Da lie je midea extreme ovaj model ? Ako jeste izadje me 6k manje od hisense.Bolje idi na hisense energy pro plus ili midea extreme.Da li bi mogao da okacis plan prostorija?
Stoji ovde https://www.pvftraders.com/upload/PDF/Klimatizacija/MDV/MDV 2023 katalog krive za stampu.pdfMax protok osrednji, a 4 kW daje kada?
Da. Kotao se pali kada su svi kuci.Za dogrevanje takvog objekta može da posluži. Ali da bi grejala...?
Kako planiraš da greje ostalih 19 sati?
Ako si mislio da klima gura recimo ujutru, s kotao do uveče, tokom noći će prostor gubiti temperaturu koju klima ujutro po paljenju neće moći nadoknaditi u grejnoj sezoni.
Trenutno ima Bergen Kron/Haier Flexis na akciji za 600 evra.Gree amber comfort 620+130 evra ugradnja.Hvala. Ako su te dve best buy za 600€ za grejanje na par h , da odluci cena? Ili?
Kao pomoćno sredstvo kupi ono što ti budžet dozvoljava, a kako će grejanje raditi u praksi, zavisi od meteo uslova.Znaci kao pomocno sredstvo samo amber premium.
Trenutno u 09h on off stara klima zagreje prostor od 35kv (30-50min) pa se pali/ gasi… i sada jedino sto moze da bude ok je amber premium od 1000€+.
Van budzeta je (600€). Moracu uzeti nesto losije.
Citiracu Vuka Brankovica iz filma " Odjednom postavljas previse pitanja". Bez ljutnje ali moras sam neke stvari da iskalkulises sta ti treba, isplati, potrebno-nepotrebno, jednostavno za neka pitanja ne moze niko da ti pomogne osim tebe samog, u krajnjem slucaju svaka odluka donosi odredjenu dozu rizika, sta god da kupis bice mozda sam trebao ovo ili ono, uzdravlje.Evo jos jedna Midea Breezeless (kostalo bi me samo 2x demontaz i montaze ), nju i jednu onoff (spavaca soba) trenutno imam u stanu, sluzi za hladjenje. Onoff bi stavio u dnevnu sobu.
Onoff se trnutno pali 3h godisnje. Breezless hladi 50-60kv kvadrata izolovanih super.
Ali, Selimo se sl godine, ne nosimo klime u novi stan.
Ne znam ima li smisla ideja i jel vredno cimanja.
Pa čemu onda kupovina, ako se seliš?Evo jos jedna Midea Breezeless (kostalo bi me samo 2x demontaz i montaze ), nju i jednu onoff (spavaca soba) trenutno imam u stanu, sluzi za hladjenje. Onoff bi stavio u dnevnu sobu.
Onoff se trnutno pali 3h godisnje. Breezless hladi 50-60kv kvadrata izolovanih super.
Ali, Selimo se sl godine, ne nosimo klime u novi stan.
Ne znam ima li smisla ideja i jel vredno cimanja.
Nisi ispratio, ovo je sve za kucu kod mojih sto se kupuje.Pa čemu onda kupovina, ako se seliš?
Skloni novac sa strane ili otiđi u banku i oroči ga (čisto da ga ne potrošiš na neku glupost) i kada se useliš u novi stan kupi šta ti odgovara.
Pozdrav svima. Imate li preporuku za inverter klimu za dogrevanje i primarno hlađenje. Prostor dnevne sobe 32kvm, hodnik i 2 sobe koje su odvojene. Ukupna površina oko 80kvm sprata.
Izolacije nema.
Totalno nemam iskustva s klimama, svaki savet i na šta treba obratiti pažnju mi je značajan.
Hvala unapred. 🤗
Razumem. U prethodnoj poruci imate nacrt.To jedna klima ne može efikasno da odradi, za hlađenje i nekako da prođe za grejanje ne. Budžet i raspored (nacrt) prostorija bi bio poželjan kako bi ti neko dao neki predlog.
Midea extreme,midea brezeless ili Lg S12EQ.Hisense energy pro plus je dobra,ali je trenutno je skoro nigde nema na stanju.Treba da izadje zamenski energy nordic model.Razumem. U prethodnoj poruci imate nacrt.
Moram napomenuti da ja već imam etažno grejanje, klima bi zimi i pre sezone koristila za dogrevanje, ne kao glavni izvor energije.
Primetila sam da grejanje u najhladnijim danima nije dovoljno, pa bi ovo bila neka vrsta dopune.
Budžet 35-40-50 hiljada max
Za taj budzet pogledajte temu https://forum.benchmark.rs/threads/jeftine-klime.495265/unreadMeni treba preporuka za neku klimu koja ce da greje oko 30m2 (eventualno i da potpuno zameni ta pec u zimskom periodu) i da dogreva jos dve sobe od po 10m2. U tim sobama su mermerni radijatori koji ce se i dalje koristiti. Pozicoja klime ja takva da moze da se usmeri tacno prema vratima tih soba.
Budzet 500-600e (moze i malo vise ako je bas neka razlika). Osim konkretnog modela, znacila bi mi preporuka za konkretnu firmu koja moze i da je kvalitetno ugradi (Beograd). Moze na pp ako je zabranjeno u temi. Treba i demontirati staru klimu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari