Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

po onom testu moj komp trosi 500W :D
Izgleda da tu ima malo preterivanja.
Everest Ultimate Edition 2007 Build 1076 za sada jedina verzija koja prepoznaje HD2xxx.
Kod mene registruje brzinu ventilatora na 36% dok temperatura varira od 38-43 C (oznaceno crvenom bojom)
Driveri v7.8 kod mene ne prave nikakve probleme sto se tice temperature, bar za sad ali se ne podnose sa ATI Tray Tools-om a jos gore sa ATITool-om koje cim pokrenem ekran pocrni, jedino restart pomaze tako da sam izbacio i jedan i drugi.
Na jednom forumu sam procitao ovo:
Međutim, ne znam je li to nekakav bug s driverima ili šta već, u svakoj igri je uključen Vsync iako ni u ATT-u, a ni u samoj igri nije uključen. To se vidi i po frame rateu, a i po kretanju. Frame rate je zbog toga fiksiran na 60, 40, 30,... Još nismo skužili zbog čega. :D
Obicno je i kod mene frame rate fiksiran na neku vrednost (zbog TFT monitora kod CRT-a nema takvih problema), neznam kakva je situacija kod drugih?

Prilozi

• Ultimate Edition.jpg
    Ultimate Edition.jpg
    151.9 KB · Pregleda: 83
ae eto dobro ja sad pretjerujem ja ne znam sta imam u kompu i et sad ok

po onom testu moj komp trosi 500W :D

Meni je racun OK. Krece se od 260W na default podesavanjima a pri OC-u je 290W i to sve sa Capacitor Aging na 20% . Probaj te par puta, i pazite sta sve cekirate.
Probao sam i sa 8600GTS umesto moje 7300GT i bilo je 295W.

Additional PCI Express Cards:
Exclude Video Card(s) from this list. - ukoliko nemate dodatnu PCIe karticu ovde se ne cekira nista, grafiku ste vec izabrali.
isto,
System Type: Single Processor => Attention: Dual Core CPU is a Single Processor.

U servisu su probali sa napajanjem od 550W i opet isti problemi. Znaci definitivno je graficka u pitanju. Saljem je u ponedeljak na reklamaciju i ostacu bez kompa minimum 15-20 dana!:lupko:

Poslednja izmena:
I moja je vec tri dana u servisu.....Ali valjda ce je popraviti
izgleda da se jako puno grafickih zapucava.....Ne znam sta je

U servisu su probali sa napajanjem od 550W i opet isti problemi. Znaci definitivno je graficka u pitanju. Saljem je u ponedeljak na reklamaciju i ostacu bez kompa minimum 15-20 dana!:lupko:

Vidis, zato je mnogo korisno kada se ima integrisana grafika na ploci. Ja cu gledati da to i na dalje praktijujem, a i ponuda ploca sa integrisanim resenjima je srecom ogromna, isto tako i OC potencijali sto su dokazale mnoge ploce do sada (npr. TA690G).

Sta moze iz tabora "plavih" chipseta da se uporedi sa OC potencijalima npr 690G ili NF7050 sto se tice integrisanih grafickih resenja?

Jesu li oni G33 dovoljno OC-abilni, kao sto su im cene visoke uporedjujuci ih sa 690G?

Ja da cinem u drvo (kuc-kuc :D) nemam problema osim nemogucnosti kontrole FAN-a.

Prosto me iznenadjuje kako niko josh nije napravio normalan OC-alat, oc se nigde ne pominje osim iz katalista :trust:. Ati Tool Ati trey tool i riva tuner i dalje ne podrzavaju 2600...

I moja je vec tri dana u servisu.....Ali valjda ce je popraviti
izgleda da se jako puno grafickih zapucava.....Ne znam sta je

Kod mene je pravio probleme ATI Tray Tools i ATITool probajte da ih uklonite, trebalo bi to da resi probleme pa tek onda u servis, naravno ako vec nisu poslate u servis

Vidis, zato je mnogo korisno kada se ima integrisana grafika na ploci. Ja cu gledati da to i na dalje praktijujem, a i ponuda ploca sa integrisanim resenjima je srecom ogromna, isto tako i OC potencijali sto su dokazale mnoge ploce do sada (npr. TA690G).

