Šta je novo?

Portal 2

http://www.eurogamer.net/articles/2011-04-19-portal-2-review 10/10

There's simply too much game here for it never to falter – but it hardly ever does. It's so generous and complete, so satisfying in each moment and in the whole, that a momentary lull, an overused mechanic or a cheap gag seem like trivial flaws.

Portal is perfect. Portal 2 is not. It's something better than that. It's human: hot-blooded, silly, poignant, irreverent, base, ingenious and loving. It's never less than a pure video game, but it's often more, and it will no doubt stand as one of the best entertainments in any medium at the end of this year. It's a masterpiece.

http://www.pcgamer.com/2011/04/19/portal-2-review/

SIIWo.jpg

http://pc.ign.com/articles/116/1162215p1.html
27379967.jpg

http://www.giantbomb.com/portal-2/61-21662/reviews/
Valve falls further down its own rabbit hole with this expansive sequel that retains the cynical heart of the original Portal, while blowing out the scale on virtually every aspect of the execution.

Poslednja izmena:
^
http://www.eurogamer.net/articles/2011-04-19-portal-2-metacritic-user-score-pounded#comment2273062

The complaints that have been leveled against Portal 2 on the PC are laughable and stupid.

Regarding game length, I've played close to seven hours of it by now and I'm still not done. Getting close to the end, sure, but ~8 hours seems like a pretty decent length for a game like this. Much longer than that and I'm fairly sure it would've overstayed its welcome.

Day one DLC? Sure, there's a shop for hats, items, gesture etc for the co-op characters. HATS, people. Items that have no impact what-so-ever on the gameplay itself. Items that will only be seen by your co-op partner. Items that don't offer any kind of competitive advantage, or really advantage at all, to the player in possession of it.

The console port argument is based on one line of text that, according to a Valve poster on the Steam Forums, was due to a mix up during the certification process. Other than this insignificant line of text, people think it's a console port? It's a game developed for multiple consoles at the same time. Who cares what platform was the main development platform when the game looks and runs as well as it does? I've not noticed any bugs, had to navigate any menus using my keyboard, been unable to change my resolution, or any of the other multitude of things that are normal signs of a "crappy console port".

As for the ARG campaign? No one forced anyone to buy it. Hell, I think it was pretty cool on Valve's part to use Portal 2 to promote a lot of awesome indie games that might not have gotten the buzz they did otherwise. It's of course unfortunate if someone feel cheated for not being able to play Portal 2 sooner, but if you spent money on the Potato pack JUST because of that, then maybe you need to get your priorities straight.

God, I'm really annoyed by the PC gaming community for pulling stunts like this. Here we've got an awesomely produced, excellently written and acted and generally amazing game getting bashed for very, very minor issues, some of which are nothing more than problems of perception!

It's ironic that PC gamers complain about consoles being for "kiddies". Throwing a tantrum because not every single little detail is not to your liking is not how grown people act.

Opa, izgleda da moze coop i na narodnjaku.

Meni se ipak više čini da se posle nekog vremena user review ocene ma Metacriticu stabilišu i daju bolju sliku negu plaćeni revieowi po respektabilnim medijima.
Tako da igra stvaro treba da mnogo ukaki, kao DA2 npr, da user reviowi na MC budu ovako loši.

Lako je nama piratima da se smejemo. Portal 2 je igra od 6 sati pluj još malo kraći ko-op, košta 50 dolara (znači za nas jura) i prvog dana ima 80 dolara u DLCovima. Preteruju.

Meni se ipak više čini da se posle nekog vremena user review ocene ma Metacriticu stabilišu i daju bolju sliku negu plaćeni revieowi po respektabilnim medijima.
Tako da igra stvaro treba da mnogo ukaki, kao DA2 npr, da user reviowi na MC budu ovako loši.

Lako je nama piratima da se smejemo. Portal 2 je igra od 6 sati pluj još malo kraći ko-op, košta 50 dolara (znači za nas jura) i prvog dana ima 80 dolara u DLCovima. Preteruju.

User ocene na MC odavno nisu nikakav reper, još od rata x360/PS3 fanbojeva, kad su krenuli davati 0/1 "rivalima" , a to se na kraju preselilo svuda drugde.

DLC-ovi su kozmetički.

Igra je bila na pre-order popustu za skoro 30e na Steamu. To nije puno za igru ovakvog kalibra.

Ako neko hoce da proba co-op preko Hamachija neka mi posalje PM.Inace meni igra crashuje prilicno cesto.Ne znam da li je zabrljao Valve ili neko drugi...

Postoje dva bin foldera (Portal 2/portal2/bin i Portal 2/bin), radi lepo ako se fajlovi ubace u prvi.

Kako kome.Meni ne radi lepo,iako su fajlovi na pravom mestu.Kazu da ako se iskljuci multicore rendering u video opcijama radi stabilnije,mada nisam siguran.

Kako vam se cini igra do sada ? Prica, gameplay ?

Kako vam se cini igra do sada ? Prica, gameplay ?

Po meni su u svakom pogledu nadmašili Portal. Dijalozi su sjajni, priča je interesantna sa par preokreta, atmosfera deluje bolje itd. Gameplay...Portal kao Portal, samo što su zagonetke komplikovanije jer osim portala imaš i druge mehanizme tako da su zagonetke teže.

Da li ste probali "run as admin"? Ja nisam mogao da skrpim 10 minuta igre, ali evo sad vec igram neko vreme (citaj 15 minuta :p). Javicu jos da li je trajno sredjeno

A sto se tice same igre, apsolutno fantasticno. Dijalozi su neverovatno dobri. Sve vreme se smejem. Iako je sada sve u rusevinama, atmosfera je vrlo slicna. Zagonetke su odlicne. Igra je tacno ono sto sam ocekivao. Jos nisam probao coop, ali ne vidim razlog zasto bi on bio losiji.

EDIT: ipak je crashovala

Poslednja izmena:
pikam original, ni da stucne radi kao sat

Predjoh valjda polovinu igre [ne znam kolko chaptera ima]. Za sada igra je PURE WIN. Bolja od keca u svakom pogledu. Jedino me mnogoborojni load screenovi nerviraju, mogli su napraviti streaming engine do sada da su hteli...

Izasao crackfix.

Nisam mnogo presao od single playera,ali evo utisaka.Atmosfera je odlicna,dijalozi vrhunski,prica zasad dobra verujem da ce biti jos bolja.Zagonetke nesto teze nego u prvom Portalu,ali dozirane na pravi nacin.I co-op je pun pogodak.Sve u svemu,odlicno.

Komentari su sve bolji i bolji. Vec neko vreme sam u "starom" delu aperture objekta sa onim gelom. Johnson je kralj potpuni :D Svako malo mi dodje da citiram neki komentar i onda shvatim da bi bilo previse ako pocnem

Poslednja izmena:
Fenomenalna igra, lepo je ponovo igrati AAA igru na PC-u kao nekad. Moracu da odigram i Portal kec koji sam preskocio kad sam igrao Orange Box.

Vrh Dno