Šta je novo?

Portal 2

Interesanto je videti šta su postigli sa Source-om. Ep3 bi trebao da izgleda pristojno i pored 10 godina starog enginea kada konačno nekad izađe.

Voice acting mi je nekako slabiji nego prvi Portal. Ok on je bio dosta kraći tako da to što je samo GLaDOS govorila je prošle bez problema. Samo jedan glas u igri od 7 sati bi bio jako loš izbor. Ok su i Wheatly i Cave Jonhson, ali sam siguran da je GLaDOS slabija nego u kecu.

Najveća zamerka su mi puzle u onom starom delu kompleksa. Previše dugo igra drži u tom napuštenom ruševnom delu. Moglo je to da bude malo kraće, smao da pokaže kako koji "gel" funkcioniše i onda možda malo duži deo pre obračuna sa Wheatlyjem.
U osnovi problem u tom ruševnom delu je što su mape isuviše otovrene i pogubim se i sat vremena zveram unaokolo pošto mislim da je sve deo problema dok je u stvari rešenje nešto trivijalno na dohvat ruke što slučajno čovek zanemari.

I mene je smorio bio upravo taj deo igre. On je ujedno i najtezi. Ali svi ostali delovi su mi extra. :)

Meni je bolji drugi deo od prvog, i to dosta.
Dopada mi se i onaj stari deo laboratorija, mada mi se oni gelovi nekako ne uklapaju sa portal gun-om. :D

Pred ulazak u stari deo svi oni znakovi Keep out su me naterali da pomislim da ce biti jos nesto (podsetilo me na Ravenholm) osim samih zagonetki, ali ipak nista.

Pa ovo nije "pravi" Portal.
Jedva sam cekao da izadje, da prelazim zagonetke u onim test odajama, a ne da se mlatim kroz mracne hodnike i u starom delu po rusevinama na otvorenim mapama.
Bas mi je krivo ***.

Kako iritira glas Steve Coogana, inace imam "licni" problem sa svarljivoscu istog iz filmova.
Ekstariritirajuci "serator", ali ruku na srce lezi mu voiceover :)

Nema Steve Coogan-a u Portal dvojci. Iritantnom Wheatley-ju je glas pozajmio Stephen Merchant.

Mala molba, jel bi mogao neki od modova što su imali tu čast da završe Portal 2 da izmeni post #151 koji sadrži GIGANTSKI spoiler? Hvala :)

*** izvinjvam se za spojler. Da mogu da editujem post lako bih sam stavio tag ali bench politika o editovanju postova je takva kakva je. Mislio sam da je igra dovoljno kratka da su je svi zainteresovani do sada presli. Sowy :(

*** izvinjvam se za spojler. Da mogu da editujem post lako bih sam stavio tag ali bench politika o editovanju postova je takva kakva je. Mislio sam da je igra dovoljno kratka da su je svi zainteresovani do sada presli. Sowy :(

Ja sam prešao ali sigurno ima onih koji nisu. Verujem da ti se omaklo ali je spojler u rangu onog kada ti ortak kaže da si ti u stvari Darth Revan (KotOR). Otkrio si ključni momenat u celoj priči.

D/L/C/

:p

ada ti ortak kaže da si ti u stvari Darth Revan
Meni se to desilo. Nije mi niko rekao, ali sam pročitao na forumu :(

Mora da je bedak bio kad ti je neko tako pokvario jedan od najboljih zapleta u istoriji igara :(

Mnogo loše. I tako sam se iznenadio, ali sam se uvek pitao kako bi bilo da sam saznao kao svi drugi. U svakom slučaju, drago mi je da nisam pročitao gornji spoiler.

Pa sad, nije baš tog intenziteta ali je svakako interesantan i pomalo očekivan obrt u pitanju. Ipak je taj fazon iz KotOR jedan od najjačih momenata u istoriji igara. Ne poznajem nikog ko se nije oduševio time. Svi kasniji pokušaji Bioware-a da ponovi taj nivo lične identifikacije sa likom koga vodiš je bio manje uspešan.

Back to Portal, izgleda da je ono što je odbrojavalo Thank You strana Valve-a zbog promovisanja malih studija i igara. Namazan je taj Valve, nema šta.

Šteta što nisu Portal 2 napravili u stilu Lode Runner-a, sa 1000 nivoa. Mnoge bi smorilo ali ne i mene :)

Takođe bih voleo da su odradili neki fazon mod. Moja ideja za mod je endless spawn turreta (by GLaDOS ofkors) u jednoj povećoj prostoriji gde bi se igrači takmičili po vremenu ko duže može da izdrži. Upotreba svih elemenata bi bila dozvoljena pa i ozloglašenog gela :)

Ono što je najbolja stvar u nastavku je svakako grafika a pogotovo dizajn nivoa koji je neverovatan. Kapa dole za dizajn igre kao i za napredak koji su postigli u odnosu na poslednju verziju Source-a. Osvetljenje je fenomenalno i mnogo mi se više dopada nego li u svim ostalim igrama uključujući i Crysis 2.

