Šta je novo?

Pogled na Sapphire HD2600XT DDR3

Ok...i ?
Koliko sam video na tom testu....8600Gt je udara po ušima samo tako :S:

Aj reko da ne bude "opet on", jedino poyitivvno je sto za cenu o kojoj se govori dobijas 512MB brze DDR3 memorije sto kao sto je na kraju testa prikazano u nekim izdanjima moze da ima znacaja u vidu lepsih textura (tamo gde su uslovljena podesavanja kolicinom memorije na karti-GRAW).

Poslednja izmena:
Da, ako navedena cena na testu bude i kod nas...u što sumnjam :)

U zadnje vreme cene su krajnje korektne, za srbiju naravno.

Meni sutra stize Powercolor HD2600XT pa me zanima kako vam radi DIRT na nekim osrednjim podesavanjima na 2600XT-u ?

Narode pomagajte!!! Naima nakon startovanja bilo koje 3D aplikacije (igre, 3dmark-a) komp se nakon 10-ak sekundi ukoci, a zatim sledi gasenje monitora pa restart. Reinstalirao sam windows bar 5-6 puta, probao sa razlicitim verzijama drajvera, ali uvek isti problem, cak je i windows poceo da puca (bez pokretanja igrara ili 3dMarka). Takodje sam primetio da se karta dosta greje. E sad nakon instalacije ATI Tool-a pod opcijom fan control sam podesio da temperaturu karte drzi na 55 stepeni, i za cuda sve radi OK, nema vise pucanja i tek sada cujem kako fan na karti ubrzava i usporava u zavisnosti od temperature, sto nije bio slucaj pre instalacije ATI Tool-a. Kao da ATI Control Center nema kontrolu obrtaja ventilatora. Vise nisam pametan, da li je karta neispravna ili je nesto drugo u pitanju. Jos jednom napominjem da sam probao sa vise verzija drajvera i uvek se javljao isti problem sve do instalacije Ati Tool-a?!

Ako ti se desavalo i u 2d to onda je sada ok,meni se desavalo da karta puca u 2d i da VPU recover resetuje graficku i ok je.Mislim da je do driver-a.Ipak posto imam 8600GTS odneo sam ovu nazad na reklamaciju pa nek se oni muce i vide sta je sa njom...hehe

Takodje jedno vreme mi je izbacivao plavi ekran sa nekom greskom u fajlu "ati2dvag.dll", takodje sa razlicitim verzijama drajvera, ali nemoguce da su drajveri u pitanju jer sam probao verzije 7.5, 7.7, 7.8 beta i 7.8 i uvek potpuno isti problemi!
Ne znam da li da saljem kartu na reklamaciju, ali onda moram da cekam minimum dve nedelje do utvrdjivanja eventualnog kvara, a ko zna mozda mi je i vrate i kazu da je ispravna!?

Edit: Takodje sam primetio da karta do 60. stepena radi OK, ali cim se temperatura GPU-a popne na 61. windows puca!

Poslednja izmena:
Pa vidi na dodir kaliko je vruca. mozda senzor gresi.

Proveri i memorija koliko ti se greje, meni se grejala sacuvaj boze, zbog nje sam stavio 120mm fan.

Inace jel' se sve to desava na default klokovima?

Ja sa ni jednim driverom nisam imao pucanje i povecanje temperature, proveri kakav je dotok vazduha jel moze karta da se ohladi, meni je GPU cooler hladan na dodir pri idleu , mlak do topao kada dodje na 62c max. Ati tool mi je zagreje do 62c i sve je u redu fan mi tad radi na 30%.

Sad vidim da ti imash 400W napajanje, karte znaju da budu nestabilne kad imaju rade na slabijem napajanju i imaju taj efekat povisene temperature.

Edit2: Jel ti to napajanje koje si dobio uz kuciste?

Poslednja izmena:
Da, napajanje sam dobio uz kuciste (Codegen 400W).
Kartu sam nosio kod druga koji ima Chiftec-ovo napajajne od 360W i nismo ni windows uspeli da dignemo na njegovaoj masini.

Pazi ako je kuciste i napajanje 40e , to napajanje ne moze biti kvalitetno.

Ja imam LCpower 6550gp 550w procesor koji manje trosi, mini plocu, kartu koja manje trosi i opet
kada upalim 3d kocku u ATI tool-u napajanje smanji broj obrtaja na njegovom ventilatoru ne zato sto ima elektroniku koja to radi nego zato sto graficka povuce struju.

Codegen 400W = (lupam) 300w , josh ako je staro godinu dana , odrezi josh 20% snage sa njega. Ove cifre nagadjam ali otprilike je tako , za takvu masinu treba jace napajanje.

Poslednja izmena:
Evo skinuo sam tri venta s kucista, DVD i TV karticu i primetio sam da je karta malo duze radila u 3DMarku, ali je opet puklo.

ja imam isto codegen 450w i sluzi me perfektno da kucnem u drvo :smash: . Stvarno nemam nikakvih problema a imam grafiku koja puno vise vuce struje

Poslednja izmena:
Dvd trosi nesto tipa 10w tv karta isto.