Sta moze iz tabora "plavih" chipseta da se uporedi sa OC potencijalima npr 690G ili NF7050 sto se tice integrisanih grafickih resenja?

Jesu li oni G33 dovoljno OC-abilni, kao sto su im cene visoke uporedjujuci ih sa 690G?

Zanimljivo razmišljanje o prednosti matične ploče sa integrisanom grafikom. :)

Takvu ploču sam kupio isčekujući predstavljanje ATi-jeve 2600 serije grafičkih kartica, upoređenje njihovih odlika, prednosti i nedostataka u odnosu na nVIDIA-nu seriju 8600.

Zato je ova tema jedna od onih koju redovno pratim.

Da ne ostaneš bez odgovora na svoje pitanje usmeriću te da pročitaš ovu moju poruku,

u kojoj sam napisao neke od mogućnosti OC matičnih ploča sa Intel G965, koje su jeftinije od G33, i

primerenije za poređenje sa AMD690G:

http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1163838&postcount=26

Poslednja izmena:
Evo jedan singl core.Imam HIS 2600XT fan (100evrica), ali sam malo preradjivao hladjenje sa Cool Viva Pro kulerom(cooler master).kartica radi fantasticno.Pre nje sam imao HIS1650 XTsilent II ,2xxx je 30% bolji. STALKER: sve u fulu bez AA i AS 1280x1024 leti
HALO 2:isto samo AA4 leti,igre rade fantasticno,jedino sto nemogu da pokrenem nijedan bench alat verovatno ce se to vremenom srediti.Pozdrav Duletu .p.s. nov sam u ovome sa forumima,ali snacicu se.

Evo jedan singl core.Imam HIS 2600XT fan (100evrica), ali sam malo preradjivao hladjenje sa Cool Viva Pro kulerom(cooler master).kartica radi fantasticno.Pre nje sam imao HIS1650 XTsilent II ,2xxx je 30% bolji. STALKER: sve u fulu bez AA i AS 1280x1024 leti
HALO 2:isto samo AA4 leti,igre rade fantasticno,jedino sto nemogu da pokrenem nijedan bench alat verovatno ce se to vremenom srediti.Pozdrav Duletu .p.s. nov sam u ovome sa forumima,ali snacicu se.

Ja sam ciljao na taj HIS ali ga nije bilo ranije, do koliko dostize OC?

Pozdrav!

512 ili 256MB?
rezovi?
gde je kupljeno?

Evo ubacio sam u racunar Powercolor 2600XT i instalirao catalyst 7.7 ali nece da mi pokrene ni 3dmark ni oblivion,vec se samo zabaguje i ugasi se monitor ! I onda moram da resetujem komp !? pomagajte ljudi... p.s. Kada sam instalirao catalyst i restartovao komp,XP je i posle restarta trazio drivere kao da nista nisam instalirao...a ni control centar ne radi,vec kada se komp upali prijavi "failed to initialize..." ... HELP MEEEE

Za 3d mark morash da uradish ovo:

2600xt nista josh ne prepoznaje kako valja, potrebno je uraditi sledece.

1. Naci Windows/System32/Futuremark/MSC
2. Izmeniti Direcpll.dll, u npr. Direccpll_.dll

A sto se tice pucanja nemam pojma, pogledaj temperaturu, da ti se ne pregrava grafa?

Poslednja izmena:
Evo ubacio sam u racunar Powercolor 2600XT i instalirao catalyst 7.7 ali nece da mi pokrene ni 3dmark ni oblivion,vec se samo zabaguje i ugasi se monitor ! I onda moram da resetujem komp !? pomagajte ljudi... p.s. Kada sam instalirao catalyst i restartovao komp,XP je i posle restarta trazio drivere kao da nista nisam instalirao...a ni control centar ne radi,vec kada se komp upali prijavi "failed to initialize..." ... HELP MEEEE

Probaj sa uninstall/instal drajvera, ako ne, koliko znam morace da padne reinstalacija win-a...
btw nadam se da gresim...:(

procesor 820,memorija 870,temoeratura od 28 do 41 bar tako pokazuje overdrive.Ovako kod mene stabilno radi.rezova u Halo 2 nema, u Stalkeru po nekad ali su leteci.Dirt na HIGH 1024x768 isto bez reza ali mi neda da podignem rezoluciju.Kartica ima 256 ddr3 memorije.Verujem da ce ATI ispeglati nedostatke koje ima 2600 i da ce opet biti kao pre(9xxx vs 5xxx).mkracun...

