Šta je novo?

PlayStation - Diskusija o igrama

Potrosio sam 4h na poslednjeg boss-a koji ima 3 stage-a i taj poslednji nisam nikako mogao da zavrsim i onda sam digao ruke i sad stoji tako i ceka bolja vremena 🤷‍♂️

Smanji težinu ako igra podržava. Na primer ja sam do skoro igrao na medium/normal i kako skoro pola igara zbog toga odustanem jer me zamore. Poceo sam na easy pa ako je bas lako podignem. Mnogo.manje se nerviram i zadovoljstvo u igranju je veće.

Pa Sekiro je radio From Software ako se ne varam, tako da ništa čudno.

Ja do daljnjeg izbegavam njihove igre, jer ne želim da trošim previše vremena (preveliki backlog), pa i živaca na umobolne borbe sa njihovim boss-ovima.

Izvinite na glupom pitanju, skroz mi je konfuzno ovo PS4 - PS5 verzije igara.
Ako kupim neku igru (za koju piše da je dostupna za PS4 i PS5) preko PS5 konzole u store koristeći Wallet, da li mogu da biram da instaliram PS4 verziju?

Ovo pitam jer imam jedan PS4 kontroler i on radi samo sa PS4 igrama (koliko sam razumeo) pa ako bih igrao u paru da druga osoba može da igra na PS4 kontroleru.

Verovatno bih u budućnosti kupio još jedan PS5 kontroler ako bude trebalo pa verujem da tada mogu obrisati PS4 verziju igre i instalirati PS5 (bez doplate)?

Ako na igri pise eksplicitno da postoje dve verzije onda mozes da biras koju ces da instaliras - kupovinom si dobio obe.
Postoje igre gde se odvojeno kupuje PS4 a odvojeno PS5 verzija, pa tu obrati paznju da ne kupis "pogresno".
Negde cak nisu ni iste igre u smislu da PS5 verzija radi drugacije i izgleda bolje - na primer EA FC (stara Fifa) gde je PS4 verzija skroz druga igrica po pitanju gameplay-a jer PS4 nije dovoljno jak da pogura tu njihovu tzv Hypermotion tehnologiju pa igra izgleda bukvalno kao Fifa21

Ako skines PS4 verziju, ona ce raditi normalno na PS5.

Joined in December 2024*
1735914306139.png

Pogledao sam ovaj YT klip "Why It's SO Hard to Find a Game You ACTUALLY Like" i tačno sam se pronašao (pogotovo u trećem segmentu).

Da li ima ovde još nekih gejmera u svojim 30-im koji su kao mali uživali su starim konzolama i igricama i sada im je teško da nađu igru koja će držati pažnju kao nekada? Da li ste pronašli igre koje mogu da "zadovolje" ovaj "problem" opisan u klipu?

Bili ste mi preporučili već neke igre i već sam ih kupio, čekam samo konzolu da kupim sad (kod mene to ide obrnuto :ROFLMAO:), ali me zanima i ovo baš konkretno jer je zanimljiva tema 🤔

Imas ti ovde (i ne samo ovde) gejmere u 40im i 50im koji su se igrali na konzolama, PCu i slicno i obožavali te matore igre. Jedna od prvih igara uopšteno koju sam igrao, doduše ne mnogo jer nisam imao svoj komp, je matori Prince of Persia ili kako smo ga tada zvali, jednostavno, Princ.
Moracu da izdvojim vreme i odigram ga, greota da ostane na samo odigranim nekim sekvencama. Naravno, tu ne računam one jednostavnije igre koje su se mahom odvijale na jednom ekranu.

Sto se konzola tice, prvo sam se igrao na Segi, mislim da mi je prva igra bila Sonic kec. Takodje, igra u koju sam potrošio najviše vremena je Castlevania, mislim da sam to igrao na ortakovom tzv Terminatoru ili tako nesto. Naravno, na segi FIFA u društvu, te sesije su trajale jako dugo.

