Šta je novo?

Pocophone F2

Uuu jeee koliko romova. Pa jel se svi oni ubacuju na istu foru s pomoc "metode 2" iz teme Mi9T/Mi 9T Pro?

Slično je bilo i sa F1 tek negde u jedanaestom mesecu 2018 su krenuli ozbiljnije, većina developera nabavlja telefone iz svog džepa, to jest kad im padne cena.
Ja ću sačekati mesec, dva jer su postojeći aosp romovi u ovom momentu početne/beta verzije i neispeglani (isto važi i za twrp). Tamo posle nove godine biće ih još više a postojeći će biti zreliji.

Uuu jeee koliko romova. Pa jel se svi oni ubacuju na istu foru s pomoc "metode 2" iz teme Mi9T/Mi 9T Pro?
Uglavnom treba da bude neka stable verzija miui instalirana, pa onda se instalira rom kroz twrp

Slično je bilo i sa F1 tek negde u jedanaestom mesecu 2018 su krenuli ozbiljnije, većina developera nabavlja telefone iz svog džepa, to jest kad im padne cena.
Ja ću sačekati mesec, dva jer su postojeći aosp romovi u ovom momentu početne/beta verzije i neispeglani (isto važi i za twrp). Tamo posle nove godine biće ih još više a postojeći će biti zreliji.

jeste da su to bete ali su skoro bez bugova, tj skroz su ok za dnevnu upotrebu.

Uglavnom treba da bude neka stable verzija miui instalirana, pa onda se instalira rom kroz twrp

Aha vidis za ovaj podatak nisam znao, znaci beta preko bete ne ide nego se vraca na stable rom pa onda beta rom preko njega. Mozda sam se sad nalupetao gluposti ovom konstatacijom ali mislim da kapiram. Covece ja cu svasta da naucim, kako bi voleo da imam licnog mentora.

Ljudi ja kapiram postupak fleshovanja metodom 2 opisanom u temi Mi9T/Mi 9T Pro preko twrp-a ali ne smem dok ne vidim neki video, nije mi dobro kad zabrljam. Nije frka za Poco kupicemo drugi nego sam stres. Evo radio sam sa alatkom MiFlash po secanju i dok sam provalio da me 2 usb slota na racunaru zezaju ja sam pozeleneo, 2X je izbacio error a mob ostade u fastbootu, ni ovamo ni onamo. Jel moze neko da skocka video, pa sta mu je to 10 min posla.

Pa pazi, nije to kao beta i stable kod miui.
Verovatno da to moze da radi i kad se instalira beta miui pa onda neki od ovih aosp romova, ali svi ti developeri, preporuce stable verziju jer se tako ogradjuju od problema koji mogu da nastanu. Razumes. Znaci ti bi trebao instalirati stable verziju miui android 10 za neki android 10 aosp rom, ili stable miui android 11 za android 11 aosp rom. To se radi jer je bitan vendor za rad sistema, ne i system. Zato pre instalacije nekog aosp roma u twrp odradis format data sa kucanjem yes i onda ides na reboot recovery pa tek onda instaliras taj aosp rom po zelji.

kakav video bi hteo da neko skocka? kako se instalira aosp rom? mozda bih ja mogao ali ne skroz izpocetka sa flesovanjem miui jer bi to bio dugacak video

kakav video bi hteo da neko skocka? kako se instalira aosp rom? mozda bih ja mogao ali ne skroz izpocetka sa flesovanjem miui jer bi to bio dugacak video

Ovako, ja sam pre nedelju dana fleshovao sa MiFlash MIXM 12.0.4.0 a bio je EUXM 12.0.3.0. Imamo kompletno uputstvo u slici i reci koji je Pavell postavio na pocetku teme o Mi 9T/Mi 9T Pro za metodu 2 fleshovanja. Znaci otkljucan mi je bootloader, imam sve poskidano xeu rom, twrp, adb i instaliranu javu samo mi treba taj postupak opisan u slici i reci u video formatu, da vidim samo jednom kako izgleda postupak, sigurnije je. Mislim da to nije dug video zapis ako izuzmemo 15 min sto ce on da ucitava novi rom.

