Šta je novo?

Pomoc oko kupovine ugradne ploce i rerne

Srećom, kabl stare rerne je bio u jako dobrom stanju, pa izvadim novi kabl nove rerne i povežem stari kabl. Novi ostavim sa strane pa ako bude potrebe za garancijom lako ću ga vratiti
To i jeste jedna realna varijanta spajanja, osim kad ugradna rerna dolazi sa nekom novom umotvorinom gde se zica na rernu ne spaja standardno na klemarnik. Ja to nisam vidjao, ali eto @maxy je naveo da na bosch rerni ima neki neuobicajen konektor.

Kabl je sličan kablu za napajanje računara, s tim da se po priključivanju na rernu zaključa putem mehanizma.

Naša Franke ugradna rerna je došla bez utikača na kablu.

Uzeli bi neku treću, ali indukcionu, nikako staklokeramičku :)

Kao i mobilni telefon, mikrotalasna, televizor, itd. Pusti te klipove, postoje i klipovi koji skoro mogu da ubede čoveka da je zemlja ravna ploča :)

Cao svima :)

Ako se neko malo bolje razume, mozete li mi preporuciti jednu od ove dve?
Nakon 2 dana gledanja, sveo sam pretragu na ove 3:
Gorenje:
Electrolux:

Gorenje ima air-fryer opciju i pirolizu, a electrolux sam jednostavno cuo da je kvalitetnija marka generalno.
Mada nisam ni siguran vise sta to treba rerna da ima da bi bila dobra.

Hvala unapred !

Ja sam kupio istu ovu Gorenje, nijesam je jos ugradio, ali trenutno koristim slicnu i bas sam zadovoljan
Ja imam ovu, duduse inox, pisao sam nekoliko puta o njoj, ja tom pizza funkciom nijesam nesto prezadovoljan. Fora je sto kaze kolega ventilator+donji grijac i 300°, nekako mi odozgo se nepecena, ono rastopi se sir ali onaj tamni obod nikako da dodje, tako da ja vise koristim mini gril+ventilator+donji grijac i isto 300°, tek tada fino porumeni
Evo ovdje sam pisao vise puta o njoj, pa da ne ponavljam.

Здраво свима.
Купујем уградну плочу и рерну. Интересује ме да ли је у реду узети Електролукс комбинацију коју сам нашао за 62000, или додати још 18000 за Хаиер марку и издвојити 80000 за тај подухват.

Електролукс - https://www.inelektronik.rs/electrolux-ugradni-set-eof5c50bzehf6241fok

Хаиер - https://www.tehnomedia.rs/bela-tehnika/ugradna-rerna/haier-h6-id25g3htb.html

Не разумем се пуно па не знам да ли је све то исто или заправо постоји разлика?
Хвала унапред

@Checkmatebro
Po meni nema šta da razmišljaš. Electrolux je dobro poznat i etabliran brend već duži niz decenija. Haier je nova kineska marka koja pretenduje da bude premium brend ali potpuno bez osnova. Nije dovoljno da samo staviš visoku cenu i kažeš ja sam premium brend.
Znači definitivno electrolux, pa čak i da je skuplji, a ne kao što je ovde slučaj gde je diskutabilan i nedokazan brend skuplji.
Možda sam ja previše subjektivan jer sam imao jako loše iskustvo sa Haier brendom

Haier je nova kineska marka koja pretenduje da bude premium
Ako smatras 40 godina staru korporaciju novom onda da, jesu nova marka.
I toliko se prave da su nesto sto nisu da im mnogi brendovi zavide...

Hajer mora da se dokaže na našem tržištu, a za to treba vreme. U tom cenovnom rangu kod nas su prisutni drugi proizvođači i prosečan kupac će se pre odlučiti za poznato ime.
Uz to, ne znam kakva im je postprodaja i podrška posle isteka garancije.