Ono što je najbolja stvar u nastavku je svakako grafika a pogotovo dizajn nivoa koji je neverovatan. Kapa dole za dizajn igre kao i za napredak koji su postigli u odnosu na poslednju verziju Source-a. Osvetljenje je fenomenalno i mnogo mi se više dopada nego li u svim ostalim igrama uključujući i Crysis 2.
Znaci, uzeo si mi reci iz usta, skoro doslovce sto sam hteo da kazem....

Pazi, meni je još i običan HL2 ostao upamćen po fantastično odraženom osvetljenu i bojama. Možda je osvetljenje u Crysisu mnogo tehnički superiornije, ali HL2Ep2 i pogotovo sada Portal izgledaju mnooogoo prirodnije. Bloom i HDR su skoro zanemarljivi, dnevno svetlo izgleda kao fakin dnevno svetlo. Aposlutno je impresivno šta su izvukli sa 8 godina starim engineom, ej osam godina... Sećam se priča kad su izašli prvi P2 trejleri da će to (nivo grafike iz trejlera) siguro bit DX11 only i slične bajke.

Ne kažem da CryEngine 2.0 (ua 3.0, ua) izgleda plastično kako ga neki optužuju. Ali ipak su na nekim mestima boje i svetlo malo prenaglašeni... kao loše uklopljeni CGI, tehnički dobar ali ipak bode oči. P2 ona sekvenca na početku i prvi nivoi gde si blizu površine pa ima zelenila i dnevnog svetla meni bukvalno imaju najubedvljivije svetlo i boje koje sam do sada video. Drugi mogu biti tehnički superoiorniji, ali je dizaj pobedio ovde. Nadam se da debeli Gejb ume da ceni kakve talente ima u grafičkom i dizajnerskom timu.

prešao sam igru, fenomenalna je.
najbolje mi je ono jezgro što na kraju stalno viče "space" :D

Maestralno urađena igra. Da ne žalim 40 evra kupio bih je trenutno, ovako čekam neku akciju na Steamu.

Ovo je onaj tip igara koji odusevi na prvu, ali kad se ponovo igra i nije nesto, zapravo smara.
Sto dovodi do po meni jedinog nedostatka ovakvog tipa igre, a to je da postoji samo jedan put za resavanje zagonetki, tj. nema upotrebe "drugacije" taktike.
Ali valjda tako mora sa logickim igrama.

Da, ovo je tacno, mada sam danas opet presao prvi Portal i nije mi bilo dosadno. Znam da ce mi i P2 opet biti zabavan kada ga budem igrao neki put. Jedini problem su scene koje nije moguce prekinuti. Ovo je takodje smaracina u multiplayeru.

Ja je igram u MP sa drugarom i jako se lepo zabavljamo, lepo nas je nasmejala igra, a sto se tice nekog pucanja igre ili sl.,o tome nema govora. Odmah je ubacen crack fix i sve radi besprekorno od samog starta.:eyebrows:

Kako prebaciti savegame na drugi komp ima li neko ideju, u portal 2 folderu postoji folder save i njega sam kompletnog prebacivao ali ovamo nece da lodauje, mora da je na nekoj drugoj lokaciji save fajl?

Da, ovo je tacno, mada sam danas opet presao prvi Portal i nije mi bilo dosadno. Znam da ce mi i P2 opet biti zabavan kada ga budem igrao neki put. Jedini problem su scene koje nije moguce prekinuti. Ovo je takodje smaracina u multiplayeru.

Coop je odlican! Test chamberi su zanimljvi i tezi nego u SP-u, GlaDOS shiba robote svojim transmisijama na svakom koraku, a pred kraj coop kampanje se odigra jedan storyline koji ce zauvek ostati zamapamcen u Portal "lore"-u.

Šteta što nisu Portal 2 napravili u stilu Lode Runner-a, sa 1000 nivoa. Mnoge bi smorilo ali ne i mene :)

Jooooj, ne staj mi na muku. Smorio sam se živ kad sam prešao igru, definitivno nije dovoljno dugačka. Nisu mi jasni, da posle toliko godina od poslednjeg dela nisu spremili barem 100 nivoa. Ista stvar je bila sa L4D2. Po meni i on nije imao dovoljno mapa kad se pojavio, a trebalo im je godinu dana da izbace jednu oficijelnu kampanju... Valjda nećemo čekati dugo za neki map pack. Custom mape za prvi deo me nisu nešto posebno obradovale...

Poslednja izmena:
Valve biznis model. Modove koje bi trebalo da se prodaju kao expansion packovi ili bonus materijal oni zapakuju kao full igru i zacepe finu cenu...:)

Oćeš da kažeš da Portal 2 nije full igra, ne razumem?

Pa jeste, eno ima ga da se kupi u kutiji:p

Da li bi neko bio ljubazan da mi na pm posalje neki tutorial za coop (rec je o narodnoj verziji ) ? Hteo bih da igram sa ortakom. :) Hvala unapred...

Vrh Dno