Hmmm, really?!? U temi pod nazivom "Par pitanja u vezi SSD-a" si mi nekako bio neutralan, tj. bolje rečeno podržavao "car-a" u podrugljivom podsmevanju ljudima u nedoumici (poput mene samog recimo) oko modela od 64GB sa 1200 kontrolerom, i , i onima koji ne bi odmah da bace 100 i kusr € samo kako bi probali novu tehnologiju.CEKATI!!!
Razlika je u citavoj jednoj generaciji.
Trebalo bi da bolje radi svasta nesto na tim novim u odnosu na stare...
Naravno i cena ce biti nova...
Hmmm, really?!? U temi pod nazivom "Par pitanja u vezi SSD-a" si mi nekako bio neutralan, tj. bolje rečeno podržavao "car-a" u podrugljivom podsmevanju ljudima u nedoumici (poput mene samog recimo) oko modela od 64GB sa 1200 kontrolerom, i , i onima koji ne bi odmah da bace 100 i kusr € samo kako bi probali novu tehnologiju.
Ovde pak - druga vrsta savetništva?!? Ljudi, sreća moja što ne donosim brzopleto odluke ...
@P307, tebe ću poslušati... sačekaću i ja neki bolji SSD, neću da rizikujem sa ovim 1200 modelima od 110€ (za jedva 64GB prostora) koji kako i sam pišeš na početku oduševe koliko brzo radi sistem dok te posle spuste na patos koliko uspore ... valjda će ovim novijim sa 22xx kontrolerom TRIM raditi dovoljno brzo ... i ako ne bude radio, bar će se "stari" naći za manju cenu!
Do tada ću ja rabiti još malo ovog crnca od WD i svi srećni, tj. bar ja, za careve i carice me šab gabri!![]()
Tebi je patos pad sa 90MB/s na 60MB/s:S: a to da cekas ima da se nacekas jer ih uopste nema u dovoljnim kolicinama novih SF kontrolera![]()
Uzmi najjeftiniji SSD sa 1200 kontrolerom koji ima čipove u 34nm procesu ... recimo jedna BG firma prodaje " SSD SATA2 60GB Mushkin Callisto DELUXE, 285/275MBs MKNSSDCL60GB-DX" za 9.599 dinara isti i to je najjeftiniji SSD koji sam video u Srbiji.lepo se vi tu prepucavate ali mi niste bas pomogli:smackbum:..ajd manite se toga i recite mi par ssd koji treba uzeti sad ...ne mogu cekati druge serije...hvala
Uzmi najjeftiniji SSD sa 1200 kontrolerom koji ima čipove u 34nm procesu ... recimo jedna BG firma prodaje " SSD SATA2 60GB Mushkin Callisto DELUXE, 285/275MBs MKNSSDCL60GB-DX" za 9.599 dinara isti i to je najjeftiniji SSD koji sam video u Srbiji.
http://www.guru3d.com/article/intel-510-ssd-review/8
Razlika u performansama izmedju sf1200 i sf2200
Vertex 2 je sf1200
Vertex 3 je sf2200
Vec 5 meseci imam mangustu od 60 giga i za sada radi odlicno. Blagi (ali stvarno blagi, reda velicine par procenata) pad performansi sam primetio samo kad sam zbog neke igrice ukljucio pejdz fajl i stavio ga na wd 500. Kad iskljucim pejdz fajl sve se vraca u "normalu". Nisam primetio nikakve indicije da bi do "patosa" moglo da dodje.
Jedini nedostatak moze da bude malo prostora (Adobe CS5 i jos nekoliko programcica i vec moze da bude tesno) pa ce moj sledeci SSD biti od barem 120 giga.
Nego kad smo vec tu, da li ima neki SSD od 8-12 giga a da ima pristojnu brzinu sa malim fajlovima? Koristio bi samo za pejdz fajl.
"Patos"... hahahah, ovo je i meni, kao osvedocenom "hejteru" SF diskova, krajnje smesan termin.Kakav patos? Ljudi o cemu pricate? Dajte nadjite nekog ko je osetio u praksi taj patos.
Prvo, radi se o padu write speed-a, a drugo taj pad iako se oseti (posto ce se redje upisivati na SSD nego citati) daleko je od patosa.
Hahah... mislim da mi ipak pridajes previse znacajaOno sto je CAR uspeo je da nabije negativni hype na forumu u vezi SF1200 diskova a sto je jos gore mnogi su se primili. :S:
Pejdž fajl se i onako briše po gašenju kompa, osim ukoliko nisi suspendovao sistem u njega. Tebi bi mnogo veća briga bila UPS jer bi nestanak struje mogao da dovede do mnogo ozbiljnih oštećenja podataka nad kojima radiš.jeste najbrza varijanta ali po gasenju kompa gubi se sadrzaj a da izgubim pejdz fajl nesto mislim da se win ne bi ponovo podigao
Za to ti je najbolje RAM disk znaci dokupi jos rama pa napravi jedan ram disk ta ti je varijanta mnogo brza nego jos jedan SSD da kupujes![]()
Hmmm, really?!? Ljudi, sreća moja što ne donosim brzopleto odluke ...
@P307, tebe ću poslušati... sačekaću i ja neki bolji SSD, neću da rizikujem sa ovim 1200 modelima ... na početku oduševe koliko brzo radi sistem dok te posle spuste na patos koliko uspore ... valjda će ovim novijim sa 22xx kontrolerom TRIM raditi dovoljno brzo ... i ako ne bude radio, bar će se "stari" naći za manju cenu!
Do tada ću ja rabiti još malo ovog crnca od WD i svi srećni, tj. bar ja
Ako ne moze da postigne deklarisane brzine priblizno (naravno da ne moze na bilo kojoj konfiIpak, svoj stav sam objasnio u onoj drugoj temi - ako se vec napise nekakva specifikacija, ja volim da se to i ispostuje. A ne da me neko vuce za nos, i da za moje (povece, jer SSD-ovi su sve samo ne jeftini) pare dobijem disk koji em sto ne radi po toj istoj specifikaciji, osim u jednom-dva specificna testa... em sto ima veliku verovatnocu da jos dodatno uspori, pa da ja moram da ga vracam u fabricko stanje.
Crucial i Intel su imali gubitke podatakaOn the other hand - ne gube se podaci, naravno (pu, pu :d), i dobro je sto je tako... i da, OCZ je imao svoj fair share na popularizaciji SSD-ova.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari