Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Ja sam se smorio kad hteo da odigram RDR2 opet na PS5, rekoh sad lagano u 60pfs, kad ono 30fps, bas se smorio. I bas je mucno, ni OLED ne pomaze. :D

Nego @panther_ , reci mi, cemu vise tezis sada, imas solidan PC, i PS5 Pro.
Ja nikako da uskladim oba, sve mi dodje da prodam jedno... Za PC me zao, kesirao silne hiljade, ne ide. :D

pc ce uvek biti bolji, ali za "it just works" iskustvo je uvek bolja konzola i rekao bih da 70% igara tu odigram jer ne moram da se zezam sa kontrolerom na pc gde uglavnom igre nemaju normalnu podrsku u smislu ne rade adaptivni triggeri kada je wireless povezivanje, nema ps ikonica i slicno

Sa zadnjim Dual Sense update-om, to bi trebalo sve da je riješeno, gamepad se može koristiti bez problema na 4 različita uređaja.

Ko voli da se igra, i switch lite zavrsava posao :) ( witcher je seckao na lite kao blesav, takodje arkham knight .... Pa sta :) cak i ekskluzive kao sto su breath of the wild.... ... Jeste da je lepse kada sve radi glatko.... Ali ja sam zadovoljan i mojom obicnom ps5slim 1tb... Skoro me je brat zatekao kako igram catlevaniu 8bit na ps5.... U fazonu, dal si normalan...:) i dalje stojim iza toga da grafika, performance ne prodaju igru ni konzole... Bar ne za nas tate od 30+...:) Uzivajte... Ps5pro je stvarno odlicna igracka ali obicni ps5 je takodje masina i mislim da je odlicna kupovina... U kombinaciji sa switch lite za on the go... je pun pogodak... Skoro sam odigrao last of us i radovao se kao dete... Nisam ni obracao paznju da ga igram na toshiba starom tv-u 30tak god :).... Pre mnogo godina sam ga prešao jos 10tak puta na psvita rucnoj konzoli na streaming - u...na 5inchnom ekranu... Nije mi smetalo sto je net slab, niti mi smetalo toliko na switcu sto portovane igre su osakacene grafikom i performancama... A na ps5 realno.... Nista mi ne smeta... Konzola koja zatvara krug, jos da se proba zdravlje boze psportal :).... Dajte da navijamo za dobre igre, neka remek dela...sve ih je manje.... Budimo realni.... 30 slicica je ok....

😅😅
Kao tata od 50+ upravo igram Nier Automata na Switch Oled na 65 incha TV.
I ne smeta.. taman ima tu anime atmosferu.
Posle ću i Bayonetu...na Switch-u su mi dž.

Btw...pitanje za kolege forumaše...
Vidim da se Indija dosta pominje u zadnje vreme (mada ne videh da su im cene toliko niske)...
Šta treba da se otvori Indijski nalog? Jel' zahteva neku gimnastiku?
Čisto da budem spreman za Outer Worlds 2 😁

Još jedan tata od 45+ da potvrdi ovo, apsolutno me ne zanima FPS niti bilo šta slično. Jedina stvar koju podešavam u igrama je nivo težine :D

Btw...pitanje za kolege forumaše...
Vidim da se Indija dosta pominje u zadnje vreme (mada ne videh da su im cene toliko niske)...
Šta treba da se otvori Indijski nalog? Jel' zahteva neku gimnastiku?
Čisto da budem spreman za Outer Worlds 2 😁
Indija je trenutno odlična opcija. Regularne cene, bez akcija, su im bar 20% niže od cena u US / UK. PS+ Deluxe regularna cena je cca 75 € godišnje.
Nikakva gimnastika, napraviš novi nalog direktno preko konzole. Potrebna ti je samo prava adresa u Indiji (neki hotel).
PSN dopune zatim uzimaš na indijskom Amazonu bez provizije (proveren prodavac je Express Games). Samo ridimuješ na konzoli i uživaš :)

Još jedan tata od 45+ da potvrdi ovo, apsolutno me ne zanima FPS niti bilo šta slično. Jedina stvar koju podešavam u igrama je nivo težine :D

Indija je trenutno odlična opcija. Regularne cene, bez akcija, su im bar 20% niže od cena u US / UK. PS+ Deluxe regularna cena je cca 75 € godišnje.
Nikakva gimnastika, napraviš novi nalog direktno preko konzole. Potrebna ti je samo prava adresa u Indiji (neki hotel).
PSN dopune zatim uzimaš na indijskom Amazonu bez provizije (proveren prodavac je Express Games). Samo ridimuješ na konzoli i uživaš :)

Hvala!

Obrni-okreni, sve se svodi na lične preferencije. Kao neko ko je imao priliku da uporedi običan PS5 fat i pro u kombinaciji sa LG C1 (OLED) nisam uvideo neke posebne razlike i prednosti i ne mogu pro da preporučim nikom kada je cenovna razlika ovolika. U slučaju da iskoči neka dobra ponuda odnosno popust - to je druga priča. Pro će vremenom da dobije svrhu, tu nema sumnje, ali u ovom trenutku nema mnogo smisla.

Obrni-okreni, sve se svodi na lične preferencije. Kao neko ko je imao priliku da uporedi običan PS5 fat i pro u kombinaciji sa LG C1 (OLED) nisam uvideo neke posebne razlike i prednosti i ne mogu pro da preporučim nikom kada je cenovna razlika ovolika. U slučaju da iskoči neka dobra ponuda odnosno popust - to je druga priča. Pro će vremenom da dobije svrhu, tu nema sumnje, ali u ovom trenutku nema mnogo smisla.
Slažem se, ali vidim da ovde iako je playstation odeljak....tate igraju i switch.... Toplo preporucujem xenoblade chronicles definitive edition.... Zahvalite mi se kasnije 💪😉

Možda nepopularno mišljenje ali razlika u ceni od 300e je taman da ne bude loš deal, mada nije ni dobar deal. I u PC svetu ako imaš 300e za upgrade na 9060XT i još ssd od 1TB dobiješ slične rezulate.