Posle kad sam kupio svoju prvu, ličnu konzolu PS1, prva igra je bila Crash Bandicoot, a onda i prvi Gran Turismo na koji sam stukao sigurno na stotine sati. Onda sa ortacima Mortal Kombat 3, milion partija. Posle nekog vremena sećam se da sam igrao svoj prvi Tomb Raider, mislim da je bio treći deo, sećam se da sam je igrao skoro mesec dana. Tada nije bilo, ajde da nadjem walkthrough, već se vrtim kao mentol ceo dan da nadjem prekidač 😅

Sve mi se cini da je problem veliki izbor. Dok sam bio u srednjoj igralo se sta se moglo naci free. U GTA SA sam spucao ko zna koliko stotina sati bez da sam razumeo jednu rec. Niko nije imao internet tad niti smo znali sta je to. Kad mi tatin drugar dao list sa siframa par dana nije bilo dece na ulici... Film se gledao koji je bio na tvu i svaki bio dobar. Sad kad mogu da biram bilo koju igru i film na svetu, nista nije dovoljno dobro. Kad odem negde na odmor pa pustim tv u smestaju i gledam film koji naidje, bude poseban osecaj. Pre neki dan sam oakcio sony wrap, u decembru se vratio ponovo na ps5, nov nalog, probao 40ak igrica i nista. Trenutno igram snowrunner uz neki podkast i to je to. Nekad i gta v ili gt 7 ali retko.
Fun fact san andreas nikad nisam zavrsio misije u prvom gradu a bukvalno na stotine i stotine sati igranja...

Da li ima ovde još nekih gejmera u svojim 30-im koji su kao mali uživali su starim konzolama i igricama i sada im je teško da nađu igru koja će držati pažnju kao nekada?

Imam isti problem odavno. Kontam da je normalno, s godinama se menjaju intersovanja. Kako me ne zanimaju više određeni žanrovi muzike i filmova, tako me ne zanimaju ni neki žanrovi igara. Trenutno mi najviše odgovaraju open world ili linearne akcije sa expolring i collecting momentima. FPS i generalno MP igre mi ne leže. Sačuvaj bože neki soulslike naslov, to tek nikako, suviše je ovaj život surov da bi me dodatno mučio i virtualni :) Cepam RDR2 po prvi put i savršeno mi odgovora, doziram koliko mi vreme dozvoljava.

Ja opet npr. igram sve žanrove, jedino gde uopšte ne zalazim su MP igre, za njih imam 0 interesovanja.
Znači, isključivo SP igre, još ako je i priča dobra i zanimljiva, prosto savršeno.

Ja vise citam i gledam o igrama nego sto zapravo igram, tako vec par godina unazad. Valjda ce Switch 2 to da promeni 😅

Ja opet npr. igram sve žanrove, jedino gde uopšte ne zalazim su MP igre, za njih imam 0 interesovanja.
Znači, isključivo SP igre, još ako je i priča dobra i zanimljiva, prosto savršeno.
Ista prica... Vrlo cesto kad zavrsim neki open world onda mi se igra neka trka ili pucacina, cisto da promenim malo...
Uglavnom u prvih sat dva igranja vidim da li cu nastaviti iki obrisati igru... Skoro sam probao callisto da igram, nije mi legla...

Imas ti ovde (i ne samo ovde) gejmere u 40im i 50im koji su se igrali na konzolama, PCu i slicno i obožavali te matore igre. Jedna od prvih igara uopšteno koju sam igrao, doduše ne mnogo jer nisam imao svoj komp, je matori Prince of Persia ili kako smo ga tada zvali, jednostavno, Princ.
Moracu da izdvojim vreme i odigram ga, greota da ostane na samo odigranim nekim sekvencama. Naravno, tu ne računam one jednostavnije igre koje su se mahom odvijale na jednom ekranu.