U današnje doba ja ne bih uzimao staklokeramičku ploču bez dobrog, dobrog, razloga.
Kupovina ovakvih "setova" ima smisla samo ako je cena seta značajno niža od cene pojedinačnih uređaja. Ovi uređaji su samostalni, i mogu se kombinovati sa uređajima drugih proizvođača - osim možda cene, nema razloga zašto kupovati ove predefinisane setove.
Pozdrav

Колико видех, цене у сетовима могу бити солидно ниже. Мада, нисам испратио све понуде сетова.

Здраво још једном,

Желео бих да напоменем да се не разумем најбоље у ову тематику, али сам истраживао о пиролитичким, катализичким и хидролитичким рернама, као и о плочама.
Речено ми је да је Haier један од најбољих брендова за веш машине, па сам се одлучио за њихову машину – искрено, препородио сам се – иако немам велико искуство са квалитетнијим уређајима, пошто сам дуго живео као подстанар.
Из тог разлога сам погледао и њихове сетове за кухињу, и деловали су ми сасвим добро.
Што се тиче Electrolux-а, приликом избора рерни и плоча, чинило ми се да су најлогичнији и најбољи избор у том ценовном рангу, посебно јер сам чуо да су Electrolux и AEG веома поуздани брендови.

Чуо сам и неколико критика на рачун индукционих плоча, а пошто имам извесних проблема са срцем, не бих желео да ризикујем.

Такође сам сазнао да је Haier веома заступљен у иностранству, посебно у Кини, где је, како кажу, готово свака друга кућа опремљена њиховим уређајима.

Хвала још једном на саветима!

Ako smatras 40 godina staru korporaciju novom onda da, jesu nova marka.
I toliko se prave da su nesto sto nisu da im mnogi brendovi zavide...
Kakvih 40 godina? Pa na evropskom tržištu su tek nekoliko godina. To što su postajali možda u Kini nema ama baš nikakve veze jer svi znamo kako ti brendovi funkcionišu. Slično kao kad bi rekli da je marka vozila MG brend sa 6 decenija tradicijom, a svi znamo da su ih pre par godina kupili Kinezi i da to nema nikakve veze sa starim MG-jem.
Moj komentar je išao više u pravcu da je Haier nedokazan brend na evropskom i našem tržištu i da će proći dosta vremena da se dokaže. Znaš li ikoga ko ima npr. Haier ploču 20 godina i da mu još radi. Ja npr. imam electrolux ploču 17 godina i još besprekorno radi

Haier je dosao na nase trziste jos 2001 godine.Ima jos Haier klima koje su stare 20 godina i koje su jos u funkciji,ali prodavali su aparate i dosta ranije kod nas,ali ih posle nije bilo neko vreme na trzistu.

Moj komentar je išao više u pravcu da je Haier nedokazan brend na evropskom i našem tržištu
Haier bio u Evropi jos pre doba interneta :)
Ali si verovatno u pravu za srpsko trziste, treba da se dokazu.
Ukratko standardna marka tipa Beko, Elektrolux itd. Ionako svi koriste skoro iste delove.

Haier je dosao na nase trziste jos 2001 godine.Ima jos Haier klima koje su stare 20 godina i koje su jos u funkciji,ali prodavali su aparate i dosta ranije kod nas,ali ih posle nije bilo neko vreme na trzistu.
Izvinjavam se ako sam neupućen ali mislim da su Kinezi samo kupili neki evropski brend, a da to nema veze s tim starim brendom. Zato sam i naveo primer MG-a. U tom slučaju jesu novi brend i to što su kupili nečije ime ništa ne znači.
Ako grešim izvinjavam se

Ja gledam samo zemlju porekla electrolux={rumunija, poljska, italija}, a haier je turska, a iz turske sve sto sam probao je bio tehnicki otpad (kao sto je bosch iz turske).

Poslednja izmena:
Па није баш све из Хајера произведено у Турској.

Nazad
Vrh Dno