Ja ne bih pustio 8800 na Codegen :D ipak je to skupa karta.

Evo ovde mozete izracunati potroshnju:

http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

Evo izracunao sam otprilike:

Za Jovylandova oko 430W

A za tebe Sances treba oko 500w.

...sudeci po ovom kalkulatoru kada je optercenje na maximumu.

A to je kalkulacija u slucaju da je i napajanje i maticna nova.

U slucaju da su stari treba josh jace napajanje.

Poslednja izmena:
Tu sam odavno racunao i preporuceno napajanje mi je 402 W, mada ne oslanjam se previse na to. Samo me buni sto mi je karta prva 3 dana radila skroz OK, a onda je polako pocela da zeza.
Sutra nosim komp u servis pa neka oni ustanove sta je u pitanju, nemam vise ni zivaca ni vremena da se cimam, samo molim boga da je napajanje, a ako jeste uzimam LC bas onaj koji ti imas jer vidim da ga hvale na forumu.

Poslednja izmena:
Kod mene je sve novo otprilike uzeo sam komp pre mesec i po. Nisam imao nikakvih problema ali sad cu razmisliti o novom napajanju

Poslednja izmena:
Evo meni je izracunao oko 290w pa se opet oseti opterecenje i na 550w LC koji je realno ima manje.

Sancez karta ti kosta 300e a napajanje 20e, sta da ti kazem osim srecno :D.

Hej i meni je izbacivalo onu gresku kao Jovyland-u,i to isto sa svim verzijama driver-a imam napajanje od 450w,koje sam uzeo zbog 8600GTS,i nije to tako da ,nemam pojma sta je ,mozda driver-i mozda memorija...Ko zna...Videcu kada mi jave jer je na reklamaciji....

@ Jovyland & Sanchez
Uopshte vas ne razumem....
Ljudi imate C2D na 3.0 GHz / 4200 X2 ( verujem da je i taj klokovan :) ) 2 x 1 GB rama i 2600 XT / 8800 GTS i sve to stavite na 400 W napajanje koje ste dobili uz kucishte pa mislim stvarno....
Molim vas zamenite ta napajanja da ne bude posle :wall:

Evo ja sam planirao da uzmem UPS od 2000 VA ( 1 KW ) da stavim na ovu moju konfiguraciju ali odoshe pare na kaznu za narushavanje javnog reda i mira :wall:

Poslednja izmena:
@ Jovyland & Sanchez
Uopshte vas ne razumem....
Ljudi imate C2D na 3.0 GHz / 4200 X2 ( verujem da je i taj klokovan :) ) 2 x 1 GB rama i 2600 XT / 8800 GTS i sve to stavite na 400 W napajanje koje ste dobili uz kucishte pa mislim stvarno....
Molim vas zamenite ta napajanja da ne bude posle :wall:

Evo ja sam planirao da uzmem UPS od 2000 VA ( 1 KW ) da stavim na ovu moju konfiguraciju ali odoshe pare na kaznu za narushavanje javnog reda i mira :wall:

Ma znam ja to, ali lazem samog sebe. Jedva sam skrpio kintu za ovu masinu, a sad jos minimum 50 evra za napajanje!:bottle:

@jovyland

meni ova masina iz potpisa je savrseno radila sa codegenom, nije to lose napajanje

Ma znam ja to, ali lazem samog sebe. Jedva sam skrpio kintu za ovu masinu, a sad jos minimum 50 evra za napajanje!:bottle:

Moras sto pre da se otvoris bar jos 50e.Ipak je to jedna od najznacajnijih komponenti.

Pff,nisam o tome ni razmišljao.Ne znam,možda i neće trebati drugo budući da ova konfa radi dobro sa ovim napajanjem,sad jedino ako ta kartica troši drastično više od ovog Gainwarda.

Pff,nisam o tome ni razmišljao.Ne znam,možda i neće trebati drugo budući da ova konfa radi dobro sa ovim napajanjem,sad jedino ako ta kartica troši drastično više od ovog Gainwarda.

Trebalo bi da trosi manje, ali ko ce ga znati, mozda ipak grafa nije u redu. Nosim komp sutra u servis pa menjam ili samo napajenje ili i jedno i drugo.

Takodje i meni izbacuje "ati2dvag.dll", ali ne plavi ekran vec samo nestane slike (crno) posle izvesnog vremena se pojavi slika kao u safe mod-u sa porukom da je driver prestao da radi.
Napajanje je Antec Phantom 500 W, tako da mislim da nije do napajanja. Odkako sa uklonio ATI Tray Tools nemam bar za sad takvih problema ali videcemo, ja generalno sumnjam na drivere jer mi nije logicno da igra secka na samom startu i ako ima 50 - 60 fps ali tokom igranja se to polako smanjuje.

Jovyland - cini mi se da ides na kombinaciju E21xx + napajanje u zamenu za E4400!!

Vrh Dno