Problem je, bar meni, sto tih 300e doplate bude 60% doplate (ako ne i vise) na obican PS5, dok je % doplate na racunar mnogo manji.

Pa vidi koliko recimo košta RTX 5070, kolko RTX 5080, koliko RTX 5090. Koje su razlike u performansama, cenama. Pa opet sve ima svoje mesto i svoje kupce.

Pogledati cene telefona, pa razlike među modelima.

Realno za ovaj hobi, cene konzolnog hw-a u ovoj ekonomiji su budžetska varijanta. I to važi i za PS5 Pro.

Društvo, jel imate neki savet za čišćenje konzole PS5 od prašine, da se ne bi pregrevala?

Malo sam pogledao koji video, i tu sad ljudi idu do razne dubine - neko ga samo razduva onako spolja, neko mu sklanja plastiku, pa dođe do ventilatora, a neko još i dodatno otvara, pa tamo nešto čisti... Koliko je vama obično dovoljno da se konzola očisti, a u suštini, ako bi biva potrebno da se skroz otvara, onda pretpostavljam da ga je sigurnije odneti u neki servis nego da se napravi neka papazjanija?🤔 Sa druge strane, ako mu je dovoljno razduvati ga bez detaljnijeg otvaranja, onda bi definitivno mogao i sam.

Od kako je izašla, ne sećam se tačno koje godine, čistio sam je samo jednom. Meni konzola stoji na postolju horizontalno, da stoji vertikalno verujem da bih je čistio više puta. Lako se skidaju plastični poklopci, pogledaj par videa čisto da skapiraš kako se radi da ne polomiš “žabice”. Ventilator se jednostavno vadi, ja dalje (dublje) nisam čistio. Mogao bih ovih dana da ponovim to. 😁

Ja sam moju čistio,skidanjem platike vise puta sa cetkom od usisivača kupio prasinu prethodnih 2 godine. Jedan period ovaj poslednji sam je zapostavio,nisam ni igrao nesto previse i vidio sam da je oko ventilatora uhvatilo sloj prasine.
Za skidanje ventilatora potreban je T9 sarafciger torx,nije običan sto dolazi uz torx alate.
Srećom kolega ga je posjedovao sa njegovim,pa sam ga skinuo i ocistio.
Onda sam sa Temu narucio komplet set

Prilozi

• IMG-ab80c1da812054c11f0e7dbb25eb56e6-V.jpg
    IMG-ab80c1da812054c11f0e7dbb25eb56e6-V.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 22
Ja sam skoro čistio konzolu. Spremi staru četkicu za zube :)

I što lepo napisa kolega @miowrag , ventilator ne može sa običnim šracigerom, nego ovim što je napisao.

Obrati pažnju ako to radiš na kabl od ventilatora, ne skida se baš lako..ja ga nisam skinuo nego pazio da ga ne pokidam.

BTW, meni je najviše prašine bilo na rešetkama (zato i četkica) ...od hladnjaka valjda? A ne na samom ventilatoru. Jer je PS stajao horizontalno u polici gde se skupljala prašina.

Kad sam ga stavio vertikalno izvan police imam manje problema.

Jel može to lagano kompresorom, probao neko?

Ja sam skoro čistio konzolu. Spremi staru četkicu za zube :)

I što lepo napisa kolega @miowrag , ventilator ne može sa običnim šracigerom, nego ovim što je napisao.

Obrati pažnju ako to radiš na kabl od ventilatora, ne skida se baš lako..ja ga nisam skinuo nego pazio da ga ne pokidam.

BTW, meni je najviše prašine bilo na rešetkama (zato i četkica) ...od hladnjaka valjda? A ne na samom ventilatoru. Jer je PS stajao horizontalno u polici gde se skupljala prašina.

Kad sam ga stavio vertikalno izvan police imam manje problema.
Da,upravo sto je kolega rekao konektor za skidanje zeznut za skidanje potrebna je pinceta jaca za skidanje.
I takodje kao sto je on napisao i ja bez skidanja ocistio isto starom cetkicom za zube,,jer usivac povuce cim se malo procisti.
Imate alat na temu,sa cetkicom pincetom komlet za skidanje,nije skup uzme se to i sam radis sve.
Kolega kompresor ne bih igrao,jer jedino ako rastavis komplet ps5 pa da detaljno ocisti. Jer usivac vuces vazduh a kompresor tjera ga unutra u ploci

Hvala ljudi. Ovo Sony stoji uspravno. Moguće da zato ima i više prašine nego što bi inače, al baš bi bilo nezgodno nekako ga vodoravno staviti zbog rasporeda ostalih stvari na polici. Mada vredi da razmislim o tome.

Probaću tako neko jednostavno rešenje, pa da pratim kako se temperatura ponaša, da ga očistim baš tako kao što i vi kažete.

Ja imam neke sitne šrafcigerčiće, tj. neki komplet iz Woby Hausa sa raznim vrhovima, mislim da imam među njima taj šestokraki T9... Ako je to taj. A kabelčić ni ja ne bi raskačinjao, bolje da ga ne diram kad ne moram.

ja od kad sam kupio sony a ima sigurno 4-5 godina, jos ga nisam ni jednom ocistio :)
za svaki slucaj cu morati da stavim i to na to-do listu... Mada nisam primetio da se pregreva, bas sam ga pipao tako u sred igranja, ali bez obzira...

mozda stignem veceras to da uradim, slikacu stanje :)

Nazad
Vrh Dno