Sto se konzola tice, prvo sam se igrao na Segi, mislim da mi je prva igra bila Sonic kec. Takodje, igra u koju sam potrošio najviše vremena je Castlevania, mislim da sam to igrao na ortakovom tzv Terminatoru ili tako nesto. Naravno, na segi FIFA u društvu, te sesije su trajale jako dugo.

Posle kad sam kupio svoju prvu, ličnu konzolu PS1, prva igra je bila Crash Bandicoot, a onda i prvi Gran Turismo na koji sam stukao sigurno na stotine sati. Onda sa ortacima Mortal Kombat 3, milion partija. Posle nekog vremena sećam se da sam igrao svoj prvi Tomb Raider, mislim da je bio treći deo, sećam se da sam je igrao skoro mesec dana. Tada nije bilo, ajde da nadjem walkthrough, već se vrtim kao mentol ceo dan da nadjem prekidač 😅
Baš sam skoro igrao Princa na nekom online dos emulatoru. Do 3 nivoa stigao i posle batalio.

Kako starim ( ušao u 44tu ) interesovanje za igre opada i sve teže nalazim taj neki pravi naslov koji ce mi držati pažnju verovatno je zasićenje i tone raznoraznih naslova i žanrova kojima nas trpaju zadnjih godina uticalo na to .Rado se vraćam starijim naslovima verovatno zbog ponovnog doživljavanja tih emocija koje pamtim igrajući ih.
Prvi dodir sa igrama na Atariju kod drugarice 86te,posle dobio NES 87-88 za rodjendan i ostalo je istorija ...od MPa zadnje što me je držalo je Titan Fall 2,odigram ponekad partiju sa klincem i uhvatim sebe kako mi se ponekad vikendom igra ( jednom u 2-3 meseca ) Killzone 2 na PS3 sreća pa ima još privatnih servera i drže mp u životu ..to me još drži .

Ja nemam taj problem da nađem šta da igram. Meni je problem da nađem slobodno vreme. Mislim da problem kod mnogih ljudi kao što je kolega par postova iznad napisao jeste preveliki izbor. Ameri imaju i neku reč posebnu za taj preveliki izbor koji mnoge ljude parališe. To se odnosi i na filmove,serije,tv kanale...

Mene još samo Fromsoftware igre drže u životu. Sve sam ih odigrao, ostao još samo Elden Ring + DLC. Ali iako znam da je predobra i da ću uživati, dugo je izbegavam jer po završetku moj gejmerski život više neće imati smisla. :)
Zadnjih par dana uzeo konačno da odigram The Last of Us part 1... Žao mi je, razapnite me, ali meni ova igra ništa spec. Jedino što mi drži pažnju su konverzacije između protagonista. Nema nekog uzbuđenja, previše linearna, nekao je na silu igram. Prešao sam motel, valjda će se desiti nešto zanimljivo do kraja.

Društvo,daj te predlog za Just Danse?
Vidim da kamera za ps5 nije kotabilna za justa dance,da moze preko app da se igra na telefonu.
Ima li ko da ima iskustva,sta da uzmem,sto jeftinije to bolje?😂

Moze da se igra sa telefonom - on u stvari sluzi kao kontroler jer registruje tvoje pokrete i oni se vide u igri. Nije 100% pouzdano ali mislim da je dovoljno

Nasao sam to sa telefonom. Al ovo neka free verzija, ima neke 3 verzije.
Nezgodno je sa telefonom igrati,moram instalirati na neki manji telefon.
I moram uzeti neki share nalog,jer ima samo 2 pjesme

Concord bio pokusaj kontre za cod,mozda imaju uspeha sa ovim sarenim hopa cupa naslovom

BO6 nikad vise PS5 igraca,pc sa dma kartama i server ddos truje igru

Igram samo ranked bo6 i prelazim sa series x na ps5
Series x nema console only,mora se igrati sa windows pc xbox cheaterima

Samo ps5 ima opciju 100% console only

Koje igre se ocekuju?
IMG_1369.jpeg

Vrh Dno