bibliotekar u glavnoj ulozi 😄 sviđa mi se što prikazuju realnu sliku rada sa pacijentima, nadam se da u nastavku neće biti previše flash back-ova o njihovom životu i problemima...

The Wheel of Time, nije loše. Knjige nisam čitao, tako da o literarnom predlošku ne znam ništa, ali serija deluje dosta ozbiljno urađena. High fantasy, ali dosta bliže Martinu nego Tolkinu.

Bosch Legacy odličan kraj i reklama Maggie Q za tranziciju na Ballard nastavak ali neubedljivo i žalosno da ne produže Welliverov lik zbog smanjenog budžeta za 4tu sezonu iako su već planirali i koju knjigu da prate i sve .

Ja cekam prevod ,izasle samo dve epizode prevedene 3. sezone Bosch Legacy

Bosch Legacy odličan kraj i reklama Maggie Q za tranziciju na Ballard nastavak ali neubedljivo i žalosno da ne produže Welliverov lik zbog smanjenog budžeta za 4tu sezonu iako su već planirali i koju knjigu da prate i sve .
Baš greota, možda jednog dana nastave. Ipak 10 sezona odrzavanje kvaliteta svaka im čast. Mada Boscha bih mogao da gledam zauvek, svake god jedna sezona ...

Ma da skresali im budžet i rešili da nastave sa Maggie Q koja je verovatno uzela četvrtinu Welliverove sume , ipak ostaje otvorena opcija da se jednog dana Hieronymus vrati što se iskreno nadam jer kao što ti kažeš ovu seriju mogu da gledam do penzije.

Ja sam prestao sa knjigama u nekom momentu. Da li je serija bolja?

Knjige su odlične (malo dosadnija 8. i 10., ali može da se preživi, ako se dopadne serijal), a serija je, kao i skoro svaka adaptacija, samo bazirana na knjigama, tako da računamo da je početak i kraj sličan, a sredina proizvoljna. Većina likova je super preneta iz knjiga, tako da je bar taj deo dobar.

Odgledao sam napokon treću sezonu i zadovoljan sam kako se sve odvija. Mnogo toga je izmenjeno u odnosu na knjigu i dosta likova nestaje, koji su u knjigama živi do samog kraja, ali ne kukam, jer znam da ćemo teško ikad dobiti neku drugu adaptaciju, tako da je ova savršena!🙂
Samo da ne prekinu serijal i ostave nas cedilu.😬

Trenutna ocena za TWoT je 8/10

Upravo sam pogledao četvrtu epizodu TLOU 2 i ovo postaje sve mučnije za gledanje.
Ne smeta mi ako serija ne prati igru 100%, ni što su neke scene toliko nerealne da postaju komične, ali to napadno forsiranje lgbt agende, je do te mere prenaglašeno, da gubi svaki smisao i dodatno razvodnjava i onako razvučenu priču.
Doduše, posle epizode 2 iz prve sezone, trebalo je da znam šta sledi, ali eto nisam igrao nastavak i opet su me "prijatno" iznenadili.
Sve u svemu, sa nestrpljenjem iščekujem sledeće epizode, da otkrijem ko će biti mama i tata, detetu gospođice Dore sa puno prijatelja, kojoj je zapala ova teška uloga, ali šta da se radi, posao je posao, ne može svaki dan da igra Antigonu.
Gospođici Elici to nije problem, ona igra ono što i jeste, a to što za pet godina od priče iz prve sezone nije ostarila ni dan, to nema veze, daćemo malo mašti na volju.
Kad bolje pogledam, Pedro Pascal je još dobro prošao, srećković je odradio samo dve epizode i rešio se bede.

Black Mirror nastavlja da ima tek pokoju upečatljivu epizodu po sezoni.

Last of us season 2 neverovatno bolesno kao i drugi deo igre, a tek slede još veće bolesti.
Eli je princ na belom konju jer su muškarci previše slabašni postali 🤣
Srećom neće biti S3 niti trećeg dela igre nikad.
Sony je uništio dobrim delom u gaming sad udaraju I na serije

Uključio TV, "Trudna sam", "Dođi u jedan LGBT zagrljaj da proslavimo", prešaltao na drugi kanal...

Upravo sam pogledao četvrtu epizodu TLOU 2 i ovo postaje sve mučnije za gledanje.
Ne smeta mi ako serija ne prati igru 100%, ni što su neke scene toliko nerealne da postaju komične, ali to napadno forsiranje lgbt agende, je do te mere prenaglašeno, da gubi svaki smisao i dodatno razvodnjava i onako razvučenu priču.
Doduše, posle epizode 2 iz prve sezone, trebalo je da znam šta sledi, ali eto nisam igrao nastavak i opet su me "prijatno" iznenadili.
Sve u svemu, sa nestrpljenjem iščekujem sledeće epizode, da otkrijem ko će biti mama i tata, detetu gospođice Dore sa puno prijatelja, kojoj je zapala ova teška uloga, ali šta da se radi, posao je posao, ne može svaki dan da igra Antigonu.
Gospođici Elici to nije problem, ona igra ono što i jeste, a to što za pet godina od priče iz prve sezone nije ostarila ni dan, to nema veze, daćemo malo mašti na volju.
Kad bolje pogledam, Pedro Pascal je još dobro prošao, srećković je odradio samo dve epizode i rešio se bede.
Setting je odlican a mogao je biti jos mnogo bolji. Trudili su se da bude po igri, mogao je biti veci broj lokacija ali trazili su mjeru zbog budzeta. Djeluje da ce se drzati kljucnih lokacija do kraja sezone. Slazem se to sa lgbt, forsiraju ali takva je kompanija....
Last of us season 2 neverovatno bolesno kao i drugi deo igre, a tek slede još veće bolesti.
Sigurnan sam da ce biti 3 dio igre...Sve sto je popularno na kraju dobije nastavak

Ti nisi cuo da je odobrena treca sezona jos pre premijere druge?

Fenomenalna mini serija zasnovana na istinitoj priči, a ocena komotno može da bude i veća od one na IMDB.
I serija i glumci su pokupili silne nagrade (Emi, Bafta, Zlatni globus, itd), više nego zasluženo.

Način na koji je Pol Volter Hauser ušao u lik potencijalnog serijskog ubice je nestvaran. Svako njegovo pojavljivanje je impresivno. Svaki pokret, mimika, glas... Gluma kakva se retko viđa!

Odgledao u jednom cugu obe sezone serije 1923 i sta reci - fenomenalna serija, ne ostavlja ravnodusnim, odavno se nisam ovako uzrujao posle gledanja neke serije, stvarno za svaku preporuku ko nije gledao

Nazad
Vrh Dno