Bogami dobar skor za memoriju meni hoce stabilno na 820, ali zato mi je gpu stabilan na 830 :eyebrows::d.

Mene zanima kad ce da se sazna kako gpu radi, koji su naponi, jel moze to brze itd... s'obzirom da je gpu poprilicno hladan trebalo bi da moze josh.

Inace tempresture su sjajne na toj karti, meni je idle 40c. max 63c.

Poslednja izmena:
koliko sam video na hisovom sajtu ova karta je isto sto i HIS HD 2600XT IceQ Turbo osim u razlici u hladjenju.Sto se tice OC sigurno manje znam od vas ,ali verujem da ce ova kartica tek dati ono sto moze.Bilo bi dobro da je od 512 za ubuduce.Ja sam fan ati-ja,a HIS je TOP u to sam se uverio.Drago mi je da je neko razbio smornu kampanju o ATI-ju postavljanjem ove teme.Mislim da je ova kartica top u srednjoj klasi i nebi u jednoj godini izbacivali 8xxx pa 9xxx za kraj da to nije tako!!!

ne izbacuju oni 9xxx zato sto su se uplasili atija, nego zato sto izbacuju bolje kartice od prethodnih.

a mozes da stavis neki screenshot sa fps count iz stalkera da vidim kako to leti.. znaci 60+ fps u 1280x1024 sve na full, a u to bas nemogu da poverujem.

Reinstalirao sam driver i ovoga puta se sve lepo instaliralo,ali problem je ostao...dakle kad pokrenem bilo koju igru zabaguje se i ugasi se monitor,pa moram da retardujem komp... :( kakav uzas

Reinstalirao sam driver i ovoga puta se sve lepo instaliralo,ali problem je ostao...dakle kad pokrenem bilo koju igru zabaguje se i ugasi se monitor,pa moram da retardujem komp... :( kakav uzas

Ja imam potpuno isti problem. Kada sam instalirao Ati Tool i podesio da se fan okrece na 100%, vise nemam problema, sve igre i 3DMark-ovi rade OK. Naravno ovo je samo privremeno resenje, kartu u utorak saljem na reklamaciju.

ne boji se jedna takva kompanija ATI-ja nego im je serija losija, a kazi mi kako da to uradim da se vidi fps posto sam rekao da neznam pa cu uraditi

losa serija? po cemu losa?

instaliras fraps

@Jovyland
I ja sam isto uradio tj. instalirao ati tool i stavio fiksiranih 100% za fan i tako sve lepo radi...A fora je sto kada kloknes grafu iz ati tool-a i setujes klok,ati tool navodno ne prihvati klok,ali kada odem u catalyst opciju "ati overdrive" vidim da on prijavljuje da je klokovano...znaci ipak moze da se klokne iz ati tool-a ! E sad mi stvarno nije jasno sta se desava sa fanom kada ati tool nije aktivan ??? On kao radi na 20% bez obzira na to sto su 3d aplikacije aktivne...verovatno zato mi se pri pokretanju svake igre sve bagovalo i gasio se monitor...i`m confused

@Trogdor

Uvek kada ukljucis komp pokreni ati tool i za Settings\Fan Control\Fixed precentage stavi vrednosti izmedju 80 i 100%. Cuces, fan ce postati bucniji. E sad slobodno mozes da isklucis ati tool, a fan ce nastaviti da se vrti zadatom brzinom. Naravno to je samo privremeno resenje...

Poslednja izmena:
Pa to je privremeno resenje dok neki novi driver ne izadje ! Prosto je neverovatno da catalyst control center nema nikakve opcije za fan...

A da ! I interesantno je da je sada u idle-u temperatura negde oko 58 c , a u full load-u (kada pokrenem neku igru) najvise 64-65c ! Mada ne znam koliko treba verovati ati tool-u !?

Ati Tool pokazuje iste temperature kao i Control Center, uporedi sam.

Vrh Dno