Ovako, ja sam pre nedelju dana fleshovao sa MiFlash MIXM 12.0.4.0 a bio je EUXM 12.0.3.0. Imamo kompletno uputstvo u slici i reci koji je Pavell postavio na pocetku teme o Mi 9T/Mi 9T Pro za metodu 2 fleshovanja. Znaci otkljucan mi je bootloader, imam sve poskidano xeu rom, twrp, adb i instaliranu javu samo mi treba taj postupak opisan u slici i reci u video formatu, da vidim samo jednom kako izgleda postupak, sigurnije je. Mislim da to nije dug video zapis ako izuzmemo 15 min sto ce on da ucitava novi rom.
Ok, yo ti je miui android 10. Moras naci neki aosp rom koji bi ti hteo da probas. Da li imas vec instaliranu twrp?

Sent from my Mi 10 using Tapatalk

Matorac, ako se dobro secam TWRP nemas instaliran na telefon, samo si ga skinuo sa neta na komp..

Ne maltretiram se, ucim da sledeci put znam sam da radim ono sto je vama rutina. Kad ubacim rom videcu dali sam nesto dobio.
Ma kakva rutina, ne bih to radio ni u ludilu, zato i pitam, šta se dobija to i šta je bolje na telefonu uz sve to maltretiranje?

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Matorac, ako se dobro secam TWRP nemas instaliran na telefon, samo si ga skinuo sa neta na komp..

Nemam instaliran u telefonu...ovo je propust i priznajem da nisam znao za to koliko god da sam puta citao uputstvo.

Poznavalac, pitaj ove ljude oko mene koji pisu jer od mene ces najmanje odgovora dobiti na tvoja pitanja. Ja tek ucim.

Nemam instaliran u telefonu...ovo je propust i priznajem da nisam znao za to koliko god da sam puta citao uputstvo.

Poznavalac, pitaj ove ljude oko mene koji pisu jer od mene ces najmanje odgovora dobiti na tvoja pitanja. Ja tek ucim.

Znaci nemas je instaliranu TWRP na telefonu? Da li znas da udjes u nju, da je pokrenes na telefonu?

jeste da su to bete ali su skoro bez bugova, tj skroz su ok za dnevnu upotrebu.

Svaki custom rom treba početnih dva do tri meseca da se sve utegne kako treba. Kod onih koji sporije izbacuju verzije potraje još duže.

Kako još učiš pa prošle godine si to radio sve na mi9 t koliko se sećam?

Radio sam na Mi 9T Pro sa alatkom MiFlash i to isto sam uradio i na Poco F2 Pro, zamena stable roma, postupak koji je 5X laksi. Ajd pusti, sve sam to par postova iznad napisao.

Tomypurnet, nemam instaliran twrp u mobu ali otom potom sve kad dodje vreme, a vreme jos nije doslo jer sam tek na pocetku. Imam skinut na racunaru kao sto sam napisao, twrp, adb, xeu rom i instaliranu javu. Imam uputstvo u slici i reci od Pavella - tema Mi9T/Mi9T Pro i sad sve ovo bih kroz neki video da odgledam. Znaci nisam ni poceo da bi nesto imao instalirano. Odoh malo da odmaram. Od 08h ovde kuckam i sve nesto cekam, umorio sam se.

U Mi store-u Poco F2 pro 6/128GB plavi na happy houru 39900.

Lepa cena skroz.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Da li vam se desilo od updejta da ispada iz mreže i da se gasi net mobilni sam od sebe?

Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk

To je bas dobra cena. Kao na oglasima. Na kp su 350€
A ja baš pratio njihove akcije, bila mnogo viša cena i odustanem od čekanja uzmem na KP telefon. Ali dobro nema veze, jedino zbog godinu dana garancije više.
I plava boja mislim da ne može da se nađe na KP.

Valja li ta plava boja uzivo? Ja cekam poduze Mi10T Pro 8/256 + pokloni u Gigatronu, ali me zavlace i jos cekam da stigne, pa mozda odustanem i uzmem PocoF2 Pro za tu cenu. Jedino da ne bude neki ogranicen broj, pa ko prvi devojci... I jurio sam 8/256, ali kod nas nema takvog F2 Pro-a. Za 40000 realno nema boljeg tel-a.

Poslednja izmena:
Ko je planirao da kupi ovakav tel cena je TOP !
I mislim da će biti dovoljan broj telefona za kupce, bar do sada nisu nikada zabušavali što se toga tiče..

2-3 komada.

Ja ti kazem koliko ce biti ;)

Vrh Dno