Onda neki od 60 GB i vozi. Sad su pristupacne cene, a zavrsavaju posao, i vise od toga.
Znači, da sam lepo pre samo godinu dana ušao u radnju i kupio prvi SSD sa tim starijim kontrolerom, verovatno bih se neprijatno iznenadio kada bih pročitao ovako nešto. Moje sumnje su ipak bile na mestu bar u odredjenoj meri i lepo je što sam pričekao ovaj period. Dobro je što i vas gnjavim (valjda zato forum i služi), jer bih možda i danas naseo pa kupio disk sa tim starijim kontrolerom poveden logikom sniženja cena i jeftinijeg proizvoda. Znači, ovaj forum mi je dosta pomogao oko izbora i na tome sam zahvalan svima vama. Eto, jedino ne bih da sada od ovih diskova stvorimo bespotrebnu komplikovanu priču.....Onda sam uzeo SSD čim su se pojavili kod nas u prodaji. Da vas podsetim bila je to prva generacija sa JMicron kontrolerom, koji bi po današnjim standardima bio proglašen neispravnim. Zatim sam kupio i drugu generaciju sa intel kontrolerom koja predstavlja prvi SSD koji je vredelo imati.
Jer, ako SSD usporava zbog tamo nekih upisa/ispisa jer TRIM funkcija ne radi kako treba, onda je i bolje što manje upisivati na isti fajlova, već na neki drugi HDD, zar ne?
Pozdrav svima na forumu. Mene interesuje takodje kupovina nekog ssd diska. Sta mislite recimo za kingston V+100 seriju model: svp100 s2 96Gb. Ili je mozda bole uzeti neki SandForce model, odnosno Intel X 25 ili slicno. Apgrejdovao bih lap top. Kapacitet bi bio izmedju 64 i 128 Gb.
Mane hm, primetio sam jednu kad radim transfer vecih datoteka sa usb flash-a imam nekakav lag, mesto da on to fino neprimetno uradi u pozadini. To se manifestuje da dok traje transfer sporije otvara dokumente, programe, mis trza i slicno.
Da li neko ima iskustva ....
Jok nije ... sigurno sam o SSD diskovima čuo od malih zelenih vanzemaljaca, prilikom poslednje posete planeti zemlji.:wall:Niko od nas nije hvalio JMF602
To da li sam probao isti, znači samo da bih prvo trebao da ga kupim, jer u radnji niko ne dozvoljava da ponesem laptop, odaberem željeni SSD, gurnem u isti, instaliram OS i "probam" ... od kolega nisam ni tražio ... video sam samo kako radi sistem sa njim i zadovoljan sam, ali ne toliko da ga platim, baš iz razloga što izlaze bolji i noviji modeli, i verujem većeg kapaciteta za sl. pare. Iskreno, ponajviše, vaši komentari su doprineli tome da se još ne odlučim za isti.Reci mi, ciglo... jesi li ti probao SSD, imao neko lose iskustvo pa tako nastupas, ili nisi uopste probao SSD, vidis ga kao kiselo grozdje pa tako nastupas?![]()
SSD nije za svakoga? Ma nemoj?!? Mora da je samo namenjen Bilu Gejtsu i njegovom pajtašu Stevici ... ostali ne znau da primete brži odziv sistema kome svi na kraju krajeva težimo?SSD nije za svakoga - ja bih udarao glavom o zid da moji roditelji uzmu SSD (sem ako HDD-ovi ne nestanu iz nekog razloga).
Ali meni su ustedeli dovoljno vremena da su se vec nekoliko puta otplatili a ja sam na SSD-ove potrosio vise nego na sav ostali hardver do sada.
ja sam to tek nedavno "skontao", a već duže vreme planiram da nabavim isti.Ciglo, skontali smo da ne zelis SSD, ako je tako nemoj trolovati po forumu, please, i ubedjivati druge kako ne valjaju.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari